Boekenplank:
Kies

Boeken van Thomas Harris

Thomas Harris studeerde Engels en begon zijn schrijfcarrière als misdaadverslaggever in de VS en Mexico. Hij was tevens verslaggever en redacteur voor Associated Press in New York.

Meer over Thomas Harris

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1940

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Cari Mora - Cari Mora
  • Zwarte zondag - Black sunday

Hannibal Lecter

  1. Rode draak - Red dragon
  2. De schreeuw van het lam - The silence of the lambs
  3. Hannibal - Hannibal
  4. Hannibal ontwaakt - Hannibal rising

Dubbel uitgegeven titels

  • Red dragon - zie Rode draak
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtCari Mora

Cari Mora is het geweld in haar land met moeite ontvlucht en woont nu negen jaar in Amerika. Ze heeft meerdere baantjes om rond te kunnen komen, en een daarvan is dat ze past op een huis aan de kust bij Miami.

Onder dat huis ligt 25 miljoen dollar in goudstaven van een kartel verstopt. Naar dat goud wordt al jaren gezocht, onder leiding van Hans-Peter Schneider. Schneider is een genadeloos monster die voor genoeg geld elke zieke fantasie van de rijkste mannen ter wereld uit laat komen.

Wanneer Hans-Peter de mooie Cari Mora ziet, denkt hij niet alleen het goud maar ook een weerloos speeltje te hebben gevonden. Maar daarmee onderschat hij Cari Mora op dodelijke wijze.

Schrijver: Thomas Harris
Oorspronkelijke titel: Cari Mora
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789021417929
Uitgever: Volt
Zwarte zondag
Als in New Orleans op Super Bowl Sunday de wedstrijd begint zullen 80.000 mensen sterven. Het stadion van de Super Bowl - in de Verenigde Staten hét sportevenement van het jaar - is opeens de gevaarlijkste plek ter wereld.

Michael Lander is de gevaarlijkste man van Amerika. Hij bestuurt elk weekend een tv-zeppelin die boven volgepakte stadions hangt. En hij is gestoord. Daarom is hij verleid door een mooie Palestijnse. Daarom zal - op Super Bowl Sunday - de wereld getuige zijn van de moord op de Amerikaanse president en van het grootste bloedbad ooit vertoond.

Tenzij iemand ontdekt wat Lander van plan is...
Schrijver: Thomas Harris
Oorspronkelijke titel: Black sunday
Eerste uitgave: 1975
ISBN/EAN: 9789024537938
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Hannibal LecterRode draak

Twee gezinnen worden vlak na elkaar in hun eigen huis volledig uitgemoord. De politie is ervan overtuigd dat beide misdaden door dezelfde wrede lustmoordenaar zijn gepleegd. De wijze waarop het bloedblad is aangericht, wijst erop dat er sprake is van de totaal verwrongen geest van een levensgevaarlijke psychopaat.

FBI-agent Will Graham is expert in het oplossen van dergelijke seriemoorden. Hij laat zich niet alleen leiden door de materiegegevens, maar probeert zich ook te verplaatsen in de praktisch onnavolgbare belevingswereld en de mysterieuze gedachtekronkels van dergelijke psychopaten. Om deze zaak tot een goed einde te brengen moet Graham opgewassen zijn tegen de ziekelijke perversie van deze dader. Hoe moeilijk dat ook is...

Rode draak is de onmisbare voorgeschiedenis van het geruchtmakende De schreeuw van het lam (The Silence of the Lambs). In Rode draak vindt de introductie plaats van psychiater en tegelijk psychopaat Dr. Hannibal Lecter: tot in al zijn huiveringwekkende details...

Red Dragon - 2002
Regisseur: Brett Ratner
Cast: Edward Norton, Anthony Hopkins, Ralph Fiennes, e.a.
Schrijver: Thomas Harris
Oorspronkelijke titel: Red dragon
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 9789022980248
Uitgever: Bruna
De schreeuw van het lam
Een seriemoordenaar die bekend staat onder de naam Buffalo Bill kiest vrouwen als zijn slachtoffer.

FBI-agente Clarice Starling wordt ontboden bij het hoofd van de afdeling Gedragswetenschappen. Haar opdracht: ondervraag dr. Hannibal Lecter, een briljant psychiater, maar ook een weerzinwekkende moordenaar die onder zware bewaking opgesloten zit in een gevangenis voor crimineel gestoorden.

Clarice Starling is geschokt wanneer ze merkt hoe intens haar verhouding met Lecter zich ontwikkelt. Zijn cryptische aanwijzingen - zowel over Buffalo Bill als over haarzelf - brengen Clarice tot een speurtocht die iedere lezer zal ervaren als angstaanjagend en absoluut fascinerend.
The Silence of the Lambs - 1991
Regisseur: Jonathan Demme
Cast: Jodie Foster, Anthony Hopkins, Ted Levine, e.a.
Schrijver: Thomas Harris
Oorspronkelijke titel: The silence of the lambs
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789024519903
Ebook: 9789024541140
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Hannibal
Zeven jaar zijn verstreken sinds de beruchtste seriemoordenaar aller tijden - dr. Hannibal Lecter - spoorloos verdween. Hij waart nog steeds rond, genietend van de smaken en geuren van een weinig behoedzame wereld.

Maar FBI-agente Clarice Starling is hun ontmoetingen nog lang niet vergeten; zijn raspende stem klinkt nog steeds in haar dromen.

Ook Mason Verger herinnert zich dr. Lecter zeer goed: hij was zijn zesde slachtoffer. De schatrijke Verger is geobsedeerd door wraak. Vanuit zijn beademingsapparaat spint hij een wereldwijd web, maar om de doctor te vangen heeft hij een exquis en onschuldig ogend lokaas nodig: Clarice Starling.
Hannibal - 2001
Regisseur: Ridley Scott
Cast: Julianne Moore, Anthony Hopkins, Gary Oldman, e.a.
Schrijver: Thomas Harris
Oorspronkelijke titel: Hannibal
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789024535057
Ebook: 9789024546930
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Hannibal ontwaakt
Thomas Harris sluit de cirkel. Dit laatste Lecter-verhaal is tevens het begin. Thomas Harris transformeert nog één keer ons beeld van Hannibal. In deze thriller onderzoekt hij de huiveringwekkende consequenties van liefde, trouw en morele keuzes.

Hannibal Lecter duikt op uit de nachtmerrie van het Oostfront: een kind in de sneeuw, verstomd en geketend. Hij lijkt volstrekt alleen, maar hij wordt gekweld door demonen.

Hannibals oom, een bekende schilder, redt hem uit een Sovjet-weeshuis en neemt hem mee naar Frankrijk, waar hij woont met de beeldschone, exotische Lady Murasaki.

Lady Murasaki helpt Hannibal te helen. Onder haar hoede bloeit hij op en scherpt hij zijn artistieke talenten. Hij wordt bovendien toegelaten tot een Franse medische faculteit, als jongste persoon ooit.

Maar Hannibals demonen laten hem niet met rust. Als zijn herinneringen terugkeren, ontwaakt de dorst naar vergelding. Het inzicht dat hij niet alleen maar intellectuele gaven heeft, verandert zijn wereld en uiteindelijk hemzelf...
Hannibal Rising - 2007
Regisseur: Peter Webber
Cast: Gaspard Ulliel, Li Gong, Rhys Ifans, e.a.
Schrijver: Thomas Harris
Oorspronkelijke titel: Hannibal rising
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789024555703
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Dubbel uitgegeven titelsRed dragon
Zie voor de beschrijving van dit boek: Rode draak.
Schrijver: Thomas Harris
Oorspronkelijke titel: zie Rode draak
Eerste uitgave: 1981
ISBN/EAN: 9789024548699
Uitgever: Luitingh-Sijthoff