Boekenplank:
Kies

Boeken van J.K. Rowling

Meer over J.K. Rowling

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1965

Pseudoniem (van): Robert Galbraith

Website: http://www.jkrowling.com


Overzicht

 • De Ickabog - The Ickabog
 • De vertelsels van Baker de Bard - The tales of Beedle the Bard
 • Een goede raad - The casual vacancy
 • Fabeldieren en waar ze te vinden - Fantastic beasts and where to find them
 • Zwerkbal door de eeuwen heen - Quidditch through the ages

Harry Potter

 1. Harry Potter en de steen der wijzen - Harry Potter and the philosopher's stone
 2. Harry Potter en de geheime kamer - Harry Potter and the chamber of secrets
 3. Harry Potter en de gevangene van Azkaban - Harry Potter and the prisoner of Azkaban
 4. Harry Potter en de vuurbeker - Harry Potter and the goblet of fire
 5. Harry Potter en de Orde van de Feniks - Harry Potter and the Order of the Phoenix
 6. Harry Potter en de halfbloed prins - Harry Potter and the half-blood prince
 7. Harry Potter en de Relieken van de Dood - Harry Potter and the deathly hallows
 8. Harry Potter en het vervloekte kind - Harry Potter and the cursed child

Non-Fictie

 • Wat belangrijk is - Very good lives

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Ickabog

Zo groot als twee paarden.
Met ogen als reusachtige lantaarns.
Lange vlijmscherpe klauwen.
De Ickabog komt eraan...

Het koninkrijk Steenrijk was ooit het gelukkigste land ter wereld: goud in overvloed, een koning met de fraaiste snor die je je maar kunt voorstellen, en slagers, bakkers en kaasmakers wiens heerlijkheden iedereen deden huilen van vreugde. Alles was er perfect, behalve dan misschien de Zomphoek, de moerassige, mistige streek in het noorden waar de monsterlijke Ickabog woonde, althans volgens de legende.

Iedereen met enig verstand wist dat de Ickabog een verzinsel was, bedoeld om kleine kinderen bang te maken. Maar het grappige van legendes is, dat ze een heel eigen leven kunnen gaan leiden. De Ickabog is een sprookje over waarheid, hoop en vriendschap.

Het verhaal is geïllustreerd met de 34 tekeningen van de winnaars van De Ickabog Tekenwedstrijd voor 7- tot 12-jarigen.

Schrijver: J.K. Rowling
Oorspronkelijke titel: The Ickabog
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789463361170
Ebook: 9789463361194
Uitgever: De Harmonie
De vertelsels van Baker de Bard
De vertelsels van Baker de Bard is het boek dat Albus Perkamentus naliet aan Hermelien Griffel om Harry Potter te helpen bij het vernietigen van Voldemorts gruzielementen. Het zijn vijf toversprookjes die door Hermelien uit de oorspronkelijke runen zijn vertaald, geïllustreerd door J.K. Rowling. Professor Albus Perkamentus voorzag de vertelsels van uitgebreide aantekeningen. Een van de zeven handgeschreven exemplaren van The Tales of Beedle the Bard werd vorig jaar geveild ten behoeve van een goed doel. Internet-boekhandel Amazon kocht het voor het recordbedrag van 2,4 miljoen euro. Na de veiling oefenden fans wereldwijd druk uit op schrijfster J.K. Rowling om De vertelsels voor een groot publiek beschikbaar te maken. J.K. Rowling schenkt de volledige opbrengsten aan de Children's High Level Group, een instelling voor onder andere kinderen die onder slechte omstandigheden in tehuizen moeten leven.
Schrijver: J.K. Rowling
Oorspronkelijke titel: The tales of Beedle the Bard
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-6169-889-0
Uitgever: De Harmonie
Een goede raad
Wanneer Barry Fairbrother onverwacht sterft, zijn de bewoners van Pagford geschokt. Pagford lijkt een idyllisch Engels plattelandsdorp, met een charmant marktplein en een oude abdij, maar achter die fraaie façade gaan grote conflicten schuil. Rijk tegen arm, tieners tegen hun ouders, vrouwen tegen hun echtgenoten, leraren tegen hun leerlingen... In Pagford is niets wat het lijkt. De lege stoel die Barry achterlaat in de gemeenteraad is de aanleiding tot de grootste strijd die het dorp ooit heeft gekend. Wie zal zegevieren in deze verkiezingen vol opportunisme, valsheid en verbijsterende onthullingen?
Schrijver: J.K. Rowling
Oorspronkelijke titel: The casual vacancy
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022564295
Uitgever: Boekerij
Fabeldieren en waar ze te vinden
Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden is in vrijwel ieder toverhuishouden te vinden. Nu hebben ook Dreuzels, met deze eenmalige editie, de kans om erachter te komen waar de Quintapad leeft, wat de Pulkerik eet en waarom je geen schoteltje melk buiten moet zetten voor een Knarl. De totale opbrengst van dit boekje is gedoneerd aan de Engelse liefdadigheidsinstelling Comic Relief.
Schrijver: J.K. Rowling
Oorspronkelijke titel: Fantastic beasts and where to find them
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-6169-628-3
Uitgever: De Harmonie
Zwerkbal door de eeuwen heen
Als u zich ooit heeft afgevraagd waar de Gouden Snaai vandaan komt, hoe Beukers zijn ontstaan en waarom de Wigtown Wanderers een afbeelding van een hakmes op hun gewaad hebben, moet u Zwerkbal Door de Eeuwen Heen lezen. Deze beperkte oplage is een facsimile van het boek uit de schoolbibliotheek van Zweinstein, dat vrijwel dagelijks door jonge Zwerkbalfans wordt geraadpleegd. De totale opbrengst van dit boekje is gedoneerd aan de Engelse liefdadigheidsinstelling Comic Relief.
Schrijver: J.K. Rowling
Oorspronkelijke titel: Quidditch through the ages
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-6169-629-1
Uitgever: De Harmonie

Harry PotterHarry Potter en de steen der wijzen
Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie en hardvochtige oom en tante woont, in de bezemkast onder de trap. Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem. En daarna nog een, en nog een. De brieven veranderen Harry’s hele leven: hij wordt gered door een woest figuur op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn ouders werkelijk waren. Met een speciale trein die vertrekt van Perron 9¾ belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. En uiteindelijk moet Harry het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar.
Harry Potter and the Sorcerer's Stone - 2001
Regisseur: Chris Columbus
Cast: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Alan Rickman, e.a.
Schrijver: J.K. Rowling
Oorspronkelijke titel: Harry Potter and the philosopher's stone
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-761-7410-5
Uitgever: De Harmonie
Harry Potter en de geheime kamer
Na een verschrikkelijke vakantie bij zijn gemene oom en tante gaat Harry Potter naar de tweede klas van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus. Maar alleen al om daar te komen blijkt een ware heksentoer te zijn, waarbij een vliegende auto Harry en zijn vriend Ron uitkomst biedt. Na alle avonturen van het vorig schooljaar denkt Harry zich rustig aan zijn lessen - Toverdranken, Transfiguratie, Bezweringen, Verweer tegen de Zwarte Kunsten - en zijn favoriete sport Zwerkbal te kunnen wijden. Maar dan hoort hij een mysterieuze stem, vinden er aanslagen plaats en ontdekt hij een wel heel bijzonder dagboek...
Harry Potter and the Chamber of Secrets - 2002
Regisseur: Chris Columbus
Cast: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Alan Rickman, e.a.
Schrijver: J.K. Rowling
Oorspronkelijke titel: Harry Potter and the chamber of secrets
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-761-7411-3
Uitgever: De Harmonie
Harry Potter en de gevangene van Azkaban
Voordat Harry Potter aan zijn derde jaar op Zweinstein kan beginnen, moet hij de zomervakantie bij zijn gemene oom en tante doorbrengen. Door een magisch ongeluk komt hij ‘s avonds laat op straat te staan. Dan blijkt dat Sirius Zwarts, een beruchte volgeling van Jeweetwel, uit de gevangenis van Azkaban is ontsnapt. Hij is op de vlucht en heeft het wellicht op Harry gemunt. Er volgt een enerverend schooljaar met nieuwe vakken als Dreuzelkunde en Zorg voor Fabeldieren, spannende Zwerkbalwedstrijden en griezelige voorspellingen. De school wordt bewaakt door Dementors, de gevreesde bewakers van Azkaban, en Harry zal zijn lessen Verweer tegen de Zwarte Kunsten hard nodig hebben.
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban - 2004
Regisseur: Alfonso Cuarón
Cast: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Gary Oldman, e.a.
Schrijver: J.K. Rowling
Oorspronkelijke titel: Harry Potter and the prisoner of Azkaban
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-761-7418-0
Uitgever: De Harmonie
Harry Potter en de vuurbeker
Harry kan niet wachten tot hij terug mag naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, om aan zijn vierde schooljaar te beginnen. Maar voor het zover is, wordt hij door de familie Wemel op spectaculaire wijze bij de Duffelingen opgehaald, om mee te gaan naar de finale van het WK Zwerkbal! Harry weet dan nog niet dat er dat jaar op Zweinstein een nog groter en spannender evenement zal plaatsvinden. Ondanks alle opwinding en magische gebeurtenissen, probeert hij zich toch op zijn lessen te concentreren. Ondertussen zijn er allerlei tekenen die er op wijzen dat Voldemort, met behulp van Duistere tovenaars, weer aan kracht begint te winnen. De angst dat Hij Die Niet Genoemd Mag Worden opnieuw zal toeslaan, wordt steeds groter...
Harry Potter and the Goblet of Fire - 2005
Regisseur: Mike Newell
Cast: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, e.a.
Schrijver: J.K. Rowling
Oorspronkelijke titel: Harry Potter and the goblet of fire
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-761-7420-2
Uitgever: De Harmonie
Harry Potter en de Orde van de Feniks
Harry’s verplichte zomervakantie bij oom Herman en tante Petunia op de Ligusterlaan is dit keer nog erger dan alle voorgaande jaren: niet alleen wordt hij door de Duffelingen weer vreselijk behandeld, ook zijn beste vrienden lijken hem deze zomer totaal te negeren. Harry vindt dat hij iets moet doen, maakt niet uit wat, om zo snel mogelijk te kunnen terugkeren naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Maar dan krijgt de vakantie een onverwacht einde en wordt het zelfs onzeker of Harry nog wel aan zijn vijfde schooljaar op Zweinstein mag beginnen. Vreemde gebeurtenissen stapelen zich op en Harry doet ontdekkingen die het hem onmogelijk maken kalm te blijven...
Harry Potter and the Order of the Phoenix - 2007
Regisseur: David Yates
Cast: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Helena Bonham Carter, e.a.
Schrijver: J.K. Rowling
Oorspronkelijke titel: Harry Potter and the Order of the Phoenix
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-616-9701-8
Uitgever: De Harmonie


Harry Potter en de halfbloed prins
Het land wordt geteisterd door vreemde rampen en aanslagen en hoewel het hartje zomer is hangt er een hardnekkige, onheilspellende mist. In de Ligusterlaan zit Harry Potter ’s avonds laat ongeduldig op de komst van professor Perkamentus te wachten. Wat kan er zo belangrijk zijn dat Perkamentus hem bij de Duffelingen op komt zoeken en dat niet wachten kan tot Harry’s terugkeer naar Zweinstein? Zou het iets te maken hebben met de oude profetie die Harry aan het eind van zijn vijfde schooljaar gehoord heeft? Harry's zesde jaar op Zweinstein begint ongebruikelijk, als Voldemort opnieuw aan kracht wint en de werelden van Dreuzels en tovenaars zich steeds meer met elkaar vermengen...
Harry Potter and the Half-Blood Prince - 2009
Regisseur: David Yates
Cast: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, e.a.
Schrijver: J.K. Rowling
Oorspronkelijke titel: Harry Potter and the half-blood prince
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-616-9767-0
Uitgever: De Harmonie
Harry Potter en de Relieken van de Dood
Harry staat voor een duistere, gevaarlijke en haast onmogelijke taak: hij moet de overgebleven Gruzielementen van Voldemort opsporen en vernietigen. Nooit eerder voelde Harry zich zo eenzaam en onzeker over zijn toekomst. Maar het is aan hem om de kracht te vinden om de zware taak goed te volbrengen. Om zonder angst of aarzeling aan zijn lange, zware reis te beginnen, moet Harry eerst zijn veilige omgeving verlaten...
Harry Potter and the Deathly Hallows I - 2010
Regisseur: David Yates
Cast: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, e.a.
Schrijver: J.K. Rowling
Oorspronkelijke titel: Harry Potter and the deathly hallows
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-616-9831-9
Uitgever: De Harmonie
Harry Potter en het vervloekte kind
Uitgeverij De Harmonie is verheugd te kunnen meedelen dat zij de Nederlandse vertaling zal brengen van de toneeltekst Harry Potter en het Vervloekte Kind deel een en twee, een origineel, nieuw verhaal geschreven door J.K. Rowling, John Tiffany en Jack Thorne en een nieuw toneelstuk van Jack Thorne. Deze speciale editie van de toneeltekst zal verschijnen in november 2016, zodat Harry Potter-fans ook in Nederland en Vlaanderen dit nu al legendarische 'achtste' Harry Potter-verhaal kunnen lezen. Het e-book van de Nederlandse vertaling zal gepubliceerd worden op Pottermore, de interactieve website van J.K. Rowlings Tovenaarswereld. Over het boek/toneelstuk: Harry Potter en het Vervloekte Kind, deel een en twee, is het eerste Harry Potter-verhaal dat officieel wordt gebracht als toneelstuk. De wereldpremière van het stuk zal plaatsvinden in West End in Londen op 30 juli 2016. Het achtste verhaal. Negentien jaar later... Het leven van Harry Potter was al nooit eenvoudig, maar nu hij een overwerkte ambtenaar is op het ministerie van Toverkunst en vader van drie schoolgaande kinderen lijkt alles nog moeilijker. Terwijl Harry wordt achtervolgd door zijn verleden dat weigert verleden tijd te blijven, worstelt zijn jongste zoon Albus met een familie-erfenis waar hij nooit om gevraagd heeft. Wanneer het verleden en heden dreigen te versmelten, leren zowel vader als zoon dat duisternis soms uit onverwachte hoek komt.
Schrijver: J.K. Rowling
Oorspronkelijke titel: Harry Potter and the cursed child
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789076174945
Uitgever: De Harmonie

Non-FictieWat belangrijk is
De beroemde speech die J.K. Rowling hield voor de net afgestudeerden op de universiteit van Harvard ging over twee onderwerpen die haar zeer aan het hart liggen: de voordelen van falen en het belang van verbeelding. Moedig genoeg zijn om te falen is even belangrijk voor een mooi leven als de gebruikelijke graadmeters voor succes. Je kunnen verplaatsen in het leven van een ander is een unieke menselijke kwaliteit die we te allen tijde in stand moeten houden.

De levensopvatting van Rowling heeft sindsdien ontelbare anderen geïnspireerd om na te denken over wat het betekent om 'een goed leven' te leiden. Nu, voor het eerst in boekvorm, dienen haar woorden als een geruststelling en als een oproep tot actie voor iedereen die zich op een keerpunt in zijn leven bevindt. Door risico’s te durven nemen, door misschien te mislukken, door je verbeeldingskracht te laten werken, kun je nú beginnen met minder voorzichtig leven en openstaan voor de kansen die het leven te bieden heeft.

Schrijver: J.K. Rowling
Oorspronkelijke titel: Very good lives
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022583708
Uitgever: Boekerij