Boekenplank:
Kies

Boeken van Jeff Lindsay

Meer over Jeff Lindsay

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Jeff Lindsay


Dexter Morgan

  1. Dexter's duistere dromen - Darkly dreaming Dexter
  2. Dexter's donkere demonen - Dearly devoted Dexter
  3. Dexter tast in het duister - Dexter in the dark
  4. Dexter's sinistere schepping - Dexter by design

gedetailleerd overzicht

Dexter MorganDexter's duistere dromen
Dexter Morgan is geen alledaagse politieagent. Naast zijn werk op het forensisch laboratorium van de politie van Miami heeft hij een duistere kant. Hij heeft een onverzadigbare honger naar geweld en een groot verlangen om mensen te vermoorden van wie hij vindt dat zij de dood verdienen.
Wanneer een aantal prostituees slachtoffer is geworden van een seriemoordenaar, wordt Dexter bij het onderzoek betrokken. Hij raakt eerst gefascineerd door de briljante en sadistische methode van de nieuwe seriemoordenaar. Later voelt hij zich bedreigd en zelfs uitgedaagd door de moordenaar, wanneer deze Dexters moordmethodes blijkt toe te passen en te kopiëren. Een confrontatie kan niet uitblijven.
Dexter - 2006/2014 - tv-serie gebaseerd op de boeken van Jeff Lindsay
Regisseur: Diversen
Cast: Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, Julie Benz, e.a.
Schrijver: Jeff Lindsay
Oorspronkelijke titel: Darkly dreaming Dexter
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 978-90-245-3112-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Dexter's donkere demonen
Overdag werkt Dexter als bloedanalist voor de politie, 's avonds geeft hij toe aan zijn onverzadigbare honger naar geweld en zijn grote verlangen mensen te doden. Als een Robin Hood onder de seriemoordenaars vermoordt hij alleen die mensen die de dood verdienen.
De politie van Miami stuit op een moordenaar die, terwijl het slachtoffer nog leeft, alles wegsnijdt: neus, ogen, oren, ledematen - echt alles. Daarmee vergeleken is Dexters gesnij maar kinderspel. Dexter ziet groen van jaloezie. Wie is deze kunstenaar?
Schrijver: Jeff Lindsay
Oorspronkelijke titel: Dearly devoted Dexter
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-245-3273-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Dexter tast in het duister
Dexter is druk met het plannen van zijn bruiloft wanneer er een verbrande, mishandelde en onthoofde student wordt gevonden. Al snel bekruipt Dexter het gevoel dat hij te maken heeft met een nog onheilspellender moordenaar dan hij zelf.
Er is iets aan deze moord dat Dexters innerlijke stem, Zwarte Ruiter, naar de achtergrond doet verdwijnen. Hierdoor staat hij er voor het eerst in zijn leven helemaal alleen voor. De zaak raakt hem nu persoonlijk, want behalve zichzelf heeft hij nu ook een gezin te beschermen.
Schrijver: Jeff Lindsay
Oorspronkelijke titel: Dexter in the dark
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-245-7091-1
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Dexter's sinistere schepping
Overdag werkt Dexter als bloedanalist. 's Nachts geeft hij toe aan zijn onverzadigbare verlangen mensen te doden. Maar als seriemoordenaar met een moreel besef, vermoordt hij alleen de mensen die de dood verdienen.
Na zijn huwelijksreis is Dexter zo goed als menselijk. Het huwelijksleven schijnt hem goed te doen en zijn moorddadige hobby lijkt onder controle. Maar oude liefde roest niet. Als er in Miami een nieuwe seriemoordenaar opduikt, is Dexter's buitengewone gevoel voor rechtvaardigheid terug van weggeweest.
Schrijver: Jeff Lindsay
Oorspronkelijke titel: Dexter by design
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-245-3282-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff