Boekenplank:
Kies
  • Home
  • W
  • Richard B. Wright

Boeken van Richard B. Wright

Meer over Richard B. Wright

Genre: Roman

Geboren: 1937 / Overleden: 2017

Geboorteland: Canada


Overzicht

  • Clara en Nora - Clara Callan
  • Gabriels dood - October
  • Overspel - Adultery

gedetailleerd overzicht

OverzichtClara en Nora
De jonge, knappe Nora vertrekt in 1934 naar New York om daar haar geluk te beproeven. Haar oudere zusje Clara blijft achter in hun geboortedorp Whitfield in Canada. In de brieven die ze elkaar sturen, beschrijven de zusjes hun dromen en hoop voor de toekomst. De brieven versterken hun band.

Clara is onderwijzeres. Ze lijkt zich aan te passen aan de verwachtingen van haar conservatieve dorpsgenoten, maar veroorzaakt een schandaal als ze niet meer naar de kerk gaat en ongewild zwanger raakt. Nora heeft haar plek gevonden in New York. Ze heeft een rol in een bekende radiosoap en zoekt zich een plaats in de wereld van de glamour.

Tegen de achtergrond van de turbulente jaren dertig proberen de zusjes Callan ieder op eigen wijze uit het web van sociale verwachtingen te blijven.
Schrijver: Richard B. Wright
Oorspronkelijke titel: Clara Callan
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789044502695
Uitgever: De Geus
Gabriels dood
James Hillyer krijgt van zijn dochter Susan het verschrikkelijke nieuws dat zij dezelfde agressieve vorm van kanker heeft als waar haar moeder aan is overleden. James vliegt van de Verenigde Staten naar Engeland, waar Susan woont. In Londen komt hij Gabriel Fontaine tegen, een oude kennis van zestig jaar geleden.

Gabriel heeft in zijn jeugdjaren polio opgelopen en kwam daardoor in een rolstoel terecht. De vriendschap tussen beiden was gecompliceerd; gebaseerd op medelijden, onbegrip, jaloezie en ontzag.

Nu, zestig jaar later, heeft Gabriel een verzoek aan James. Hij is samen met zijn verpleger op doorreis naar Zürich om zijn leven te beëindigen en wil graag dat James hem tot die tijd vergezelt. Samen brengen ze de zomer door. Een oude vriendschap komt opnieuw tot leven, maar het afscheid is onvermijdelijk.
Schrijver: Richard B. Wright
Oorspronkelijke titel: October
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044511949
Uitgever: De Geus
Overspel
Daniel Fielding is vijfenvijftig jaar en heeft alles wat hij zich wensen kan: een aantrekkelijke vrouw, een lieve dochter die uitblinkt op een privéschool en een mooi huis in een leuke buurt. Zijn leven is succesvol. En als zijn baan een beetje te saai wordt en zijn baas te hooghartig, dan is dat maar zo.

Als Fielding met een jonge, assertieve collega naar de Frankfurter Buchmesse gaat, wordt zijn droomleven in stukken geslagen. Wat begint als een slippertje verandert in ontvoering en moord. Daniel zal de levens die hij heeft verwoest weer nieuwe richting moeten geven, en wel onder het oog van de media, die boven op de zaak zijn gedoken.
Schrijver: Richard B. Wright
Oorspronkelijke titel: Adultery
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044506495
Uitgever: De Geus