Boekenplank:
Kies

Boeken van Shirley Conran

Meer over Shirley Conran

Genre: Roman

Website: Shirley Conran


Overzicht

  • Jungle - Savages
  • Karmozijn - Crimson
  • Tijgerogen - Tiger eyes

Kant

  1. Kant - Lace
  2. Kant 2 - Lace 2

gedetailleerd overzicht

OverzichtJungle
Jungle is een roman over vijf vrouwen wiens echtgenoten strijden om de leiding van een grote onderneming. Ze zijn alleen zeer rijk, elegant en verwend, maar al gauw keert het lot zich tegen hen. Door een reeks bloederige gebeurtenissen beseffen zij dat zij van hun kracht, dapperheid en intuïtie afhankelijk zijn om te overleven in een primitieve, meedogenloze wereld. Zij gaan een strijd aan met zichzelf en de gevaren om hen heen.
Silvana, de vrouw van de president-directeur, wordt geconfronteerd met keiharde emoties en de noodzaak om te doden.
Suzy, aantrekkelijk, sexy en uitdagend. Nu moet zij haar handen uit de mouwen steken en leren vechten om te overleven.
Patty, een Californische blondine die een familietragedie probeert te vergeten, komt oog in oog te staan met haar grootste angsten. Zal zij die de baas kunnen?
Carey, de enige met een carrière, ontdekt een sterke karaktereigenschap van zichzelf maar ook een onverwachte zwakheid.
Annie, een sympathieke moeder, ontevreden over haar lichamelijke en emotionele tekortkomingen, maakt een gevaarlijke nachtmerrie door waarbij zij zelfs te maken krijgt met kannibalisme...
Vijf vrouwen op een tropisch eiland die gedwongen zijn maandenlang met elkaar op te trekken, worden bedreigd op het land en in het water en - misschien wel het gevaarlijkste van alles - blootgesteld aan hun eigen gewelddadige passies.
Schrijver: Shirley Conran
Oorspronkelijke titel: Savages
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 90-245-1952-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Karmozijn
Karmozijn, een roman over de succesvolle schrijfster van liefdesromans Elinor O'Dare en haar drie knappe kleindochters. De komst van Adam Grant zorgt voor verwikkelingen, dramatischer dan Elinor ooit voor haar boeken zou kunnen bedenken...
- Elinor O'Dare, dominant hoofd van de familie, is een echte doorzetter. Boven alles gelooft ze in romantiek.
- Clare, intelligent en eigenzinnig, is voorbestemd om haar eigen leven te beheersen.
- Annabel, de mooiste van de drie zusjes, wordt een zeer bekend fotomodel in New York.
- Mrianda, onafhankelijk en uitbundig, richt haar eigen cosmeticabedrijf op.
- Adam Grant, verblindend knap, advocaat en vriend van de familie, gebruikt zijn charme om de O'Dare vrouwen te manipuleren.
Schrijver: Shirley Conran
Oorspronkelijke titel: Crimson
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 90-245-1171-2
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Tijgerogen
Na een jammerlijk eerste huwelijk - waarna zij met twee jonge kinderen achterbleef - is de succesvolle jonge schilderes Plum getrouwd met de gevaarlijk aantrekkelijke kunsthandelaar Breeze Russel.
Zijn publiciteits- en marketingtalenten bezorgen haar een nieuw fonkelend imago. Zij wordt uitgekozen om haar land op de Biennale in Venetië - de Olympische Spelen van de kunstwereld - te vertegenwoordigen.
Via een weddenschap over de vermeende vervalsing van een Nederlands schilderij komt zij terecht in de schemerwereld van de kunstvervalsers.
Zij wordt gedwongen haar eigen onafhankelijkheid en vrijheid te zoeken – als echtgenote en als moeder...
Schrijver: Shirley Conran
Oorspronkelijke titel: Tiger eyes
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-245-2268-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

KantKant
Vier vrouwen worden op het hoogtepunt van hun carrière door Lili, de wereldberoemde jonge filmster, naar New York ontboden voor een bijeenkomst in het Pierre Hotel.
‘Wie van jullie vier sekreten is nu eigenlijk mijn moeder?’ is de indringende en compromitterende vraag die Lili hen stelt.
Een vraag die niet alleen Lili, maar miljoenen lezers over de gehele wereld bezighoudt.
Is het Pagan Trelawney, de huidige Lady Swan, een rustige Engelse aristocrate, die net als Lili ooit een verhouding had met een koning? Of Judy Jordan, de ambitieuze Amerikaanse zakenvrouw, die aan het hoofd staat van ’s werelds best verkochte vrouwenblad en eens Lili’s persagente was? Of Maxine Pascale, de vermaarde Parijse binnenhuisarchitecte, die nu een beroemd wijnchateau beheert en eens geschokt moest ervaren hoe haar te jonge zoon door Lili in de kunst der liefde werd ingewijd? En waarom is Lili, de mooie, maar o zo kwetsbare vrouw, zo geïnteresseerd in die vraag?
De antwoorden liggen verborgen in een fascinerende roman die u in een snel tempo meeneemt van de gebeurtenissen rondom een dure Zwitserse kostschool naar de wereld van de high society in Parijs, New York, Londen en Caïro.
Lace - 1984 - TV-serie
Regisseur: William Hale
Cast: Phoebe Cates, Bess Armstrong, Brooke Adams, e.a.
Schrijver: Shirley Conran
Oorspronkelijke titel: Lace
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 90-245-1694-3
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Kant 2
Lieve vader,
Als u binnen vijftien dagen geen tien miljoen dollar betaalt, zullen ze mij vermoorden.
Liefs, Lili.
Lili, een onweerstaanbare schoonheid en wereldberoemde filmster kan alles krijgen wat haar hart begeert. De wereld en de mannen liggen aan haar voeten. Toch is er één man die buiten haar bereik blijft, de man wiens lang vergeten liefdesdaad haar lot heeft bepaald… haar vader.
Verbeten gaat zij naar hem op zoek. Haar tocht brengt haar van New York naar Parijs, en vandaar naar het exotische Midden-Oosten. Steeds dichter komt ze bij de man die ze zoekt... totdat ze in het mysterieuze Istanbul spoorloos verdwijnt.
Vier identieke verzoeken om losgeld worden verstuurd naar vier rijke en machtige mannen. De vraag is: wie van hen is Lili’s vader?
Lili’s kidnapping brengt de mensen die zich ooit om haar toekomst hebben bekommerd, weer bij elkaar. Samen beleven ze Lili’s beproeving, voortkomend uit verlangens en obsessie, rijkdom en liefde. Totdat de waarheid aan het licht komt.
Lace II - 1985 - TV-serie
Regisseur: William Hale
Cast: Phoebe Cates, James Read, Brooke Adams, e.a.
Schrijver: Shirley Conran
Oorspronkelijke titel: Lace 2
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 90-245-1206-9
Uitgever: Luitingh-Sijthoff