Boekenplank:
Kies

Boeken van Chris Bohjalian

Meer over Chris Bohjalian

Genre: Roman

Geboren: 1960

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Chris Bohjalian


Overzicht

  • De vroedvrouw - Midwives
  • Het Duitse meisje - Skeletons at the feast
  • Toevlucht - The double bind

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe vroedvrouw
Tijdens een ijzige vriesnacht in Vermont helpt vroedvrouw Sibyl Danforth bij een moeilijke bevalling. Het loopt slecht af. De aanstaande moeder moet dringend naar het ziekenhuis, maar de wegen zijn onbegaanbaar...

Wie zal het Sibyl kwalijk nemen dat zij probeert het leven van de baby te redden wanneer de kraamvrouw voor de geboorte overlijdt. Maar Sibyl moet zich verantwoorden voor de wet. Zij wordt aangeklaagd voor dood door schuld.

Jaren later kijkt Sibyls dochter Connie, destijds veertien jaar oud, terug op de keuze die haar moeder heeft gemaakt en het proces dat erop volgde. Op basis van haar eigen herinneringen en de aantekeningen van Sibyl vertelt zij een indringend verhaal over de opschudding na die ene nacht en haar eigen dappere gevecht om haar moeder uit de gevangenis te houden.
Midwives - 2001
Regisseur: Glenn Jordan
Cast: Sissy Spacek, Peter Coyote, Terry Kinney, e.a.
Schrijver: Chris Bohjalian
Oorspronkelijke titel: Midwives
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789027467911
Uitgever: Spectrum
Het Duitse meisje
In januari 1945, aan het eind van de Tweede Wereldoorlog, wil een groepje mensen het Derde Rijk doorkruisen, van het Russische front naar de Rijn, om de Engelse en Amerikaanse linies te bereiken.

Onder hen is het achttienjarige meisje Anna Emmerich, dochter van Pruisische aristocraten. Haar geliefde is de jonge Schot Callum Finella, die van een Russisch krijgsgevangenkamp naar de boerderij van haar familie is gebracht om er dwangarbeid te verrichten.

Hun vlucht zal Anna's en Callums liefde op de proef stellen, aangenomen dat elk van hen het overleeft...
Schrijver: Chris Bohjalian
Oorspronkelijke titel: Skeletons at the feast
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044325416
Uitgever: The House of Books
Toevlucht
Wanneer Laurel Estabrook wordt overvallen terwijl ze door een achterafbuurt van Vermont fietst, is haar leven voor altijd veranderd. Laurel werpt zich op het fotograferen en gaat werken voor een opvangcentrum voor daklozen. Daar ontmoet ze Bobbie Crocker, een geesteszieke man. Als Bobbie overlijdt, ontdekt Laurel dat hij een briljante fotograaf was die werkte met zulke legendes als Chuck Berry en Eartha Kitt.

Laurels fascinatie voor Bobbie Crocker verandert in een obsessie en ze raakt ervan overtuigd dat enkele foto's een diep verborgen familiegeheim onthullen. Haar zoektocht naar de waarheid leidt haar steeds verder weg van haar vroegere leven, waarbij ze verwikkeld raakt in een kat-en-muisspel met achtervolgers die zeggen dat ze haar willen redden.
Schrijver: Chris Bohjalian
Oorspronkelijke titel: The double bind
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044321364
Uitgever: The House of Books