Boekenplank:
Kies

Boeken van Kate Hamer

Kate Hamer studeerde kunstgeschiedenis en werkte meerdere jaren voor de televisie. Ze woont met haar gezin in Cardiff en is fulltime auteur.

Meer over Kate Hamer

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Gebroken - Crushed
  • Het meisje in het bos - The doll funeral

Carmel Wakeford

  1. Het meisje in de rode jas - The girl in the red coat
  2. De verdwenen meisjes - The lost girls

gedetailleerd overzicht

OverzichtGebroken

Phoebe staat op de Pulteney-brug. Haar panty is stuk, een van haar schoenen is weg. Ze ziet het nog voor zich, het verwrongen metaal, het bloed overal op de muur. Ze loopt weg, haar hoofd gebogen om niet herkend te worden. ‘Gedachten zijn slechts gedachten,’ zeiden ze. Maar ze hadden geen gelijk.

Als mooie, jonge vrouw is Phoebe gewend overal mee weg te komen. Vooral mannen windt ze om haar vinger. Met haar twee vriendinnen, Orla en Grace, heeft ze een hechte vriendschap. Orla is idolaat van Phoebe, en heeft alles voor haar over. Grace is met haar zestien jaar de jongste maar ook de verstandigste. Alle drie hebben ze een complexe relatie met hun moeder - en met elkaar.

Gebroken vertelt het angstaanjagende verhaal van een lange, hete zomer waarin de grenzen van hun vriendschap zwaar op de proef worden gesteld.

Schrijver: Kate Hamer
Oorspronkelijke titel: Crushed
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022590584
Ebook: 9789402315189
Uitgever: Boekerij
Het meisje in het bos
Ik heet Ruby. Ik woon bij Barbara en Mick. Zij zijn niet mijn echte ouders, maar ze vertellen hoe ik me moet gedragen en wat ik moet zeggen. Ik moet zeggen dat mijn blauwe oog en de blauwe plekken op mijn armen zijn veroorzaakt door een val van de trap. Maar er zijn dingen die ik niet zal zeggen. Ik ga ze niet vertellen dat ik op zoek ga naar mijn echte ouders.

Op Ruby’s dertiende verjaardag komt een wens van haar uit. Het echtpaar dat haar opvoedt blijken niet haar echte ouders te zijn. Dat betekent dat haar echte vader en moeder ergens anders zijn, en Ruby besluit dat ze niet zal rusten voor ze hen heeft gevonden. Ze loopt weg, het bos in, met alleen een koffer in haar hand. Als ze een stel andere kinderen ontmoet, broertjes en zusjes die alleen in het bos lijken te wonen, sluit Ruby zich bij hen aan.

Maar is Ruby wel veilig? Wat is waarheid, en wat niet? Wie probeert haar echt te helpen – en wie is gevaarlijker dan ze ooit voor mogelijk had gehouden?

Schrijver: Kate Hamer
Oorspronkelijke titel: The doll funeral
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022582190
Ebook: 9789402309874
Uitgever: Boekerij

Carmel WakefordHet meisje in de rode jas
Het gebeurt wel vaker dat de achtjarige Carmel Wakeford zich verstopt voor haar moeder. Maar wanneer ze dit spelletje uitprobeert tijdens een verhalenfestival voor kinderen, raakt ze haar moeder Beth plotseling echt kwijt. Een man die haar een tijdje heeft gadegeslagen stapt op haar af en vertelt haar dat haar moeder een vreselijk ongeluk heeft gehad. Hij doet zich voor als haar grootvader en ze rijden samen naar het ziekenhuis, waar ze echter nooit aan zullen komen.

In werkelijkheid is Beth kerngezond. Ze begint een wanhopige zoektocht naar haar dochter. Hoewel ze geen enkel spoor heeft, voelt ze dat haar dochter nog ergens is, gezond en wel.

Ondertussen vraagt de kleine Carmel zich af wie ze eigenlijk is en wat haar allemaal te wachten staat. Haar 'grootvader' schijnt nogal bijzondere plannen met haar te hebben…

Schrijver: Kate Hamer
Oorspronkelijke titel: The girl in the red coat
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022578803
Ebook: 9789402303544
Uitgever: Boekerij
De verdwenen meisjes

Thuiskomen was nog maar het begin...

Na een zenuwslopende periode in haar leven wil Beth wanhopig graag terugkeren naar hoe het vroeger was. Jaren geleden werd haar dochter Carmel ontvoerd, en ze bleef lange tijd vermist. Nu is Carmel weliswaar veilig thuis, maar de psychische schade die ze heeft opgelopen is minder makkelijk op te lossen. Moeder en dochter worstelen met de vragen die Carmel heeft, over de sekte die haar ontvoerde en de priester die haar een andere naam gaf. Vragen die ze niet kunnen loslaten.

Carmel duikt steeds dieper in haar traumatische verleden en ontdekt geheimen die haar opnieuw in gevaar brengen, én die suggereren dat zij niet het enige vermiste meisje was. Terwijl haar moeder vecht om de net gevonden veiligheid te waarborgen, probeert Carmel uit te vinden wie ze is geworden. Eén vraag, één mysterie dat de kern is van haar ontvoering blijft haar achtervolgen: waar zijn de andere verdwenen meisjes?

Schrijver: Kate Hamer
Oorspronkelijke titel: The lost girls
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789022599433
Ebook: 9789402321500
Uitgever: Boekerij