Boekenplank:
Kies
 • Home
 • F
 • Nicolas Freeling

Boeken van Nicolas Freeling


Overzicht

 • Valparaiso - Valparaiso

Henri Castang

 1. De man die voor de bijl wilde - What are the bugles blowing for?
 2. Heren van de nacht - The night lords

Piet van der Valk

 1. Liefde in Amsterdam - Love in Amsterdam
 2. Vanwege de katten - Because of the cats
 3. Grensconflict - Gun before butter
 4. Misdaad in Drente - Double barrel
 5. Criminele conversatie - Criminal conversation
 6. Miljonair op vrijersvoeten - The king of the rainy country
 7. Alibi voor een paratrooper - Tsing-Boum
 8. Confrontatie - Over the high side
 9. Een vrouw volgt het spoor - A long silence
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtValparaiso
Valparaiso is het verhaal van Raymond, een handige jongeman die op het sprookjesachtige Franse eiland Porquerolles met smokkelen aan de kost komt. Hoewel hij er een prettig leventje leidt, wil hij eenmaal een lang gekoesterde wens in vervulling doen gaan: met een jacht de Atlantische Oceaan oversteken en naar Valparaiso, een romantische Chileense stad, zeilen. Door de smokkelhandel raakt hij in een onaangenaam avontuur verwikkeld en wanneer hij op zijn grote dag de haven van Porquerolles verlaat met bestemming Valparaiso, ziet de Franse politie zijn vertrek aan voor een vluchtpoging. De achtervolging wordt ingezet en zal het einde betekenen van Raymonds tocht. Kogels doorboren de romp van het jacht en het schip verdwijnt met Raymond naar de onbekende diepten van de zee.
Schrijver: Nicolas Freeling
Oorspronkelijke titel: Valparaiso
Eerste uitgave: 1964
Uitgever: Bruna, ZB 816

Henri CastangDe man die voor de bijl wilde
Een Franse inspecteur van politie stelt alles in het werk om de motieven te achterhalen van een man die in koele bloede een drie-voudige moord heeft gepleegd.
Schrijver: Nicolas Freeling
Oorspronkelijke titel: What are the bugles blowing for?
Eerste uitgave: 1975
ISBN/EAN: 90-290-0705-2
Uitgever: Meulenhoff
Heren van de nacht
Een lijk in de kofferruimte van een voornaam Engels rechter die vakantie houdt in Noord-Frankrijk bezorgt de Franse politie de nodige hoofdbrekens.
Schrijver: Nicolas Freeling
Oorspronkelijke titel: The night lords
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 90-290-1163-7
Uitgever: Meulenhoff

Piet van der ValkLiefde in Amsterdam
Elsa de Charmoy is dood. Vermoord met de Mauser 765 van haar voormalige vriend Martin, maar Martin beweert Elsa al jaren niet te hebben gezien. Inspecteur Piet van der Valk heeft een voorgevoel en zet Martin subtiel onder druk. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Moord in Amsterdam.
Schrijver: Nicolas Freeling
Oorspronkelijke titel: Love in Amsterdam
Eerste uitgave: 1962
Uitgever: Bruna, ZB 618
Vanwege de katten
Een jeugdbende steelt een auto, berooft een juwelier, vernielt zijn huis en verkracht zijn vrouw, terwijl de juwelier gedwongen wordt toe te kijken. De Amsterdamse inspecteur Van Der Valk volgt het spoor van deze onheilspellende, professionele misdaden naar Bloemendaal aan Zee. Een groep rijkeluiszoontjes, die lokaal bekend staat als De Raven, voldoet aan het profiel. Om het mysterie van deze jeugdbende op te lossen, probeert Van Der Valk achter de rotte plek van het schijnbaar zo mooie, rustige stadje te komen. Dan wordt iedereen opgeschrikt door een uiterst geraffineerde moord... * Dit boek is ook uitgebracht onder de titels Niet voor de poes & Niet voor de poesen.
Schrijver: Nicolas Freeling
Oorspronkelijke titel: Because of the cats
Eerste uitgave: 1963
Uitgever: Bruna, ZB 710
Grensconflict
Inspecteur Van der Valk ziet zich geplaatst voor het probleem van wat men wel een anonieme moord zou kunnen noemen. In een huis in Amsterdam wordt een lijk gevonden, waarin de schoonmaakvrouw haar werkgever herkent, een man genaamd Stam. En dat is voorlopig alles wat de inspecteur over het lijk te weten kan komen. Ieder officieel stuk of papier of ook maar de geringste aanwijzing die iets over de identiteit van het slachtoffer zou kunnen vertellen ontbreekt in het huis, dat duur maar onpersoonlijk is ingericht. En van wie is die smetteloos witte Mercedes die zomaar aan zijn lot overgelaten voor het huis staat en waarop zelfs geen vingerafdruk valt te bespeuren? Deze vragen stelt de onverstoorbare Van der Valk zich aan het begin van deze opwindende zaak, die hem onder meer naar Duitsland en België voert voor hij in staat is de gehele waarheid aan het licht te brengen.
Schrijver: Nicolas Freeling
Oorspronkelijke titel: Gun before butter
Eerste uitgave: 1963
Uitgever: Bruna, ZB 756
Misdaad in Drente
Stenderen, een dorp in Drente, wordt geteisterd door een golf van anonieme brieven, die al twee vrouwen tot zelfmoord hebben gedreven. De Amsterdamse inspecteur Van der Valk krijgt de opdracht om samen met zijn vrouw enige tijd in Stenderen door te brengen en de zaak te onderzoeken. Ze hebben beiden direct een afschuw van de broeierige, boosaardige sfeer die in Stenderen heerst. Maar gelukkig duurt het niet lang voor de auteur van de brieven gevonden is. Eenmaal weer in Amsterdam besluit Van der valk echter naar Drente terug te gaan. Er is een nog ander, groter raadsel dat tot oplossing gebracht moet worden. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Dubbelspoor naar de dood.
Schrijver: Nicolas Freeling
Oorspronkelijke titel: Double barrel
Eerste uitgave: 1964
Uitgever: Bruna, ZB 1007
Criminele conversatie
De Amsterdamse politie ontvangt een mysterieuze, anonieme brief die zinspeelt op de moord op een man die Cabestan heet. In de brief wordt de naam van de moordenaar genoemd, maar de eeuwig achterdochtige inspecteur Van der Valk wil eerst achterhalen wie de anonieme brievenschrijver is. Langzaam ontvouwt zich een verhaal van overspel en bedrog, als blijkt dat de rijke bankdirecteur Carl Merckel iemand beschuldigt van koelbloedige doodslag, waar zijn vrouw naar zijn zeggen niets mee te maken heeft...
Schrijver: Nicolas Freeling
Oorspronkelijke titel: Criminal conversation
Eerste uitgave: 1965
ISBN/EAN: 90-229-1379-1
Uitgever: Bruna, ZB 1379


Miljonair op vrijersvoeten
Een miljonair wordt vermist. Waarschijnlijk is hij in goed gezelschap van een dame. Is er dan eigenlijk wel sprake van vermissing, vraagt inspecteur Van der Valk zich af. Vanuit een regenachtig Amsterdam brengt een zoektocht naar de knappe miljonair Van der Valk tot diep in de verzengende hitte van de heuvels van Spanje...
Schrijver: Nicolas Freeling
Oorspronkelijke titel: The king of the rainy country
Eerste uitgave: 1965
Uitgever: Bruna, ZB 1113
Alibi voor een paratrooper
In een flat in de Randstad wordt Esther Marx gedood door een machinegeweer. Om de achtergronden van haar ongewone dood te begrijpen, reist inspecteur Van der Valk naar Frankrijk. De Franse autoriteiten zijn niet royaal met informatie, maar toch weet Van der Valk dossiers boven water te krijgen en worden er oude schandalen onthuld. Langzaam vormt zich een patroon van heldenmoed en lafheid, van chantage, jaloezie en wraak... * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel De dode huisvrouw.
Schrijver: Nicolas Freeling
Oorspronkelijke titel: Tsing-Boum
Eerste uitgave: 1969
ISBN/EAN: 90-218-2844-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Confrontatie
In Confrontatie is de non-conformistische commissaris Van der Valk praktisch getuige van de moord op een Amsterdammer. Als hij met de leiding van het onderzoek wordt belast, vindt hij al gauw sporen die naar Ierland lopen. Hij besluit zelf naar Dublin te gaan en ontmoet daar de kleurrijke dochters van de vermoorde man. En door hen is hij uiteindelijk in staat de misdaad niet alleen op te lossen, maar ook te begrijpen.
Schrijver: Nicolas Freeling
Oorspronkelijke titel: Over the high side
Eerste uitgave: 1971
ISBN/EAN: 90-218-2989-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Een vrouw volgt het spoor
Commissaris Van der Valk is van de Amsterdamse recherche overgeplaatst naar Den Haag. Dat hij verlost is van het eeuwige gezanik met zijn superieuren spijt hem allerminst maar in zijn deftige Haagse bureau krijgt het heimwee naar de hoofdstad en het oude speurwerk hem al gauw hevig te pakken. Er is dan ook maar een kleinigheid nodig om hem ertoe aan te zetten helemaal in zijn eentje een bijzonder raadselachtig zaakje tot een oplossing te brengen. Het zal helaas zijn laatste zaak zijn.
Schrijver: Nicolas Freeling
Oorspronkelijke titel: A long silence
Eerste uitgave: 1972
Uitgever: Amsterdam Boek