Boekenplank:
Kies
  • Home
  • H
  • Petra Hammesfahr

Boeken van Petra Hammesfahr


Overzicht

  • De bazin - Die Chefin
  • De man in de schaduw - Der stille Herr Genardy
  • De schim - Der Schatten
  • De zondares - Die Sünderin
  • Het laatste offer - Das letzte Opfer
  • Vader en dochter - Merkels Tochter

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe bazin
De ambitieuze Betty Theissen is bedrijfsleider in de firma van haar schoonvader. Ze is zo ambitieus dat ze, als het bedrijf in gevaar wordt gebracht door het roekeloze gedrag van haar echtgenoot, besluit dat deze het veld moet ruimen. En wel definitief. Ze kient de perfecte moord uit. Met één ding heeft ze geen rekening gehouden: tijdens het politieonderzoek wordt commissaris Georg Wassenberg verliefd op haar. Hoe lang zal het duren voordat hij het wrede geheim van zijn geliefde op het spoor zal komen?
Schrijver: Petra Hammesfahr
Oorspronkelijke titel: Die Chefin
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 978-90-445-0889-5
Uitgever: De Geus
De man in de schaduw
Hij is dol op kinderen. Vooral op kleine meisjes. Hij heeft altijd snoepjes voor ze in zijn zak. Maar hij is erg voorzichtig: parkeert zijn auto altijd zo dat niemand zich later het kenteken kan herinneren. Soms zet hij een bril op, of draagt hij een valse snor... Sigrid, een jonge weduwe, heeft grote geldzorgen: ze kan het hoofd amper boven water houden. Ten einde raad besluit ze een advertentie voor een huurder te plaatsen. Sigrid denkt aan een aardige, liefst wat oudere dame die ook op haar dochtertje Nicole wil passen. Maar als er een keurige man op de advertentie reageert, laat Sigrid zich overhalen de kamer aan hem te verhuren. Dan wordt het dochtertje van Hedwig, Sigrids collega, in een afgelegen volkstuin gevonden. Ze is misbruikt en daarna vermoord. En heel langzaam bekruipt Sigrid het angstaanjagende gevoel dat er iets niet in orde is met haar nieuwe huurder. En ze wordt bang. Doodsbang om haar kind...
Schrijver: Petra Hammesfahr
Oorspronkelijke titel: Der stille Herr Genardy
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-6493-154-2
Uitgever: De Sfinx
De schim
De voormalige filmproducente Stella Helling is behoorlijk afgegleden: alcohol maakte van haar een menselijk wrak en schonk haar een gehandicapt kind, en bovendien heeft ze voortdurend ruzie met haar inwonende schoonmoeder. Haar enige lichtpuntje is haar man Heiner, een politieagent. Wanneer haar grootste filmsucces, De schim met de moordenaarsogen, op televisie wordt uitgezonden, heeft Heiner dienst. Nadat Stella met moeite de baby heeft verzorgd en in bed gelegd, valt ze dronken voor de televisie in slaap. Dan wordt ze ruw gewekt door een huiveringwekkende schreeuw. Op het beeldscherm vecht een vrouw vergeefs voor haar leven. Plotseling staat de televisieschaduw levensecht voor haar. De volgende morgen ligt haar schoonmoeder dood in de badkamer en is de baby verdwenen. En zelfs Heiner gelooft niet dat Stella de televisieschaduw in huis heeft gezien...
Schrijver: Petra Hammesfahr
Oorspronkelijke titel: Der Schatten
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-445-1158-1
Uitgever: De Geus
De zondares
Cora Bender maakt met haar man en zoontje een uitstapje naar een meer in de buurt, vast van plan te gaan zwemmen en 'per ongeluk' te verdrinken. Cora Bender heeft namelijk besloten dat deze dag haar laatste zal zijn. Maar het loopt anders. Aan het eind van de dag zit Cora Bender op het politiebureau en wordt ze verhoord voor de moord op ene Frankie, die zij in een opwelling met een schilmesje heeft doodgestoken. Wat is haar motief?
Schrijver: Petra Hammesfahr
Oorspronkelijke titel: Die Sünderin
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-445-0438-X
Uitgever: De Geus
Het laatste offer
Karen Stichler heeft tien jaar geleden, op 14 september 1990, met de auto een fietser aangereden. Met dodelijke afloop. Karin heeft het ongeluk als in een roes beleefd. Ze weet alleen dat ze de macht over het stuur verloor. Sindsdien schrikt ze regelmatig 's nachts badend in het zweet wakker. Diezelfde 14e september 1990 staat in de aandacht van rechercheur Thomas Scheib. Hij onderzoekt een reeks moorden en verdwijningen die elke twee jaar op 14 september hebben plaatsgevonden. Drie vrouwen zijn dood gevonden, vijf andere worden vermist. Scheib gelooft dat een seriemoordenaar met de regelmaat van een klok aan het moorden slaat. Alleen 14 september 1990 ontbreekt in Scheibs rijtje.
Schrijver: Petra Hammesfahr
Oorspronkelijke titel: Das letzte Opfer
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-445-0741-9
Uitgever: De Geus


Vader en dochter
Hein Merkel is een plichtsgetrouwe politieman. Als hij zijn vrouw met een andere man in bed betrapt, slaan zijn stoppen echter volkomen door en doodt hij de minnaar van zijn echtgenote. In de vijftien jaar die hij daarvoor naar de gevangenis moet, is hij levend begraven en vergeet hij ook dat hij een dochter heeft, Irene. Toch zoekt Irene na al die jaren toenadering. Wanneer Merkel eindelijk in staat is om op de toenadering van zijn dochter in te gaan, slaat het noodlot toe. Hij treft zijn dochter vermoord in haar eigen huis aan. Aanvankelijk sluit hij zich voor dit drama af. Totdat hij begint te vermoeden wie Irene vermoord kan hebben. Bij zijn naspeuringen ontdekt hij hoezeer Irene op hem leek. Een late ontdekking, die bij Merkel sterke wraakgevoelens oproept.
Schrijver: Petra Hammesfahr
Oorspronkelijke titel: Merkels Tochter
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-445-0642-0
Uitgever: De Geus