Boekenplank:
Kies

Boeken van Katherine Howe

Meer over Katherine Howe

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1977

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Katherine Howe


Overzicht

Het verloren boek van Salem
Tijdens het opruimen van het huis van haar grootmoeder vindt Connie Goodwin een sleutel met daaraan een stukje papier met de naam Deliverance Dane erop. Het is de sleutel tot een mysterie dat begint in 1692 in het Amerikaanse stadje Salem - in de tijd van de beruchte heksenprocessen. Meer dan 150 mannen en vrouwen werden beschuldigd van hekserij. De 'overweldigende bewijzen' waren onder andere dromen en visioenen. Maar zou er toch iets van waarheid hebben gelegen in al die beschuldigingen?

Connie ontdekt dat Deliverance Dane een geheim boek heeft nagelaten. Connie is vastbesloten dit boek vinden, maar er zijn meer kapers op de kust. Haar zoektocht brengt haar naar oude archieven en bibliotheken. Maar ze komt ook tegenover een man te staan die het boek koste wat het kost in handen wil krijgen, iemand met slechte bedoelingen.

Welke geheimen bevat dit boek? Is er werkelijk magie in beschreven? Connie krijgt hulp van Sam Hartley, een restaurateur, maar wie kan ze verder nog vertrouwen? Ze raakt verzeild in een race tegen de klok om het boek te vinden - en de waarheid over de Salem-vrouwen te onthullen - voordat een oude familievloek opnieuw dodelijk zal toeslaan.
Schrijver: Katherine Howe
Oorspronkelijke titel: The lost book of Salem
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789045800806
Uitgever: Mouria