Boekenplank:
Kies
  • Home
  • J
  • Christian Jungersen

Boeken van Christian Jungersen

Meer over Christian Jungersen

Genre: Roman

Geboren: 1962

Geboorteland: Denemarken

Website: Christian Jungersen


Overzicht

  • De uitzondering - Undtagelsen
  • Ik heb je zien verdwijnen - Du forsvinder
  • Kreupelhout - Krat

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe uitzondering
Ambitie, jaloezie en eenzaamheid...

De vriendinnen Iben en Malene werken in het Deens Centrum voor Informatie over Volkerenmoord waar ze informatie over volkerenmoord verzamelen en doorgeven aan onderzoekers, politici, hulporganisaties en andere belangstellenden. Zo dragen ze bij aan het analyseren en bestrijden van het grote kwaad.

Als een van de collega's via een mail met de dood wordt bedreigd, gaat de verdenking eerst naar iemand in het circuit van oorlogsmisdadigers die onderwerp van onderzoek zijn. Tot blijkt dat de afzender in eigen kring gezocht moet worden en dat ieder mens een schaduwzijde heeft.
Schrijver: Christian Jungersen
Oorspronkelijke titel: Undtagelsen
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044506266
Uitgever: De Geus
Ik heb je zien verdwijnen

Frederik, rector van een privéschool, is met zijn familie voor vakantie op Mallorca. Door zijn roekeloze rijgedrag breekt er ruzie uit in de auto, waarbij Frederik onverwachts instort. In het ziekenhuis blijkt hij al lange tijd een hersentumor te hebben, die persoonlijkheidsveranderingen veroorzaakt.

Langzaamaan blijken deze veranderingen ook buiten het gezin gevolgen te hebben: Frederik heeft voor miljoenen kronen gefraudeerd op zijn school. Dit is het begin van een spel van schuld en verantwoordelijkheid. Want wie treft blaam: Frederik of de hersentumor?

Schrijver: Christian Jungersen
Oorspronkelijke titel: Du forsvinder
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044526455
Uitgever: De Geus
Kreupelhout
De 82-jarige Poul Martin Poulsen is in het ziekenhuis opgenomen. Beelden uit zijn jeugd dringen zich aan hem op. Vooral de herinneringen aan zijn jeugdvriend Eduard Schmidt laten hem niet met rust.

Het is inmiddels langgeleden dat de vriendschap tussen hen verbroken is. Poul Martins leven is ontspoord en Eduard heeft daarbij een sleutelrol gespeeld, alleen weet Poul Martin niet precies hoe dat is gebeurd. Nu hij aan het einde van zijn leven is, probeert hij met alle middelen die hem ter beschikking staan zijn oude vriend op te sporen om boven water te krijgen wat er eigenlijk fout is gegaan.

Maar hoe dieper hij in het kreupelhout van het verleden doordringt, hoe dreigender het gevaar dat op de loer ligt. Gaandeweg slaat het gevoel van verzoening om in zucht naar wraak.
Schrijver: Christian Jungersen
Oorspronkelijke titel: Krat
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789044501278
Uitgever: De Geus