Boekenplank:
Kies

Boeken van Susan Minot

Meer over Susan Minot

Genre: Roman

Geboren: 1956

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Aapjes - Monkeys
  • Avond - Evening
  • Extase - Rapture

gedetailleerd overzicht

OverzichtAapjes
Aapjes bestaat uit zeven verhalen die tezamen de biografie van de familie Vincent vormen. Het dagelijks leven van dit grote en welgestelde gezin, met al zijn feestelijke, ontroerende maar vaak ook dramatische momenten wordt met verve neergezet.

Levendig beschrijft Susan Minot welke ideeën, angsten, genegenheden en kibbelpartijen de zeven kinderen bezighouden. Elk kind vertelt in Aapjes zijn eigen verhaal, zodat de lezer de ontwikkeling van het gezin volgt van 1966 tot 1980.

De vakanties aan zee, de picknicks en uitjes, de familiefeesten - op het eerste gezicht toonbeelden van huiselijk geluk en harmonie - worden beheerst door onderliggende spanningen en onlustgevoelens, die de zo belangrijke veiligheid van het vredige gezinsleven verstoren.
Schrijver: Susan Minot
Oorspronkelijke titel: Monkeys
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 9789025467210
Uitgever: Atlas Contact
Avond
Ann Lord - drie maal getrouwd, vier kinderen - ligt op haar sterfbed. Tussen waken en slapen, koortsdroom en morfinewaas, half bewust van het bezoek van familie en vrienden herinnert Ann zich de kleinere en grotere gebeurtenissen van haar leven.

Een zich steeds opdringende herinnering is die aan een bruiloftsfeest in 1954, toen zij tijdens drie heerlijke dagen aan de kust van Main de liefde van haar leven ontmoette. Het is een liefde die maar heel kort zal duren, maar die ze op de drempel van de dood herbeleeft als de beslissende gebeurtenis van haar leven.

In Avond wordt de lezer meegenomen op een reis door tijd en herinnering, heden en verleden lijken meer dan ooit door elkaar heen te lopen en met elkaar verbonden te zijn. Het is een meeslepend geschreven roman over een vrouw in haar zoektocht naar het vermogen en onvermogen van de liefde. Avond is een rijke getuigenis van hoe diep verdriet en hartstocht kunnen gaan.
Evening - 2007
Regisseur: Lajos Koltai
Cast: Claire Danes, Meryl Streep, Toni Collette, e.a.
Schrijver: Susan Minot
Oorspronkelijke titel: Evening
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789044609875
Uitgever: Prometheus
Extase
Extase is het verhaal van een korte ontmoeting van twee voormalige geliefden, twee lichamen ineengestrengeld op een bed in de namiddag. Maar hun innigheid is onvolledig: op het moment waarop zij zich hecht met elkaar verbonden zouden moeten voelen, voelen ze juist afstand.

Hun zintuigen bedriegen hen, en de erotiek van hun fantasie blijkt vooral een private aangelegenheid te zijn. Minots geliefden raken tijdens hun individuele zoektochten het spoor bijster; de een beweegt zich naar een heilig einddoel, de ander naar zelfverloochening en wanhoop.

Extase is de eigenzinnige geschiedenis van hun pogingen om echt contact met elkaar te krijgen. Hun seksualiteit heeft verschillende betekenissen: een toegewijd, bijna religieus offer; een daad van moed, overgave, ontkenning en hoop; maar uiteindelijk vooral een daad van diepe eenzaamheid. Het boek is een uitdagende en wankelmoedige overpeinzing van de romantische liefde, seksualiteit, en de reflecties daarvan op de menselijke geest.
Schrijver: Susan Minot
Oorspronkelijke titel: Rapture
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789044603200
Uitgever: Prometheus

Gerelateerde schrijvers