Boekenplank:
Kies

Boeken van John Farrow

Meer over John Farrow

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Trevor Ferguson

Geboren: 1947

Geboorteland: Canada

Website: John Farrow


Emile Cinq-Mars

  1. IJstijd - City of ice
  2. Onder het ijs - Ice lake

gedetailleerd overzicht

Emile Cinq-MarsIJstijd
Het is midwinter. Montreal wordt geplaagd door ijzige kou. Maar ook door gewelddadige moordaanslagen van criminele bendes. De stad dreigt in de greep te raken van de georganiseerde misdaad.

Inspecteur Emile Cinq-Mars is een outsider in de politiemacht van Montreal. Hij wordt weliswaar bewonderd vanwege zijn eruditie en scherpzinnigheid, maar hij is vooral gehaat om zijn eigenzinnigheid en arrogantie. In de loop van zijn lange carrière heeft Cinq-Mars een uitgebreid netwerk van informanten opgebouwd dat hem in staat stelt gecompliceerde zaken op te lossen.

Op kerstavond treft Cinq-Mars het lijk aan van een van zijn tipgevers. Op het gruwelijk mishandelde lichaam hebben de moordenaars voor Cinq-Mars een macabere boodschap achtergelaten die zich als volgt laat lezen: 'we hebben je infiltrant ontmaskerd en geëlimineerd.'

Gedreven door verontwaardiging en schuldgevoel opent Cinq-Mars de jacht op de daders, die hem naar het hart van de Canadese onderwereld voert. En naar een schemerwereld waarin niemand te vertrouwen is en waar de grenzen tussen goed en kwaad volledig zijn vervaagd...
Schrijver: John Farrow
Oorspronkelijke titel: City of ice
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789022984666
Uitgever: Bruna
Onder het ijs
Een telefoontje van een anonieme vrouw lokt de erudiete, maar eigenzinnige inspecteur Emile Cinq-Mars naar een afgelegen vissersplaats, even buiten Montreal. Terwijl hij daar op zijn afspraak wacht, wordt onder het ijs van het bevroren meer een lijk gevonden. De doodsoorzaak is direct duidelijk: de man is met een kogel om het leven gebracht.

Naarmate het onderzoek vordert, bekruipt Cinq-Mars het beklemmende gevoel dat zijn aanwezigheid bij het meer niet op toeval berustte en dat hij doelbewust bij de moord betrokken is.

Op zijn eigen, onorthodoxe manier gaat hij op onderzoek uit en ontdekt al spoedig sporen die leiden naar de farmaceutische industrie en het onderzoek met betrekking tot aids. Ook wordt steeds duidelijker waarom de hoofdinspecteur deze gruwelijke misdaad per se onder ogen moest krijgen.

Voor Cinq-Mars ontstaat er een race tegen de klok. Hij moet deze complexe zaak zien te ontrafelen voordat hij zelf het volgende slachtoffer wordt...
Schrijver: John Farrow
Oorspronkelijke titel: Ice lake
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022985342
Uitgever: Bruna