Boekenplank:
Kies

Boeken van Thomas Harris

Overzicht
Overzicht
  • Zwarte zondag - Black sunday
Hannibal Lecter
  1. Hannibal ontwaakt - Hannibal rising
  2. Red dragon - Red dragon
  3. De schreeuw van het lam - The silence of the lambs
  4. Hannibal - Hannibal

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

Zwarte zondag
Als in New Orleans op Super Bowl Sunday de wedstrijd begint zullen 80.000 mensen sterven. Het stadion van de Super Bowl - in de Verenigde Staten hét sportevenement van het jaar - is opeens de gevaarlijkste plek ter wereld. Michael Lander is de gevaarlijkste man van Amerika. Hij bestuurt elk weekend een tv-zeppelin die boven volgepakte stadions hangt. En hij is gestoord. Daarom is hij verleid door een mooie Palestijnse. Daarom zal - op Super Bowl Sunday - de wereld getuige zijn van de moord op de Amerikaanse president en van het grootste bloedbad ooit vertoond. Tenzij iemand ontdekt wat Lander van plan is...
Schrijver: Thomas Harris
Oorspronkelijke titel: Black sunday
Eerste uitgave: 1975
ISBN: 90-245-3793-2
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Hannibal Lecter

Hannibal ontwaakt
Thomas Harris sluit de cirkel. Dit laatste Lecter-verhaal is tevens het begin. Thomas Harris transformeert nog één keer ons beeld van Hannibal. In deze thriller onderzoekt hij de huiveringwekkende consequenties van liefde, trouw en morele keuzes. Hannibal Lecter duikt op uit de nachtmerrie van het Oostfront: een kind in de sneeuw, verstomd en geketend. Hij lijkt volstrekt alleen, maar hij wordt gekweld door demonen. Hannibals oom, een bekende schilder, redt hem uit een Sovjetweeshuis en neemt hem mee naar Frankrijk, waar hij woont met de beeldschone, exotische Lady Murasaki. Lady Murasaki helpt Hannibal te helen. Onder haar hoede bloeit hij op en scherpt hij zijn artistieke talenten. Hij wordt bovendien toegelaten tot een Franse medische faculteit, als jongste persoon ooit. Maar Hannibals demonen laten hem niet met rust. Als zijn herinneringen terugkeren, ontwaakt de dorst naar vergelding. Het inzicht dat hij niet alleen maar intellectuele gaven heeft, verandert zijn wereld en uiteindelijk hemzelf...
Hannibal Rising - 2007
Regisseur: Peter Webber
Cast: Gaspard Ulliel, Li Gong, Rhys Ifans, e.a.
Schrijver: Thomas Harris
Oorspronkelijke titel: Hannibal rising
Eerste uitgave: 2006
ISBN: 9789-0245-55703
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Red dragon
Rechercheur Will Graham is de enige die Hannibal Lecter te slim af was. Maar na Lecters spectaculaire arrestatie - die Graham bijna fataal werd - nam hij ontslag. Nu wordt er een dringend beroep op hem gedaan. De FBI staat machteloos tegenover een nieuwe seriemoordenaar. Maar om hem te vangen heeft Graham de hulp van dr. Lecter nodig. En die medewerking heeft een prijs... * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Rode draak.
Red Dragon - 2002
Regisseur: Brett Ratner
Cast: Edward Norton, Anthony Hopkins, Ralph Fiennes, e.a.
Schrijver: Thomas Harris
Oorspronkelijke titel: Red dragon
Eerste uitgave: 1981
ISBN: 90-245-4869-1
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De schreeuw van het lam
Een seriemoordenaar die bekend staat onder de naam Buffalo Bill kiest vrouwen als zijn slachtoffer. FBI-agente Clarice Starling wordt ontboden bij het hoofd van de afdeling Gedragswetenschappen. Haar opdracht: ondervraag dr. Hannibal Lecter, een briljant psychiater, maar ook een weerzinwekkende moordenaar die onder zware bewaking opgesloten zit in een gevangenis voor crimineel gestoorden. Clarice Starling is geschokt wanneer ze merkt hoe intens haar verhouding met Lecter zich ontwikkelt. Zijn cryptische aanwijzingen - zowel over Buffalo Bill als over haarzelf - brengen Clarice tot een speurtocht die iedere lezer zal ervaren als angstaanjagend en absoluut fascinerend.
The Silence of the Lambs - 1991
Regisseur: Jonathan Demme
Cast: Jodie Foster, Anthony Hopkins, Ted Levine, e.a.
Schrijver: Thomas Harris
Oorspronkelijke titel: The silence of the lambs
Eerste uitgave: 1988
ISBN: 90-245-1990-X
Uitgever: Luitingh
Hannibal
Zeven jaar zijn verstreken sinds de beruchtste seriemoordenaar aller tijden - dr. Hannibal Lecter - spoorloos verdween. Hij waart nog steeds rond, genietend van de smaken en geuren van een weinig behoedzame wereld. Maar FBI-agente Clarice Starling is hun ontmoetingen nog lang niet vergeten; zijn raspende stem klinkt nog steeds in haar dromen. Ook Mason Verger herinnert zich dr. Lecter zeer goed: hij was zijn zesde slachtoffer. De schatrijke Verger is geobsedeerd door wraak. Vanuit zijn beademingsapparaat spint hij een wereldwijd web, maar om de doctor te vangen heeft hij een exquis en onschuldig ogend lokaas nodig: Clarice Starling.
Hannibal - 2001
Regisseur: Ridley Scott
Cast: Julianne Moore, Anthony Hopkins, Gary Oldman, e.a.
Schrijver: Thomas Harris
Oorspronkelijke titel: Hannibal
Eerste uitgave: 1999
ISBN: 90-245-3505-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff