Boekenplank:
Kies

Boeken van Richard Bachman

Meer over Richard Bachman

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Stephen King

Geboren: 1947

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Richard Bachman


Overzicht

  • De ontvoering - Blaze
  • De regelaars - The regulators
  • De vervloeking - Thinner

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe ontvoering
Blaze is de ultieme antiheld: ontroerend naïef en goedhartig, maar voor het noodlot geboren...

Blaze is enorm groot en sterk, maar denken is niet zijn sterkste punt. Niet meer. Zijn vader heeft hem als kind zo vaak mishandeld, dat hij er een deuk in zijn hoofd en hersens aan overgehouden heeft. Daarna is hij in een tehuis terechtgekomen, waar hij minstens even vreselijk werd behandeld.

Als Blaze volwassen is, wordt iedere hoop op redding hem steeds weer ontnomen. Hij verliest bovendien zijn enige vriend, George, een doorgewinterd crimineel. In zijn eentje moet hij nu hun meesterplan uitvoeren: het kidnappen van een miljoenenerfgenaam, een baby. Maar kan hij wel ontsnappen aan het ongeluk dat hem lijkt aan te kleven?
Schrijver: Richard Bachman
Oorspronkelijke titel: Blaze
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789024523153
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De regelaars
Het is een zomermiddag in Wentworth, Ohio en in Poplar Street gaat alles zijn gangetje. De krantenjongen bezorgt de krant, er vliegen frisbees door de lucht en er worden voorbereidingen voor de barbecue getroffen.

Het enige dat hierbij lichtelijk uit de toon valt, is het rode bestelbusje dat met draaiende motor boven aan de heuvel staat. Zo dadelijk zal het zich in beweging zetten en zullen de eerste doden vallen.

Tegen de tijd dat de avond valt in Poplar Street zullen de bewoners die dan nog in leven zijn zich in een andere wereld bevinden, een wereld waarin alles, hoe verschrikkelijk ook, mogelijk is...

Een wereld waarin de regelaars in aantocht zijn.
Schrijver: Richard Bachman
Oorspronkelijke titel: The regulators
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789024526062
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De vervloeking
Bill Halleck is een gezellige, gezette advocaat. Hij woont met vrouw en dochter in een klein plaatsje en heeft zijn zaakjes goed voor elkaar. Dan, in een ogenblik van onoplettendheid, rijdt hij een zigeunerin aan, die dodelijk verongelukt.

Spoedig daarna begint Bill af te vallen. Angstaanjagend snel vliegen de kilo's eraf, hoewel hij wel eet. De medische wereld staat voor een raadsel.

Maar Bill die zich voor de rechter beroept op overmacht en zo een gerechtelijke straf ontloopt, begint langzaam maar zeker de ongelofelijke, afgrijselijke waarheid te vermoeden: de oude zigeuner die hem na het ongeval even aanraakte en dat ene magische woord sprak, was uit op wraak... gerechtvaardigde wraak misschien... of wrekende gerechtigheid?

Rust er dan werkelijk een gruwelijke, totale vloek op hem?
Schrijver: Richard Bachman
Oorspronkelijke titel: Thinner
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 9789022954461
Uitgever: Bruna