Boekenplank:
Kies

Boeken van Leif Davidsen


Overzicht

  • Aan de vooravond - Min broders vogter
  • De onzichtbare echtgenote - Den ukendte hustru
  • De vrouw op de foto - Lime's billede
  • Op zoek naar Hemingway - På udkig efter Hemingway

Per Toftlund

  1. Enkele reis Kopenhagen - Den serbiske dansker
  2. Bloedverwanten - De gode søstre
  3. De vijand in de spiegel - Fjenden i spejlet

gedetailleerd overzicht

OverzichtAan de vooravond
Het is eind jaren dertig, de financiële crisis is een feit en de Tweede Wereldoorlog dreigt. Magnus Meyer reist vanuit Denemarken zijn jongere broer achterna, die is gaan vechten in de Spaanse Burgeroorlog. Zijn tocht brengt Meyer van het prachtige maar stoffige Spanje en de ontmoeting met de liefde van zijn leven naar de Sovjet-Unie van Stalin. Aan de vooravond is een gevoelige en aangrijpende roman over liefde en oorlog, idealisme en cynisme.
Schrijver: Leif Davidsen
Oorspronkelijke titel: Min broders vogter
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-445-1824-5
Uitgever: De Geus
De onzichtbare echtgenote
De Deense zakenman en voormalig marinier Marcus maakt met zijn Russische vrouw Nathalie een cruise over de Wolga. Onderweg verdwijnt Nathalie plotseling spoorloos. Marcus begint een lange en wanhopige zoektocht vanaf zijn thuisbasis Kopenhagen en reist verder via het decadente Nice naar het postcommunistische Rusland van Poetin en het hypermoderne Japan. Langzamerhand ontdekt hij dat zijn vrouw niet is wie zij voorgaf te zijn. Marcus is nu niet alleen meer op zoek naar zijn vrouw, maar ook naar haar ware identiteit en het geheime leven dat ze de afgelopen tien jaar leidde tijdens hun gelukkige huwelijk.
Schrijver: Leif Davidsen
Oorspronkelijke titel: Den ukendte hustru
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-445-1023-2
Uitgever: De Geus
De vrouw op de foto
Peter Lime is een echte paparazzo, een succesvol fotograaf voor de sensatiepers. Als hij in Spanje een compromitterende foto schiet van een vooraanstaand politicus, zal dat zíjn leven meer verwoesten dan dat van zijn slachtoffer. Op datzelfde moment duikt een andere foto op, van een geheimzinnige vrouw uit Lime’s verleden. Door een genadeloze aanslag, waarbij zijn vrouw en dochtertje omkomen, wordt het Lime duidelijk dat er een mogelijk verband is. Lime gaat zelf op onderzoek uit en ontdekt verreikende politieke intriges en connecties met de ETA, de IRA en de Stasi. Zijn jacht naar de waarheid brengt hem via Madrid naar Denemarken, de voormalige DDR en uiteindelijk, voor een bloedstollende ontknoping, naar de vrieskou van Moskou.
Schrijver: Leif Davidsen
Oorspronkelijke titel: Lime's billede
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-5226-814-2
Uitgever: De Geus
Op zoek naar Hemingway
Na het overlijden van zijn vrouw komt John Petersen in een persoonlijke crisis terecht. Hij besluit een reis te ondernemen in de voetsporen van zijn favoriete schrijver Ernest Hemingway. De tocht krijgt echter een geheel andere wending wanneer hij de Cubaanse banneling Carlos Guieterez ontmoet. Carlos vraagt John naar Cuba te gaan om zijn dochter, die om politieke redenen met hem gebroken heeft, een brief te overhandigen. Dit ogenschijnlijk onschuldige uitstapje ontwikkelt zich tot een spannend drama waarbij de CIA en de Cubaanse geheime dienst, agenten en dubbelagenten, revolutionairen en anti-revolutionairen betrokken zijn. Wie handelt in opdracht van wie? Wie is te vertrouwen en wie niet?
Schrijver: Leif Davidsen
Oorspronkelijke titel: På udkig efter Hemingway
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-445-1486-5
Uitgever: De Geus

Per ToftlundEnkele reis Kopenhagen
Vuk is een zoon van Joegoslavische gastarbeiders in Denemarken. Een tragedie in zijn familie in Bosnië heeft van hem een meedogenloze huurmoordenaar gemaakt. Zijn belangrijkste tactiek is de vermomming. Vuk moet een Iraanse schrijfster liquideren die op haar vlucht voor de Iraanse overheid ondergedoken is in Londen. Ze zal in Kopenhagen verschijnen op een streng beveiligde persconferentie van de Deense afdeling van de schrijversorganisatie PEN. In opdracht van de Deense regering waakt rechercheur Per Toftlund over de veiligheid van ‘Simba’. De persconferentie is een mooie plek voor Vuk – en zijn broodheren – om voor het oog van de wereldpers de liquidatie uit te voeren.
Schrijver: Leif Davidsen
Oorspronkelijke titel: Den serbiske dansker
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-445-0047-3
Uitgever: De Geus
Bloedverwanten
Altijd heeft Teddy Pedersen gedacht dat zijn vader in 1952 in Hamburg is gestorven. Tot zijn verbazing hoort hij nu, op studiereis door Oost-Europa, dat zijn vader pas enkele jaren geleden in Kroatië is overleden. De vrouw die hem dit vertelt, beweert bovendien Teddy’s halfzus te zijn. Leidde zijn vader een dubbelleven? De geschiedenis begint Teddy in te halen, als hij hoort dat zijn zus Irma gearresteerd is op verdenking van spionage. De moord op een Deense toerist in een voor Teddy gereserveerde hotelkamer in Boedapest lijkt daarna allesbehalve toeval. Veiligheidsagent Per Toftlund, die de zaak onderzoekt, reist met Teddy naar Albanië om de ware identiteit van de mysterieuze halfzus te achterhalen.
Schrijver: Leif Davidsen
Oorspronkelijke titel: De gode søstre
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-445-0124-0
Uitgever: De Geus
De vijand in de spiegel
In de nasleep van 11 september formeert de Deense veiligheidsagent Per Toftlund een speciale task force die onderzoek doet in fundamentalistische islamistische kringen. Daarbij komt hij op het spoor van een Deense al-Qaeda-man die de Troonopvolger wordt genoemd. Aan de overkant van de Atlantische Oceaan biedt de voormalige Deens-Servische huurmoordenaar Vuk de FBI zijn diensten aan om informatie te verschaffen over precies dezelfde al-Qaeda-man. Het toeval wil dat Vuk en Per Toftlund elkaars aartsvijanden zijn. Een beslissende confrontatie kan niet uitblijven.
Schrijver: Leif Davidsen
Oorspronkelijke titel: Fjenden i spejlet
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-445-0583-1
Uitgever: De Geus