Boekenplank:
Kies

Boeken van Marius Gabriel

Meer over Marius Gabriel

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1954

Geboorteland: Zuid-Afrika

Website: Marius Gabriel


Overzicht

  • De verboden vrucht - The original sin
  • Het masker van de tijd - The mask of time
  • Vurige verbeelding - House of many rooms

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe verboden vrucht
In 1973 wordt op een prachtige zomeravond aan de Costa Brava bij een villa een pakje afgegeven. Het bevat een foto en een boodschap, die het leven van de rijke en machtige Mercedes Eduard volkomen zullen verwoesten. De foto toont haar dochter Eden, half naakt en vastgebonden op een stoel; in de begeleidende boodschap wordt om 10 miljoen dollar losgeld gevraagd.

De wortels van deze daad blijken diep verankerd te liggen in het verleden van Mercedes, in het Spanje van voor de Burgeroorlog. Rond de ontvoering die zich geleidelijk ontwikkelt tot een adembenemende climax, worden in flashbacks de levens en geheimen van moeder en dochter blootgelegd.

De Spaanse Mercedes, geboren uit een onwettige relatie, heeft oorlog en armoede gekend, gepassioneerde liefde en schokkende gebeurtenissen, en zal nooit kunnen ontsnappen aan haar veelbewogen verleden. Nu moet ze haar eigenhandig verworven rijkdom opgeven om het leven van haar dochter te redden.

Als de contouren van de ontvoerder steeds scherpere vormen beginnen aan te nemen, wordt ook duidelijk wie hij is en waarom hij, door de dochter te ontvoeren, de moeder wil straffen.
Schrijver: Marius Gabriel
Oorspronkelijke titel: The original sin
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789026971891
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Het masker van de tijd
Als journaliste Anna Kelly hoort dat haar moeder, Kate, na een brute overval in coma ligt, wil zij weten waarom haar moeder dit is overkomen. Maar in haar stoutste dromen heeft zij niet kunnen vermoeden in wat voor labyrint van intrige en verraad zij terecht zou komen. Want in de overval op Kate ligt de sleutel tot een erfenis waar Anna niets van wist.

Anna ontdekt dat haar moeder een bezeten zoektocht was begonnen naar haar vader, met als enige aanwijzing het dagboek van een jonge Italiaanse die Kate's moeder blijkt te zijn. Hoe meer Anna over het verleden van haar familie ontdekt, hoe gevaarlijk dicht ze bij de ontmaskering van een geheim komt dat drie generaties van haar familie met elkaar verbindt.

Maar kan zij de man vertrouwen die haar helpt en van wie zij houdt? Of is hij het die ten koste van alles wil voorkomen dat Anna achter het geheim komt dat nu nog even gevaarlijk is als 50 jaar geleden tijdens die woelige, laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog.
Schrijver: Marius Gabriel
Oorspronkelijke titel: The mask of time
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789026972669
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Vurige verbeelding
Dertien jaar nadat dokter Rebecca Carey haar dochter Therese voor adoptie heeft afgestaan, leest zij in de krant dat haar kind verdacht wordt van brandstichting, waarbij haar adoptiefmoeder is omgekomen. De politie wil Therese ondervragen omdat het niet de eerste brand is waarvan zij wordt verdacht, maar ze is spoorloos verdwenen.

Rebecca komt erachter dat Michael Florio, Therese's adoptiefvader, Therese en haar oudere adoptiefzusje Devon heeft meegenomen naar zijn villa in Italië. Ze biedt zichzelf aan als huishoudster en ontdekt dat haar dochter die zij ooit heeft afgestaan om haar een veilige toekomst te bieden, een labiele puber is geworden die wel degelijk in staat zou kunnen zijn een moord te plegen.

Rebecca ziet hoe beschermend Michael zich opstelt tegenover Therese en door zijn aantrekkingskracht en charme zwicht zij voor zijn liefde ondanks haar achterdocht. Tot Devon haar een gruwelijke bekentenis doet en Rebecca beseft dat niet alleen het leven van haar dochter op het spel staat, maar ook het hare...
Schrijver: Marius Gabriel
Oorspronkelijke titel: House of many rooms
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789026975684
Uitgever: Van Holkema & Warendorf