Boekenplank:
Kies

Boeken van William Landay

Meer over William Landay

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1963

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: William Landay


Overzicht

  • De verdediging van Jacob - Defending Jacob
  • De wurger - The strangler
  • Getto - Mission flats

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe verdediging van Jacob
Andy Barber is al meer dan twintig jaar hulpofficier van justitie en leidt een gelukkig leven met zijn vrouw Laurie en hun zoon Jacob. Maar hun rimpelloze leventje wordt opgeschud door een steekpartij. Tot Andy's verbijstering wordt zijn veertienjarige zoon verdacht van de moord.

Andy doet alles om zijn zoon te beschermen, maar wanneer er belastende feiten boven water komen, zijn huwelijk uiteen dreigt te vallen en het proces in een stroomversnelling raakt, staat Andy voor een duivels dilemma...
Schrijver: William Landay
Oorspronkelijke titel: Defending Jacob
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044335019
Uitgever: The House of Books
De wurger
Boston, 1963. Nog geen twintig uur na de dood van president John F. Kennedy gaat er opnieuw een schok van angst en afschuw door de stad. Voor de dertiende keer heeft de Wurger toegeslagen: de geheimzinnige moordenaar die het vooral op vrouwen tussen de vijftig en de zeventig heeft voorzien. Ongezien en ongemerkt sluipt hij binnen en slaat toe.

In anderhalf jaar tijd heeft de politie nog geen enkele aanwijzing kunnen vinden. Voor de hoofdofficier van Justitie een goede reden om de politie buitenspel te zetten en zelf een 'Wurgerteam' in het leven te roepen. Het zal goed zijn voor de stad en nog beter voor hemzelf, met het oog op de komende gouverneursverkiezingen.

Maar wanneer rechercheur Joe Daley een jonge vrouw uit de klauwen van een verkrachter redt en de dader wordt gearresteerd, lijkt het erop dat volkomen onverwacht de Wurger toch is gepakt. Boston haalt opgelucht adem. Totdat er een nieuw slachtoffer valt...
Schrijver: William Landay
Oorspronkelijke titel: The strangler
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022985786
Uitgever: Bruna
Getto
In het rustige dorpje Versailles wordt in een hut bij het meer het lichaam van een machtige hulpofficier van justitie uit Boston gevonden. Hij leidde het onderzoek naar een aantal geruchtmakende afrekeningen in het criminele circuit.

De nog onervaren sheriff Ben Truman uit Versailles reist af naar Boston om het onderzoek van nabij te volgen. In Mission flats, het beruchte getto van Boston, komt hij terecht in de harde strijd tussen politie en drugsbendes.

Dan blijkt dat Ben zich met zaken bemoeit waar hij zich beter buiten had kunnen houden...
Schrijver: William Landay
Oorspronkelijke titel: Mission flats
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789022985779
Uitgever: Bruna