Boekenplank:
Kies

Boeken van J.P. Delaney

Meer over J.P. Delaney

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Jonathan Holt, Anthony Capella, Anthony Strong, Tony Strong

Geboren: 1962

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: J.P. Delaney


Overzicht

  • Geloof mij - Believe me
  • Het vorige meisje - The girl before

gedetailleerd overzicht

OverzichtGeloof mij

Claire Wright is een werkloze actrice in New York. Haar enige klus is de rol van lokaas spelen voor een advocatenkantoor gespecialiseerd in scheidingen. Claire moet getrouwde mannen verleiden, haar avances neemt ze op om later tegen hen te gebruiken. Er is maar één regel: zij mag verleiden, de mannen moeten de eerste stap zetten. De advocaten willen bewijs hebben voor overspelig gedrag, onschuldige mannen hebben niks te vrezen.

Dan verandert het spel. Een van de mannen wordt door de politie verdacht van de moord op zijn vrouw. Ze vragen Claire om de man een bekentenis te ontlokken. Ze denkt dat ze het kan, al zal het de rol van haar leven worden. Maar al snel gaat Claire twijfelen. Want wie bespeelt wie?

Schrijver: J.P. Delaney
Oorspronkelijke titel: Believe me
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789403132303
Uitgever: Cargo
Het vorige meisje
Na een verschrikkelijke gebeurtenis is Jane toe aan een nieuwe start, in een nieuwe woning. Een lange zoektocht leidt haar naar een huis in Folgate Street. Ze wordt verliefd op het bijzondere gebouw en is zeer gecharmeerd van de beroemde architect, waardoor ze een aantal vreemde regels op de koop toe neemt: er mogen geen boeken, geen foto’s en geen persoonlijke eigendommen worden meegenomen.

Dan hoort Jane van de onverwachte dood van de vorige huurster, Emma, die verrassend veel op haar leek. Terwijl ze de waarheid probeert te achterhalen, volgt ze onbewust dezelfde bewegingen, neemt ze dezelfde beslissingen, ervaart ze dezelfde angst als het vorige meisje...

Schrijver: J.P. Delaney
Oorspronkelijke titel: The girl before
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789023466963
Uitgever: Cargo