Boekenplank:
Kies

Boeken van Elle Newmark

Meer over Elle Newmark

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Elle Newmark


Overzicht

De alchemist van Venetië
Venetië, 1498. In de stad en daarbuiten gonst het van de geruchten over een oud en mysterieus boek dat een onvoorstelbaar machtige invloed heeft. Er zouden recepten in staan voor onder andere goud, onsterfelijkheid en eeuwige liefde. Iedereen, rijk en arm, fluistert en droomt erover.

In deze roerige tijden, op de drempel van de renaissance, groeit de wees Luciano op straat op. Hij wordt door de chef-kok van de paleiskeuken gesnapt bij het stelen van een granaatappel. De kok ontfermt zich over de jongen en biedt hem onderdak en voedsel aan, in ruil voor hulp in de keuken. Luciano komt in een geheel nieuwe, aromatische en verleidelijke wereld van vreemde kruiden, een weelde aan voedsel en de geheimen van de chef-kok.

Zijn loyaliteit aan zijn straatvrienden, zijn liefde voor een kloostermeisje en de mysterieuze recepten van zijn leermeester, roepen verlangens in hem op die ook hem aanzetten op zoek te gaan naar het boek. Hij blijkt dichter op de waarheid te zitten dan hij voor mogelijk had gehouden... met alle gevolgen van dien.
Schrijver: Elle Newmark
Oorspronkelijke titel: Book of unholy mischief
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022995082
Uitgever: Bruna

Gerelateerde schrijvers