Boekenplank:
Kies

Boeken van Lisa Carey

Meer over Lisa Carey

Genre: Roman

Website: Lisa Carey


Overzicht

  • Het naamloze meisje - In the country of the young
  • Luister naar de zee - The mermaids singing
  • Ochtendlicht - Love in the asylum

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet naamloze meisje
Op een stormachtige nacht in 1848 lijdt een groep Ierse immigranten schipbreuk voor de kust van Maine. Vlak nadat een onbekend jong meisje is gered, sterft zij alsnog aan een besmettelijke ziekte, terwijl ze wanhopig de naam van haar broer fluistert. Anderhalve eeuw later heeft Oisin MacDara, een eenzame kunstenaar met een Ierse achtergrond, zich gevestigd op Tiranogue, het eilandje voor de kust van Maine waar de scheepsramp zich destijds voltrok. Oisin kan zich niet losmaken van zijn verleden. Vijfentwintig jaar geleden pleegde zijn tweelingzusje zelfmoord en deze tragische gebeurtenis achtervolgt hem nog steeds. Tot een onbekende jonge vrouw zijn huis als schuilplaats verkiest. Aangetrokken tot een flakkerende kaars in zijn venster, zoekt zij troost en warmte bij Oisin, die hij haar maar al te graag wil bieden.
Schrijver: Lisa Carey
Oorspronkelijke titel: In the country of the young
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-443-0227-2
Uitgever: The House of Books
Luister naar de zee
Aan de westkust van Ierland ligt een eiland dat Inis Murúch heet - het Eiland van de Zeemeerminnen. Hier zijn legenden machtiger dan de waarheid, hier zingt altijd de zee. Op dit woeste eiland plaatst Lisa Carey haar lyrische en sensuele debuutroman over drie generaties Ierse vrouwen. Clíona, jong, sterk en trots, emigreert naar Amerika. Haar dromen komen niet allemaal uit en op een dag keert zij samen met haar dochtertje Grace terug naar Ierland. Maar Grace, vurig, mooi en sensueel, verafschuwt haar moeders geïsoleerde, onbekende wereld. Met de rebellie van de jeugd verlangt zij wanhopig naar een ander, beter leven. Op haar beurt vertrekt Grace stiekem naar Amerika met haar eigen dochtertje Gráinne en verbreekt alle familiebanden. Na de dramatische dood van Grace haalt Clíona haar opstandige vijftienjarige kleindochter Gráinne terug naar Inis Murúch. Daar begint de zoektocht naar haar onbekende vader en leeft de familie waarvan ze het bestaan nooit heeft vermoed. Op de rotsige kusten wacht Gráinne op haar vader, verlangend naar een plaats waar ze eindelijk thuis kan horen.
Schrijver: Lisa Carey
Oorspronkelijke titel: The mermaids singing
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-225-2515-5
Uitgever: Boekerij
Ochtendlicht
Alba Elliott, een manisch-depressieve kinderboekenschrijver, is in de laatste tien jaar meer dan twaalf keer opgenomen geweest in een chique kliniek. Ze denkt dat ze een hopeloos geval is. Maar haar ongebruikelijke vriendschap met Oscar, een 30-jarige drugsverslaafde wiens verslaving hem alles heeft gekost, en een eeuwenoud verhaal dat verborgen ligt in de bibliotheek van de privékliniek, brengen nieuwe kansen die Alba niet voor mogelijk had kunnen houden. Alba en Oscar, door het lot bij elkaar gebracht, stijgen langzaam maar zeker uit boven de puinresten van wanhoop en zelfvernietiging. En met het herstellen van eerder gemaakte fouten, kunnen ze een begin maken met het genezen van de wonden op hun ziel. Ochtendlicht is een prachtig opgebouwd, ontroerend verhaal over tegenslagen en triomfen in een mensenleven en een ode aan de verrassende veerkracht van ons hart.
Schrijver: Lisa Carey
Oorspronkelijke titel: Love in the asylum
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-6974-580-1
Uitgever: The Company of Books