Boekenplank:
Kies

Boeken van Joan Collins

Joan Collins speelde vanaf de jaren '50 veel bijrollen in televisie- en speelfilms voor ze in 1981 de rol van Alexis Colby in de razend populaire televisieserie Dynasty ging spelen; de rol maakte haar in één klap wereldberoemd. Ze schreef meerdere fictie en non-fictie boeken, maar haalde nooit de verkoopcijfers die haar jongere zus Jackie Collins moeiteloos haalde. In 2014 werd Joan Collins geridderd door koningin Elizabeth en sindsdien mag zij zichzelf Dame Joan noemen.

Meer over Joan Collins

Genre: Roman

Geboren: 1933

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Joan Collins


Overzicht

  • Beroemd, mooi & eenzaam - Too damn famous
  • De hoofdrol - Prime time
  • Liefde & hartstocht & haat - Love and desire and hate

Non-Fictie

  • Mijn geheim - My secrets
  • Ten aanval - Past imperfect

gedetailleerd overzicht

Overzicht



Beroemd, mooi & eenzaam
Katherine Bennet is een wereldberoemde tv-ster dankzij haar rol als de mooie maar krengerige ex-echtgenote van de hoofdfiguur in de populaire soapserie The Skeffingtons. Maar het leven in Hollywood is meedogenloos en de filmwereld veeleisend.

Katherine heeft dan ook nauwelijks tijd een privéleven. Zij vervreemdt van haar zoon en ziet haar echtgenoot aan jaloezie, drank en drugs ten onder gaan. Bovendien wordt ze voortdurend belaagd door het publiek en de paparazzi die haar maar al te graag verwarren met het tv-personage dat ze speelt.

Na haar scheiding belooft Katherine zichzelf nooit meer te trouwen. Maar ze onderschat het absolute alleen-zijn dat haar beroemdheid met zich meebrengt, omringd door mensen die niets om haar geven en gemeden door mensen om wie zij geeft.

Dan ontmoet ze de knappe en briljante Jean-Claude Valmer. Ze is verloren. Als ze erachter komt wie en wat Jean-Claude in werkelijkheid is, is het te laat. Katherine´s leven is een hel en wanhopig vraagt ze zich af of ze ooit de liefde en het geluk waar ze naar hunkert, zal kennen.
Schrijver: Joan Collins
Oorspronkelijke titel: Too damn famous
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789026972997
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De hoofdrol
Superster gezocht voor een nieuwe, daverende tv-serie die alle records moet gaan breken: Saga, een verhaal vol intrige, corruptie, verraad, ambitie en ongebreidelde hartstocht. Wie mag de rol vertolken van de intens gemene Miranda, een ijskoud serpent in de gedaante van een verlokkende godin?

Vijf in de showbusiness doorknede vrouwen werpen zich met alle middelen, geoorloofd of niet, in de genadeloze competitie, die voor een van hen fataal zal aflopen...

  • Chloe, een niet meer zo jonge, getalenteerde Britse schoonheid met een wankel huwelijk en een angstvallig gekoesterd geheim...
  • Rosalinde, de droom van miljoenen mannen, wiens slaapkamergeheimen haar fans zouden schokken...
  • Sissy, een voortreffelijke actrice met een ziekelijke neiging tot afslanken, verteerd door tomeloze ambitie...
  • Emerald, voormalig kindsterretje, ondanks drugs-, alcohol- en huwelijksschandalen Hollywoods lieveling bij uitstek...
  • Sabrina, honingkleurig, blond, mooi en... jong.
Schrijver: Joan Collins
Oorspronkelijke titel: Prime time
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789026975943
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Liefde & hartstocht & haat
Parijs, 1943. De jonge prostituee Inès wordt door een sadistische Italiaanse klant verkracht en mishandeld. In een vlaag van woede haalt zij zijn keel open met een mes.

Griekenland, 1944. Nikolas Stanopolis is 16 jaar. Zijn moeder, zijn enig overgebleven familielid, wordt voor zijn ogen doodgeslagen door de bevelvoerende officier van het Italiaanse leger.

Acapulco, 1955. Hubert S. Croft, producent van de spektakelfilm Cortez, wordt vermoord. Iedereen op de locatie haatte hem, maar slechts één persoon kan hem vermoord hebben.

Is het Inès, de beeldschone vriendin van hoofdrolspeler Julian Brooks? Is het Nick Stone, de veelgeplaagde regisseur? Of Julians tegenspeelster, het verleidelijke Franse sterretje Dominique de Frey?

Onder de gloeiende Mexicaanse zon borrelen duistere geheimen uit het verleden naar de oppervlakte...
Schrijver: Joan Collins
Oorspronkelijke titel: Love and desire and hate
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789026971587
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Non-Fictie



Mijn geheim
Adviezen aan met name wat oudere vrouwen over lichaamsverzorging, dieet, gymnastiek en dergelijke.
Schrijver: Joan Collins
Oorspronkelijke titel: My secrets
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789026963827
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Ten aanval
De laatste belangrijke rol speelde Joan Collins in de jaren '80 in de toen befaamde soap Dynasty, op 52-jarige leeftijd. Vandaag is ze halverwege de tachtig, hoewel haar echte geboortedatum nooit vermeld werd.

Deze Britse actrice is afkomstig uit een acteursgezin en volgde de Royal Academy of Dramatic Arts. De ontplooiing van haar carrière beschrijft ze met veel humor en vooral heel eerlijk. De wereldberoemde acteurs die ze in haar levens is tegengekomen, Gregory Peck, Harry Belafonte, Grace Kelly, Liz Taylor en Richard Burton, toen ze zelf verloofd was met Warren Beatty. Zelf trad ze vier keer in het huwelijk.

In haar biografie maakt ze duidelijk dat ze een sterke en geëmancipeerde vrouw is zonder angst om ouder te worden. Integendeel, ze poseerde op 50-jarige leeftijd in een schitterende fotoserie voor Playboy.
Schrijver: Joan Collins
Oorspronkelijke titel: Past imperfect
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 9789067740340
Uitgever: Batteljee & Terpstra