Boekenplank:
Kies
  • Home
  • S
  • Jacqueline Susann

Boeken van Jacqueline Susann

Meer over Jacqueline Susann

Genre: Roman

Geboren: 1918 / Overleden: 1974

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • De hartstochten van Dolores - Dolores
  • De liefdesmachine - The love machine
  • Eenmaal is niet genoeg - Once is not enough
  • Val naar de top - Valley of the dolls
  • Yargo - Yargo

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe hartstochten van Dolores
De hartstochten van Dolores is het fascinerende verhaal van de knappe jonge weduwe van een vermoorde Amerikaanse president. Als zij na zijn dood ontdekt dat ze te arm is om haar luxe levenswijze te kunnen handhaven en te eenzaam is om van haar vrouwzijn te genieten, gaat zij over tot een buitensporige jacht naar geld en mannen...
Schrijver: Jacqueline Susann
Oorspronkelijke titel: Dolores
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 90-6057-024-3
Uitgever: Nieuwe Wieken
De liefdesmachine
De liefdesmachine is het fascinerende verhaal over de Amerikaanse film- en televisiewereld. Het is tevens de geschiedenis van de briljante doorzetter Robin Stone en de drie vrouwen die voor hem door het vuur gaan. Amanda, een beeldschone mannequin, gedoemd jong te sterven, gaat in zijde en bont gekleed en hunkert naar de liefde van één man, Robin Stone... Maggie, een veelbelovende actrice, die weet dat de snelste carrière niet opweegt tegen een huwelijk met de beste minnaar, Robin Stone... Judith, de invloedrijke vrouw aan de top, wier invitaties en feesten mensen kunnen maken en breken en die toch huiverend in de kou op haar laatste grote liefde staat te wachten, Robin Stone... Dit zijn de hoofdfiguren in De liefdesmachine die ons als een camera achter de coulissen sleept en ons toont hoe macht tot stand komt, hoe liefde ontstaat en vergaat... hoe de liefdesmachine zijn werk verricht. Robin Stone denkt dit onbarmhartige oog, dit mechaniek waarvan alle mensen onderdelen zijn, te kunnen besturen. Hij denkt dat deze wereld van talent en afgunst, van eerzucht en zelfvernietiging naar hèm moet luisteren. Robin Stone wordt inderdaad god en afgod, lot en noodlot voor véél mensen. Maar de liefdesmachine wordt hem zèlf noodlottig, zij stelt aan de kaak dat hijzelf niets anders is dan een gefrustreerde liefdesmachine. Robin Stone leert de wanhoop kennen, beter en dieper dan zijn slachtoffers en wordt tot moord gedreven in zijn poging anders te willen zijn dan hij eigenlijk is. Archie Gold, de medicijnman van deze moderne wereld, bespaart hem niets. Hij, die de moord voorziet, lokt hem ook uit en pas onder hypnose ervaart Robin Stone, waarom hij geen liefdesmachine is...
The Love Machine - 1971
Regisseur: Jack Haley Jr.
Cast: John Phillip Law, Dyan Cannon, Sharon Farrell, e.a.
Schrijver: Jacqueline Susann
Oorspronkelijke titel: The love machine
Eerste uitgave: 1969
ISBN/EAN: 90-605-7261-0
Uitgever: Triton Pers
Eenmaal is niet genoeg
De hoofdpersonen in Eenmaal is niet genoeg zijn vader en dochter Wayne. January Wayne was zeven jaar toen haar moeder overleed, en haar vader gedwongen was haar op een kostschool te plaatsen. De weekends brachten zij altijd samen door en zo leerde zij hem kennen als liefhebbende vader, filmmaker, gokker - de meest opwindende man ter wereld! January adoreerde haar vader en groeide op met één wens: later altijd naast hem te staan. Als ze twintig is, doet ze haar intrede in die wereld, maar dan blijkt dat die anders is dan zij zag tijdens haar luxueuze weekends. Vertwijfeld zoekt ze dan naar de ware liefde. Centraal in dit boek staat dan ook de liefde, iedere vorm van liefde, en hierover schrijft Jacqueline Susann het best!
Once Is Not Enough - 1975
Regisseur: Guy Green
Cast: Kirk Douglas, Deborah Raffin, Alexis Smith, e.a.
Schrijver: Jacqueline Susann
Oorspronkelijke titel: Once is not enough
Eerste uitgave: 1973
ISBN/EAN: 90-449-1981-4
Uitgever: Bruna
Val naar de top
Op de top van de hoogste berg ter wereld, de kleurloze, verblindend lichte top van het succes, die weinig mensen ooit zullen bereiken, is het leven een angstdroom, met seks als wapen, met de liefde als het glimlachende masker van de haat, en de ontglippende jeugd en verwelkende schoonheid als altijd aanwezige spookbeelden van de rampspoed. Dit is het schokkende verhaal van drie zeer begaafde en fascinerende vrouwen die té vasthoudend en té talentvol waren om de top niet te bereiken - maar die voor hun labiele plekje op de bergtop van roem en rijkdom een verpletterende prijs moesten betalen. Anne Welles, de koele schoonheid die haar hart verloor aan de verkeerde Mr. Right - een om zijn ontrouw beruchte vrouwenjager. Neely O'Hara, het verleidelijke kindvrouwtje, dat een ster werd... en een monster. Jennifer North, de blonde seksbom, die iedere aanslag op haar magnifieke lichaam doorstond, behalve de laatste... Dit zijn hun levens, achter de schermen van Broadway, in de filmstudio's van Hollywood en Europa, in het uitbundige nachtleven van New York en Parijs. Het is ook de nachtmerrie van drank en pillen - peppillen, slaappillen, rode pillen, blauwe pillen, pillen die de werkelijkheid doen vergeten en pillen die de laatste strohalmen van het verstand zijn. Pillen als dodelijk speelgoed van de mensen voor het voetlicht.
Valley of the Dolls - 1981
Regisseur: Walter Grauman
Cast: Catherine Hicks, Lisa Hartman, Veronica Hamel, e.a.
Schrijver: Jacqueline Susann
Oorspronkelijke titel: Valley of the dolls
Eerste uitgave: 1966
ISBN/EAN: 90-245-0790-1
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Yargo
Yargo is het boeiende en romantische verhaal van een vrouw die ontvoerd wordt door de meest aantrekkelijke man die zij ooit ontmoet heeft... een man van een andere planeet.
Schrijver: Jacqueline Susann
Oorspronkelijke titel: Yargo
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 90-6057-376-5
Uitgever: Omega Boek