Boekenplank:
Kies

Boeken van Laila Ibrahim

Laila Ibrahim woont samen met haar gezin in een kleine gemeenschap in Berkeley, Californië. Veel van haar inspiratie haalt ze uit haar ervaringen met multiraciale ontwikkelingspsychologie.

Meer over Laila Ibrahim

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Laila Ibrahim


De Eerste Krokus / Yellow Crocus

  1. De eerste krokus - Yellow crocus
  2. Mosterdzaad - Mustard seed
  3. Goudpapaver - Golden poppies
  4. Rode anjer - Scarlet carnation

gedetailleerd overzicht

De Eerste Krokus / Yellow CrocusDe eerste krokus

Als Lisbeth geboren wordt bij rijke plantage-eigenaren, wordt slavin Mattie weggehaald bij haar eigen baby om het meisje te voeden en te verzorgen. Terwijl Lisbeth opgroeit in twee werelden, wordt de band met Mattie steeds sterker. Rituelen ontwikkelen zich: zo zoeken ze elk jaar samen naar de eerste gele krokus van de lente. Langzaam maar zeker groeit Lisbeths afkeer van de slavernij.

Als Mattie jaren later ontsnapt, volgen we het verdere leven van Lisbeth. Op haar verlovingsfeest komt ze tot een schokkende ontdekking die haar wereld compleet op z'n kop zet...

Schrijver: Laila Ibrahim
Oorspronkelijke titel: Yellow crocus
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789043530736
Ebook: 9789043530743
Uitgever: Kok
Mosterdzaad

Vlak na de afschaffing van de slavernij begint een jonge lerares een zoektocht naar twee kleine meisjes die zijn verkocht...

Ohio, 1868. Samen met haar dochter keert voormalig slavin Mattie na jaren terug naar de plantage waar zij ooit vandaan vluchtte. Ze is geschokt als ze ziet hoe weinig er op de plantage is veranderd sinds de afschaffing van de slavernij: de vroegere slaven leven nog steeds onder erbarmelijke omstandigheden.

Mattie probeert haar achtergebleven familie over te halen mee te gaan naar een betere plek. Maar eerst moeten de dochtertjes van haar nicht worden teruggevonden, die vlak voor de afschaffing van de slavernij zijn verkocht.

Schrijver: Laila Ibrahim
Oorspronkelijke titel: Mustard seed
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789029728577
Ebook: 9789029728584
Uitgever: Kok
Goudpapaver

De vriendschap tussen twee families wordt op de proef gesteld in een snel veranderende maatschappij...

Op het eerste gezicht lijken Jordan, een zwarte lerares van middelbare leeftijd, en Sadie, een witte vrouw die getrouwd is met een ambitieuze Duitse zakenman, weinig gemeen te hebben. Maar hun familiegeschiedenissen, die zich jaren geleden met elkaar vermengden op een plantage in Virginia, zijn nog altijd met elkaar verbonden. Op de plantage hebben hun moeders, Mattie en Lisbeth, een sterke band opgebouwd, ondanks hun verschil in afkomst.

Het is 1894 en Mattie ligt op sterven. Sadie en Lisbeth ondernemen als moeder en dochter een zware reis om afscheid te kunnen nemen. Maar ongelijkheid zorgt nog steeds voor grote problemen. Sadie en Jordan zullen samen moeten vechten voor een betere toekomst.

Schrijver: Laila Ibrahim
Oorspronkelijke titel: Golden poppies
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789029730273
Ebook: 9789029730280
Uitgever: Kok
Rode anjer

Twee vrouwen, verbonden door het leven van hun grootmoeders, steunen elkaar in hun zoektocht naar vrijheid en gelijkheid...

May en Naomi zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden omdat hun grootmoeders samen opgroeiden op een plantage. Nu is het 1915 en belooft de twintigste eeuw sociale veranderingen en gelijke kansen. May verlangt ernaar te trouwen, maar haar droom valt al snel in duigen. Naomi heeft net een huis gekocht, maar wordt niet geaccepteerd door haar witte buren.

Ondertussen zet de Eerste Wereldoorlog de verhoudingen in het land op scherp. In het tumult van een veranderende natie steunen de twee vrouwen elkaars zoektocht naar bevrijding en waardigheid.

Schrijver: Laila Ibrahim
Oorspronkelijke titel: Scarlet carnation
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789029736350
Uitgever: Kok