Boekenplank:
Kies

Boeken van Eleanor Brown

Meer over Eleanor Brown

Genre: Roman

Geboren: 1973

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Eleanor Brown


Overzicht

  • Een zomer in Parijs - The light of Paris
  • Op weg naar huis - The weird sisters

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen zomer in Parijs
Kan het verhaal van Madeleines grootmoeder haar iets leren over haar eigen leven?

Madeleine probeert al haar hele leven te voldoen aan de verwachtingen van anderen, vooral aan die van haar dominante moeder. Voor de buitenwereld lijkt Madeleine alles te hebben wat haar hart begeert, inclusief een aantrekkelijke man, maar zo ervaart ze dat zelf niet. Haar huwelijk met Philip is verstikkend en Madeleine vraagt zich af of het leven niet veel meer te bieden heeft dan dit.

Dan vindt ze het dagboek van haar grootmoeder, die in de zomer van 1914, tegen alle verwachtingen van haar familie in, naar Parijs vertrok en daar een tijd vol vrijheid en liefde doorbracht. Geïnspireerd besluit Madeleine het voorbeeld van haar illustere grootmoeder te volgen en haar eigen magische zomer in Parijs te creëren, dagen gevuld met licht, kunst en natuurlijk liefde.

Maar kan Madeleine in dit sprookje blijven leven? Kan ze haar echtgenoot, moeder en de realiteit wel zomaar negeren en een nieuw leven beginnen, of zal ze uiteindelijk toch gedwongen zijn om terug te vallen in het oude patroon?
Schrijver: Eleanor Brown
Oorspronkelijke titel: The light of Paris
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022577462
Ebook: 9789402307849
Uitgever: Boekerij
Op weg naar huis
Waarom kan Rose de man van haar dromen maar niet krijgen? Waarom heeft Bean haar flitsende leventje in New York de rug toegekeerd - en waarom is Cordy na jaren gereisd te hebben ineens weer thuis neergestreken?

Ongelukkig in werk, leven en liefde keren de zussen Andreas tegelijkertijd terug naar hun ouderlijk huis, op het eerste gezicht om voor hun zieke moeder te zorgen. Maar elke zus heeft een verborgen agenda, en ze zijn vooral ook thuisgekomen om hun wonden te likken.

Wat hebben de huiselijke en verlegen oudste zus, de wilde middelste en de bohemien jongste zus nou eigenlijk gemeen? Maar al vliegen ze elkaar meestal flink in de haren, ergens diep vanbinnen houden ze van elkaar.

Het kleine, slaperige stadje Barnwell en de onverwachte band die tussen de drie zussen ontstaat zorgen uiteindelijk voor veel meer goeds dan waar ze ooit op hadden durven hopen.
Schrijver: Eleanor Brown
Oorspronkelijke titel: The weird sisters
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022560044
Uitgever: Boekerij