Boekenplank:
Kies

Boeken van Ciara Geraghty

Meer over Ciara Geraghty

Genre: Roman

Ierland

Website: http://www.ciarageraghty.com


Overzicht

  • Achter de horizon - Rules of the road
  • Overleven voor beginners - Lifesaving for beginners
  • Trouw aan mij - Becoming Scarlett
  • Verbonden met mij - Finding Mr. Flood
  • Verdronken in jou - Saving Grace

Dubbel uitgegeven titels

  • Uit het dagboek van Grace - zie Verdronken in jou
  • Uit het leven van Scarlett - zie Trouw aan mij

gedetailleerd overzicht

OverzichtAchter de horizon

Een onverwachte reis verandert het leven van twee vriendinnen voorgoed...

Terry en Iris zijn al heel lang hartsvriendinnen die alles met elkaar delen. Als Terry langsgaat om Iris’ vijftigste verjaardag te vieren, maar haar huis volkomen verlaten aantreft, weet ze meteen dat er iets heel erg mis is. Iris staat met volle overgave midden in het leven, maar ze heeft wel een ongeneeslijke hersenaandoening, dus Terry is bang dat Iris misschien een radicale beslissing heeft genomen.

Dan krijgt ze een brief waaruit blijkt dat haar grootste angst inderdaad uitkomt: Iris is op weg naar Zwitserland, om daar in een kliniek voor levensbeëindiging een waardige dood tegemoet te zien. Terry reist haar achterna, samen met haar dementerende vader Eugene, die ze niet zomaar achter kan laten. Ze is vastbesloten haar vriendin op andere gedachten te brengen. Als hun paden elkaar weer kruisen, blijkt Iris niet om te praten, en de drie reizen samen verder. Dan volgen zes emotionele dagen die eigenlijk de ergste van Terry’s leven zouden moeten zijn, maar tot de beste zullen gaan behoren.

Schrijver: Ciara Geraghty
Oorspronkelijke titel: Rules of the road
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022589939
Ebook: 9789402315707
Uitgever: Boekerij
Overleven voor beginners
Eén dag kan je leven voorgoed veranderen...

Kat Kavanagh heeft veel vrienden, een gewoon baantje en denkt nooit meer aan het verleden. Dat is haar verhaal. Maar is dat wel waar?

Milo McIntyre houdt van zijn moeder, van de pindakaas-bananenmuffins in de Funky Banana, het café van zijn moeder en van de cursus reddend zwemmen die hij na schooltijd volgt. Hij denkt nooit aan zijn toekomst, tot de dag dat alles voorgoed verandert. Dit is het verhaal van Milo.

En dan is er nog dat andere verhaal. Het verhaal waarin het noodlot toeslaat en Milo en Kat door een dramatisch auto-ongeluk worden samengebracht. Zo komt een diep verborgen familiegeheim voor eens en voor altijd boven tafel.
Schrijver: Ciara Geraghty
Oorspronkelijke titel: Lifesaving for beginners
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022565469
Ebook: 9789460237010
Uitgever: Boekerij
Trouw aan mij
In het leven van Scarlet O'Hara gaat alles volgens plan. Tot nu toe...

Ineens woont Scarlet weer bij haar ouders, zijn haar toekomstplannen in duigen gevallen en is er een baby op komst. Terwijl John Smith - archeoloog en al zes jaar Scarlets vriend - haar heeft verlaten om in een piepklein dorpje in Brazilië in de aarde te gaan wroeten. Maar dat is nog niet eens het ergste.

Het ergste is dat ze niet weet wie de vader van haar baby is, en dat terwijl ze in 35 jaar met slechts vier mannen het bed gedeeld heeft. Zo moeilijk kan het dus niet zijn. Ter afleiding stort Scarlet zich op haar werk als weddingplanner, maar zelfs dat gaat niet soepel, mede door haar groeiende gevoelens voor de aanstaande van haar belangrijkste klant. En kende ze die niet ergens van?

Uiteindelijk ziet ook Scarlet in dat er niets anders op zit dan alle plannen overboord te gooien en het leven te accepteren zoals het op je af komt.
Schrijver: Ciara Geraghty
Oorspronkelijke titel: Becoming Scarlett
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789061124177
Uitgever: Karakter
Verbonden met mij
Volgens Dara Flood heeft de meest interessante gebeurtenis uit haar leven al vóór haar geboorte plaatsgevonden. Dertien dagen voordat zij ter wereld kwam, vertrok haar vader om een pakje sigaretten te halen en kwam nooit meer terug.

Nu leeft Dara een ongecompliceerd leventje. Ze eet op woensdag pizza met haar vriendinnen. Op vrijdag heeft ze salsales met haar zus Angel. En de zaterdagavond is meestal gereserveerd voor een vriendje. Een veilig, maar wel erg voorspelbaar leven dus.

Maar op het moment dat Angel ziek wordt, verandert alles. Dara moet nu dringend haar vader, Mr Flood, zien te vinden en ze huurt daarom een privédetective in; de woest aantrekkelijke, ex-politieman Stanley Flinter. Samen gaan ze op zoek naar haar vader en in Dara's zorgvuldig geregisseerde leven begint het te rommelen. Uiteindelijk vindt ze Mr Flood, maar wel een heel andere dan naar wie ze op zoek was...
Schrijver: Ciara Geraghty
Oorspronkelijke titel: Finding Mr. Flood
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789045201771
Ebook: 9789045201870
Uitgever: Karakter
Verdronken in jou
'Hoor eens,' fluisterde ik. 'Het spijt me. Ik zou hier niet moeten zijn. Ik weet niet wat me bezielt de laatste tijd.' Ik zweeg in de hoop dat Bernard iets zou zeggen. Dat deed hij niet. Ik haalde diep adem. 'Ik heb een vriend,' zei ik. 'Shane. Shane is mijn vriend. Ik bedoel, dat was hij en dat is hij waarschijnlijk nog steeds... het is ingewikkeld.' Mijn stem stierf weg toen ik hoorde hoe meelijwekkend ik klonk.

Als Grace op een ochtend wakker wordt in een onbekend bed komen er langzaam vlagen terug van de avond ervoor: een fles Baileys met verstreken houdbaarheidsdatum, die ze helemaal leeg gedronken heeft en Bernard O'Malley, haar ietwat sullige, nieuwe collega op de IT-afdeling in wiens bed ze kennelijk is beland. Twee ingrediënten voor extra drama dat Grace doet beseffen dat er iets moet veranderen in haar leven.

Ze ontdekt dat haar leven tot een totale stilstand is gekomen: ze heeft een baan zonder uitzicht op beter, een relatie op afstand en een gespannen familieband met haar moeder en zussen. Gedwongen door de werkelijkheid en gesteund door Bernard neemt Grace haar leven weer in eigen hand.

Stukje bij beetje komt ze in het reine met zichzelf en weet ze het enorme schuldgevoel van zich af te zetten waar ze sinds die ene vakantie in Spanje, nu een jaar geleden, mee rondloopt. En zelfs Bernard blijkt uiteindelijk een stuk minder sullig en veel sexyer dan ze in eerste instantie dacht...
Schrijver: Ciara Geraghty
Oorspronkelijke titel: Saving Grace
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789045205090
Uitgever: Karakter

Dubbel uitgegeven titelsUit het dagboek van Grace

Zie voor de beschrijving van dit boek: Verdronken in jou.

Schrijver: Ciara Geraghty
Oorspronkelijke titel: zie Verdronken in jou
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789045219257
Uitgever: Karakter
Uit het leven van Scarlett

Zie voor de beschrijving van dit boek: Trouw aan mij.

Schrijver: Ciara Geraghty
Oorspronkelijke titel: zie Trouw aan mij
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789045218960
Uitgever: Karakter