Boekenplank:
Kies

Boeken van Kate Hamer

Kate Hamer groeide op in het Engelse Pembrokeshire. Ze studeerde kunstgeschiedenis en werkte de afgelopen jaren voor de televisie. Ze woont met haar man in Cardiff en is fulltime auteur.

Overzicht
  • Het meisje in de rode jas - The girl in the red coat
  • Het meisje in het bos - The doll funeral

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Het meisje in de rode jas
Het gebeurt wel vaker dat de achtjarige Carmel Wakeford zich verstopt voor haar moeder. Maar wanneer ze dit spelletje uitprobeert tijdens een verhalenfestival voor kinderen, raakt ze haar moeder Beth plotseling echt kwijt. Een man die haar een tijdje heeft gadegeslagen stapt op haar af en vertelt haar dat haar moeder een vreselijk ongeluk heeft gehad. Hij doet zich voor als haar grootvader en ze rijden samen naar het ziekenhuis, waar ze echter nooit aan zullen komen.

In werkelijkheid is Beth kerngezond. Ze begint een wanhopige zoektocht naar haar dochter. Hoewel ze geen enkel spoor heeft, voelt ze dat haar dochter nog ergens is, gezond en wel.

Ondertussen vraagt de kleine Carmel zich af wie ze eigenlijk is en wat haar allemaal te wachten staat. Haar 'grootvader' schijnt nogal bijzondere plannen met haar te hebben…

Schrijver: Kate Hamer
Oorspronkelijke titel: The girl in the red coat
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022578803
Ebook: 9789402303544
Uitgever: Boekerij
Het meisje in het bos
Ik heet Ruby. Ik woon bij Barbara en Mick. Zij zijn niet mijn echte ouders, maar ze vertellen hoe ik me moet gedragen en wat ik moet zeggen. Ik moet zeggen dat mijn blauwe oog en de blauwe plekken op mijn armen zijn veroorzaakt door een val van de trap. Maar er zijn dingen die ik niet zal zeggen. Ik ga ze niet vertellen dat ik op zoek ga naar mijn echte ouders.

Op Ruby’s dertiende verjaardag komt een wens van haar uit. Het echtpaar dat haar opvoedt blijken niet haar echte ouders te zijn. Dat betekent dat haar echte vader en moeder ergens anders zijn, en Ruby besluit dat ze niet zal rusten voor ze hen heeft gevonden. Ze loopt weg, het bos in, met alleen een koffer in haar hand. Als ze een stel andere kinderen ontmoet, broertjes en zusjes die alleen in het bos lijken te wonen, sluit Ruby zich bij hen aan.

Maar is Ruby wel veilig? Wat is waarheid, en wat niet? Wie probeert haar echt te helpen – en wie is gevaarlijker dan ze ooit voor mogelijk had gehouden?

Schrijver: Kate Hamer
Oorspronkelijke titel: The doll funeral
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022582190
Ebook: 9789402309874
Uitgever: Boekerij