Boekenplank:
Kies

Boeken van Brunonia Barry

Meer over Brunonia Barry

Genre: Roman

Geboren: 1950

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Brunonia Barry


Overzicht

  • De kantlezer - The lace reader
  • De plattegrond van de werkelijkheid - The map of true places

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe kantlezer
Towner Whitney keert na twintig jaar terug naar haar geboortestad Salem als blijkt dat haar geliefde oudtante Eva wordt vermist. Bij de zoektocht naar haar tante wordt Towner geconfronteerd met een mystieke gave die ze van haar moeder gekregen heeft en die ze gezworen heeft nooit meer te gebruiken.

Wanneer er nog een vrouw verdwijnt, laait er een oude vete op in de stad en komt het verleden voor Towner weer tot leven. Ze moet haar gave aanwenden om levens te redden, maar zal daarvoor eerst de waarheid over haar jeugd onder ogen moeten zien.
Schrijver: Brunonia Barry
Oorspronkelijke titel: The lace reader
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789023456223
Uitgever: Cargo
De plattegrond van de werkelijkheid
Op dertienjarige leeftijd is Zee Finch getuige van de zelfmoord van haar moeder Maureen. Het meisje groeit op als een wildebras, maar heeft op haar dertigste een veelbelovende toekomst als psychotherapeute.

Dan krijgt ze een manisch-depressieve patiënte onder behandeling die grote gelijkenis vertoont met Maureen. Wanneer Zee niet kan voorkomen dat de patiënte zelfmoord pleegt, komen de pijnlijke herinneringen aan haar jeugd weer boven.

Ze keert terug naar haar geboortedorp om met haar vader in het reine te komen. Maar de man lijdt aan Parkinson en heeft permanente verzorging nodig. Zee ziet zich gedwongen die taak op zich te nemen, en tegelijkertijd het verleden onder ogen te zien.
Schrijver: Brunonia Barry
Oorspronkelijke titel: The map of true places
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789023457633
Uitgever: Cargo