Boekenplank:
Kies

Boeken van Sue Monk Kidd

Meer over Sue Monk Kidd

Genre: Roman

Website: Sue Monk Kidd


Overzicht

  • Eilandgeheimen - The mermaid chair
  • Ver van huis - The secret life of bees
  • Witte vleugels, zwarte vleugels - The invention of wings

gedetailleerd overzicht

OverzichtEilandgeheimen
Het rinkelen van de telefoon midden in de nacht voorspelt meestal weinig goeds. Zo ook voor de tweeënveertigjarige Jessie Sullivan. Haar moeder, die nooit over de dood van haar echtgenoot Joe is heengekomen, heeft zichzelf iets aangedaan. Angstig en bezorgd keert Jessie terug naar het eiland van haar jeugd, voor de kust van South Carolina, om voor haar moeder te zorgen. Daar voelt zij zich roekeloos aangetrokken tot de knappe Thomas, een jonge benedictijner monnik die binnenkort zijn geloften zal afleggen. Maar Jessie is gelukkig getrouwd en begrijpt niets van deze overweldigende passie.
The Mermaid Chair - 2006
Regisseur: Steven Schachter
Cast: Kim Basinger, Alex Carter, Bruce Greenwood, e.a.
Schrijver: Sue Monk Kidd
Oorspronkelijke titel: The mermaid chair
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-443-1421-1
Uitgever: The House of Books
Ver van huis
In de zomer van 1964 werkt de veertienjarige Lily Owens in de perzikboomgaard van haar vader in South Carolina. Haar hele leven staat in het teken van een vreselijke gebeurtenis: de dood van haar moeder toen Lily vier jaar oud was. Sindsdien wordt ze verwaarloosd door haar norse vader en opgevoed door Rosaleen, een zwarte huishoudster met een groot hart. Wanneer Rosaleen in de gevangenis belandt, bevrijdt Lily haar. Samen vluchten ze richting Tiburon, het stadje waar Lily hoopt een glimp van haar moeders bestaan terug te vinden. Daar worden ze opgenomen in het huishouden van drie excentrieke zussen. Daar kunnen Lily en Rosaleen hun geschonden hart in alle rust laten genezen.
Schrijver: Sue Monk Kidd
Oorspronkelijke titel: The secret life of bees
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-443-0668-5
Uitgever: The House of Books
Witte vleugels, zwarte vleugels
Charleston, South Carolina, begin 19e eeuw. Voor haar elfde verjaardag krijgt Sarah het tienjarige slavenmeisje Hetty 'Handful' cadeau. Er ontstaat een gecompliceerde maar hechte vriendschap, die hun levens zal beïnvloeden. Gedurende vijfendertig jaar worden de meisjes gevolgd op hun levensweg. Ze worden geconfronteerd met verdriet, hoop, geschonden vertrouwen, onbeantwoorde liefde en haat. Hetty weet haar kracht en levenslust te behouden, terwijl Sarah de moed vindt om zich samen met haar jongere zus Angelina in te zetten voor de afschaffing van de slavernij en de rechten van de vrouw.
Schrijver: Sue Monk Kidd
Oorspronkelijke titel: The invention of wings
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789044344967
Uitgever: The House of Books