Boekenplank:
Kies

Boeken van Laila Ibrahim

Meer over Laila Ibrahim

Genre: Roman (christelijke grondslag)

Verenigde Staten

Website: http://www.lailaibrahim.com/

Fair Oaks

  1. De eerste krokus - Yellow crocus
  2. Mosterdzaad - Mustard seed

Gedetaileerd overzicht

Fair Oaks

De eerste krokus

Als Lisbeth geboren wordt bij rijke plantage-eigenaren, wordt slavin Mattie weggehaald bij haar eigen baby om het meisje te voeden en te verzorgen. Terwijl Lisbeth opgroeit in twee werelden, wordt de band met Mattie steeds sterker. Rituelen ontwikkelen zich: zo zoeken ze elk jaar samen naar de eerste gele krokus van de lente. Langzaam maar zeker groeit Lisbeths afkeer van de slavernij.

Als Mattie jaren later ontsnapt, volgen we het verdere leven van Lisbeth. Op haar verlovingsfeest komt ze tot een schokkende ontdekking die haar wereld compleet op z'n kop zet...

Schrijver: Laila Ibrahim
Oorspronkelijke titel: Yellow crocus
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789043530736
Ebook: 9789043530743
Uitgever: Kok
Mosterdzaad

Ohio, 1868. Samen met haar dochter keert voormalig slavin Mattie na jaren terug naar de plantage waar zij ooit vandaan vluchtte. Ze is geschokt als ze ziet hoe weinig er op de plantage is veranderd sinds de afschaffing van de slavernij: de vroegere slaven leven nog steeds onder erbarmelijke omstandigheden.

Mattie probeert haar achtergebleven familie over te halen mee te gaan naar een betere plek. Maar eerst moeten de dochtertjes van haar nicht worden teruggevonden, die vlak voor de afschaffing van de slavernij zijn verkocht.

Schrijver: Laila Ibrahim
Oorspronkelijke titel: Mustard seed
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789029728577
Uitgever: Kok