Boekenplank:
Kies
  • Home
  • B
  • Consuelo S. Baehr

Boeken van Consuelo S. Baehr

Consuelo Saah Baehr is geboren in El Salvador. Haar ouders waren van Franse en Palestijnse afkomst. Vanaf haar vijfde woonde ze met haar vader in Washington D.C.

Meer over Consuelo S. Baehr

Genre: Roman

Geboorteland: El Salvador

Website: Consuelo S. Baehr


Overzicht

Nadia
Deze roman over de levens, de liefdes, de geheimen en de hoopvolle verwachtingen van drie generaties vrouwen, voert de lezer mee van een armoedig klein dorpje in de buurt van Jeruzalem naar het elegante grote-stadsleven van Georgetown, van een wereld vol oeroude tradities naar een wereld waarin vrouwen zelfstandig hun eigen weg gaan.

Miriam wordt aan het einde van de negentiende eeuw in een christelijk dorpje in Palestina geboren. Zij leeft in een wereld waarin sinds eeuwen niets veranderd is en trouwt met een man die haar familie voor haar uitgekozen heeft. Maar hoewel haar man een nobel en eerlijk karakter heeft, voelt zij zich onweerstaanbar aangetrokken tot Max, een westerse dokter.

Nadia, het temperamentvolle, geheime liefdeskind van Miriam en Max, groeit op in het traditionele Palestijnse gezin van haar 'vader' en moeder. Maar als ze door 'oom Max' naar een westerse school wordt gestuurd, krijgt ze vele moderne ideeën. Ook zij wordt verliefd op een buitenlander, maar ook zij is niet onafhankelijk genoeg om te kunnen ontkomen aan de familietradities.

Door een list van haar moeder trouwt ze met de zoon van een sjeik en net als Miriam veroorzaakt zij een grote tragedie door te proberen het leven van haar dochter te bepalen.

Het is Nadia's geadopteerde dochter Star die uiteindelijk de cirkel van gehoorzaamheid aan de oude waarden weet te doorbreken, die zich weet te onttrekken aan de normen van haar cultuur en die in het verre Amerika haar eigen leven zal gaan bepalen.
Schrijver: Consuelo S. Baehr
Oorspronkelijke titel: Three daughters
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789022978894
Uitgever: Bruna

Gerelateerde schrijvers