Boekenplank:
Kies

Boeken van Angie Sage

Angie Sage studeerde grafisch ontwerpen en illustreren aan het Kunstcollege in Leicester.

Meer over Angie Sage

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1952

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Angie Sage


Araminta Spookie

 1. Mijn spookhuis - My haunted house
 2. Het zwaard in de grot - The sword in the grotto
 3. Ge-kik-napt - Frognapped
 4. De kliervampier - Vampire brat

Septimus Heap

 1. Magiek - Magyk
 2. Vlught - Flyte
 3. Elixer - Physik
 4. Queeste - Queste
 5. Sirene - Syren
 6. Duyster - Darke
 7. Vuer - Fyre

Tovenaarskind / Enchanter’s Child Duology

 1. Schemergeesten - Twilight hauntings
 2. Middernachttrein - Midnight train
Tovenaarskind / Enchanter’s Child Duology

gedetailleerd overzicht

Araminta SpookieMijn spookhuis

Dit huis is niet te koop...

Araminta Spookie woont samen met haar oom en tante in een oud spookhuis. Araminta heeft het hier geweldig naar haar zin, maar haar tante Tabby heeft genoeg van het achterstallig onderhoud. Zij is vastbesloten om het huis te verkopen en Araminta móét haar zien te stoppen!

Met de hulp van de huisgeesten Edmund en Ridder Horatius, een spook in een harnas, verzint Araminta een list. Maar of ze de verkoop kan tegenhouden?

Schrijver: Angie Sage
Oorspronkelijke titel: My haunted house
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789025743161
Uitgever: Gottmer
Het zwaard in de grot

Een geestig verjaarscadeau...

Ridder Horatius wordt 500 jaar en Araminta en haar nieuwe huisgenootje Tanja gaan op zoek naar het perfecte verjaarscadeau. Araminta ontdekt een antiek zwaard in een grot onder hun spookhuis - het moet een makkie zijn om dat te pakken te krijgen.

Alleen houdt ze geen rekening met de opkomende vloed. Zullen Araminta en Tanja het verjaardagspartijtje van Ridder Horatius halen?

Schrijver: Angie Sage
Oorspronkelijke titel: The sword in the grotto
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789025743178
Uitgever: Gottmer
Ge-kik-napt

Wie heeft de kikkers gestolen?

Als er iets kwijt is in Spookie Huis krijgt Araminta altijd de schuld; dus ook wanneer de acrobatische kikkers van Barrie Tovenaar zijn verdwenen. Maar dit keer is Araminta onschuldig, en ze is vastbesloten de 'kiknapper' te vinden.

Haar slome huisgenootje Tanja, een gevaarlijke haai en een spectaculaire vissenshow maken het detectivewerk niet bepaald gemakkelijk.

Schrijver: Angie Sage
Oorspronkelijke titel: Frognapped
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789025744335
Uitgever: Gottmer
De kliervampier

Wat zit daar in de kelder?

Het rommelt altijd al in Spookie Huis, maar nu zit er wel iets heel erg griezeligs in de kelder - is het een weerwolf? En dan komt ook nog eens het enge neefje van oom Drac, Max, logeren.

Tanja is helemaal weg van Max, maar Araminta vindt hem een irritante slijmjurk. Ze moet een plan bedenken waarmee ze Max én de weerwolf uitschakelt!

Schrijver: Angie Sage
Oorspronkelijke titel: Vampire brat
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789025744342
Uitgever: Gottmer

Septimus HeapMagiek

Septimus Heap, de zevende zoon van de zevende zoon van een tovenaar, zou ongehoorde magische krachten hebben. Maar hij verdwijnt op de avond van zijn geboorte; dood, zegt de vroedvrouw. Op dezelfde avond vindt zijn vader Silas Heap een pasgeboren meisje dat in de sneeuw is achtergelaten. De Heaps noemen haar Jenna en voeden haar op als hun eigen dochter.

Maar wie is dit geheimzinnige meisje, en wat is er in werkelijkheid gebeurd met hun geliefde zoon Septimus? En wie kan de boosaardige Duystere tovenaar DomDaniël tegenhouden die ondertussen het koninkrijk bedreigt?

Schrijver: Angie Sage
Oorspronkelijke titel: Magyk
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789045110943
Ebook: 9789045115085
Uitgever: Querido
Vlught

Septimus Heap is sinds een jaar Leerling van de Buitengewone Tovenares Marcia Overstrand en bekwaamt zich in alle Magieke kunsten, zoals Bezweringen, Betoveringen en het toepassen van Amuletten.

Maar het lijkt erop dat de Duystere Magiek nog niet helemaal is geweken. Septimus heeft het gevoel dat er iets verschrikkelijks staat te gebeuren. Marcia wordt voortdurend gevolgd door een boosaardige dreigende Schaduw. En dan wordt Jenna op klaarlichte dag ontvoerd...

Septimus is vastbesloten haar bevrijden, maar dat blijkt gevaarlijker dan hij ooit had kunnen denken.

Schrijver: Angie Sage
Oorspronkelijke titel: Flyte
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789045113852
Ebook: 9789045115092
Uitgever: Querido
Elixer

Wanneer de geest van de wrede Koningin Gruwalda door toeval wordt vrijgelaten, is dat het begin van Duystere gebeurtenissen. Er breekt een dodelijke ziekte uit en tovenaarsleerling Septimus Heap probeert wanhopig een medicijn te vinden.

Intussen smeedt Gruwalda een boosaardig plan om Jenna te laten verdwijnen en zelf voor altijd op de troon te komen. Maar daarvoor moet ze eerst het eeuwige leven krijgen...

Via een oude Magieke Spiegel stuurt Gruwalda Septimus tegen zijn zin vijfhonderd jaar terug in de tijd. Als zevende zoon van een zevende zoon kan hij als enige een beroemd alchemist helpen een levenselixer te maken. Kan Septimus ooit terugkeren naar zijn eigen tijd?

Schrijver: Angie Sage
Oorspronkelijke titel: Physik
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789045113869
Ebook: 9789045115108
Uitgever: Querido
Queeste

Merrin Meredith, de vroegere Leerling van DomDaniël, keert terug naar de Burcht met maar één Duyster doel: wraak nemen op Septimus Heap. Merrin zorgt ervoor dat Septimus gedwongen wordt een Queeste te ondernemen: een tocht waarvan geen enkele Leerling Buitengewone Toverkunst ooit levend is teruggekeerd.

Op het nippertje weet Septimus zijn opdracht te ontlopen. Samen met Jenna en zijn beste vriend Beetle gaat hij op zoek naar een mysterieuze plaats waar alle Tijden samenkomen. Ze hopen hier Nicko en Snorri te vinden, die gevangen zijn in het verleden.

Maar kan Septimus werkelijk ontkomen aan de dodelijke Queeste?

Schrijver: Angie Sage
Oorspronkelijke titel: Queste
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789045111209
Ebook: 9789045115115
Uitgever: Querido
Sirene

Septimus gaat samen met zijn vrienden Jenna en Beetle op weg naar het Huis van Foryx. Als zijn draak Brandneus onderweg ernstig gewond raakt moeten ze een tussenstop maken op een van de zeven Sirene-eilanden.

Het is er prachtig, maar Septimus heeft het gevoel dat hij in de gaten gehouden wordt. Ook hoort hij een betoverend mooie stem die hem roept.

Als de Magieke Syrah, die op het eiland woont, hem vertelt dat er een complot is gesmeed tegen het kasteel van Marcia, weet Septimus dat hij in moet grijpen. Maar kan hij de stem van de Sirene nog weerstaan?

Schrijver: Angie Sage
Oorspronkelijke titel: Syren
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789045112879
Ebook: 9789045115122
Uitgever: Querido


Duyster

Door een ongelukkig toeval is Alther Mella verbannen, het oprukkende Duyster neemt langzaam maar onstuitbaar bezit van de Burcht en ergens in de schaduwen wacht een levensgevaarlijke draak op zijn kans...

Nog nooit verkeerden de Tovenaarstoren en de Burcht in zo groot gevaar. Alleen door zelf het Duyster te betreden kan Septimus Heap het tij keren, maar niet zonder de hulp van Jenna, Marcia, Marcellus Pye en zelfs Septimus onbetrouwbare broer Simon.

Zal het lukken om de Magieke wereld te behoeden voor de ondergang?

Schrijver: Angie Sage
Oorspronkelijke titel: Darke
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789045114064
Ebook: 9789045114200
Uitgever: Querido
Vuer

Als Marcellus Pye in het geheim het Alchemistische Vuer aansteekt om de Tweekoppige ring te Ontzielen, brengt hij het koninkrijk van Prinses Jenna in groot gevaar. De Duystere Tovenaars die ingesloten waren blijken ontsnapt te zijn, de Ring raakt kwijt en de Burcht wordt opnieuw bedreigd door Duystere krachten.

Septimus zal alle lessen van Marcia Overstrand en Marcellus Pye hard nodig hebben om het kwaad van de Tweekoppige Ring voorgoed te vernietigen.

Schrijver: Angie Sage
Oorspronkelijke titel: Fyre
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789045116099
Ebook: 9789045116105
Uitgever: Querido

Tovenaarskind / Enchanter’s Child DuologySchemergeesten

Alex heeft een set toverkaarten: ze laten haar het heden en de toekomst zien. Maar tovenarij is verboden in de stad Luma. Wie gepakt wordt wegens magie, zal voor altijd opgesloten worden in de donkere kerkers diep onder de stad.

Op een dag wordt Alex’ geheim verraden, en moet ze de stad ontvluchten. Maar de wereld buiten Luma is nóg gevaarlijker. Want overal waren de schemergeesten rond. En die hebben het gemunt op tovenaars, en hun kinderen! Alex moet alles op alles zetten om de strijd met deze wezens aan te gaan... en te ontdekken wie ze écht is.

Schrijver: Angie Sage
Oorspronkelijke titel: Twilight hauntings
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789493189881
Ebook: 9789493189898
Uitgever: Condor
Middernachttrein

Alex weet nu dat ze magische krachten heeft én dat ze de dochter is van de beroemde hoftovenaar Hagos Ravenster. Ze heeft bovendien een doel: ze wil koste wat kost de Schemergeesten verslaan. Want die zitten nog altijd achter alle tovenaarskinderen aan.

Om dat voor elkaar te krijgen heeft ze de magische talisman Tau nodig. Met de hulp van haar vrienden en haar (ietwat vreemde) vader gaat ze op zoek naar dit magische voorwerp. Zo ontdekt ze dat de wereld nog veel meer verrassingen voor haar in petto heeft.

Schrijver: Angie Sage
Oorspronkelijke titel: Midnight train
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789464530254
Ebook: 9789464530339
Uitgever: Condor

Gerelateerde schrijvers