Boekenplank:
Kies
 • Home
 • M
 • Juliet Marillier

Boeken van Juliet Marillier

Juliet Marillier heeft letteren en muziek gestudeerd aan de universiteit van Otago en heeft daarna verschillende beroepen gehad: docent muziekgeschiedenis, professioneel zangeres, koordirigent en ambtenaar. Sinds 2002 is Marillier fulltime schrijver.

Meer over Juliet Marillier

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Geboren: 1948

Geboorteland: Nieuw-Zeeland

Website: Juliet Marillier


Overzicht

 • Dromerspoel - Dreamer's pool
 • Hartenbloed - Heart's blood
 • Moeder Doorn - Mother Thorn and other tales of courage and kindness

De Kronieken van Bridei / The Bridei Chronicles

 1. Des magiërs leerling - The dark mirror
 2. Het Zwaard van Fortriu - Blade of Fortriu
 3. De Schaduwbron - The Well of Shades

Saga van de Eilanden van het licht / Saga of the Light Isles

 1. Drager van de wolvenvacht - Wolfskin
 2. Drager van het vossenmasker - Foxmask

Shadowfell

 1. Verboden magie - Shadowfell
 2. Ravenvlucht - Raven flight
 3. De ontbieder - The caller

Wildwood

 1. Wildewoud - Wildwood dancing
 2. Cybele's geheim - Cybele's secret

Zeven Wateren / Sevenwaters Series

 1. Dochter van het woud - Daughter of the forest
 2. Zoon van de Schaduwen - Son of the shadows
 3. Kind van de profetie - Child of the prophecy
 4. Erfgenaam van Zeven Wateren - Heir to Sevenwaters
 5. Ziener van Zeven Wateren - Seer of Sevenwaters
 6. Vlam van Zeven Wateren - Flame of Sevenwaters
De Kronieken van Bridei / The Bridei Chronicles
Saga van de Eilanden van het licht / Saga of the Light Isles

gedetailleerd overzicht

OverzichtDromerspoel
In ruil voor de hulp bij haar ontsnapping aan een lange en onterechte opsluiting, belooft de verbitterde genezeres Meidoorn geen wraak te nemen op de man die haar achter de tralies deed belanden.

Achtervolgd door haar celmaat, de stille reus Grim, trekt ze richting het noorden. Waar ze aan de rand van een mysterieus bos de komende zeven jaar iedereen moet helpen die om hulp vraagt. Zonder uitzonderingen.

Als vervolgens ook de prins van het gebied hoort van haar talenten als genezeres, neemt het rustige leventje van Meidoorn al snel een onverwachte draai.
Schrijver: Juliet Marillier
Oorspronkelijke titel: Dreamer's pool
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789024570379
Ebook: 9789024570386
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Hartenbloed
Op de beboste heuvels van het mysterieuze plaatsje Whistling Tor staat een vervallen vesting vol geheimen. De bewoner, Anluan, is een man die in de streek wordt gevreesd en gemeden. Ergo, hij en de zijnen heten vervloekt te zijn en, bovendien, in het woud rondom het fort waart een duistere kracht rond die fluisterend naderend onheil aankondigt.

Ondanks Anluans reputatie en de vermeende geheimen van de vesting, beschouwt de jonge schrijver Caitrin deze plek als de veilige haven waarnaar zij zo verlangde - een plaats waar niemand haar zal storen, een plaats die zowel rustgevend als veilig is. Want Caitrin is een vrouw die op de vlucht is voor de demonen van haar verleden.

Tijdens haar verblijf in Whistling Tor ontdekt de geplaagde Caitrin dat zij de enige is die met inzet van liefde en doorzettingsvermogen de vloek kan breken die Anluan en zijn medebewoners gevangen houdt...
Schrijver: Juliet Marillier
Oorspronkelijke titel: Heart's blood
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789024530137
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Moeder Doorn

Stap een sprookjeswereld binnen die anders is dan je zou verwachten. De levens van Lara, Niamh, Bella en Katrin krijgen een onverwachte wending als ze wezens uit de Andere Wereld tegenkomen, die hen wijze lessen leren, op schattenjacht sturen of aansporen voor ware liefde te vechten.

Deze vier verhalen getuigen van moed en vriendelijkheid. Ze gaan over trouw zijn aan jezelf en het herkennen van het goede in anderen.

Fantasygigant Juliet Marillier levert met Moeder Doorn een bundel vol sprookjes, die ze op haar eigen unieke wijze hervertelt. Met prachtige illustraties van Kathleen Jennings.

Schrijver: Juliet Marillier
Oorspronkelijke titel: Mother Thorn and other tales of courage and kindness
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789492585974
Uitgever: Dutch Venture Publishing

De Kronieken van Bridei / The Bridei ChroniclesDes magiërs leerling
Al op heel jonge leeftijd lijkt de toekomst van de koningszoon Bridei vast te staan, als zijn scholing wordt toevertrouwd aan een machtige magiër, de druïde Broichan.

Ver weg van huis en haard, in een stille uithoek van zijn wereld, wordt Bridei onderwezen in de krijgskunst en de aloude geheimen van het druïdenschap. Wat Bridei niet weet, is dat Broichan zitting heeft in een geheime raad van ouderen, die verregaande plannen met hem heeft.

Het lot wil anders. Bridei's toekomstverwachting, en die van zijn beschermheren, neemt een onverwachte wending als hij op een gruwelijk koude winternacht een te vondeling gelegde baby uit de vrieskou redt.

De komst van het meisje, Tuala, een halfmens, zet een streep door de plannen die Broichan met Bridei heeft, want tussen de jongen en het meisje ontstaat een hechte band.

Dat beseffen ook de tegenkrachten - van wie sommigen niets menselijks hebben - die in het door oorlogen verdeelde koninkrijk samenzweren om Broichans plannen met Bridei te dwarsbomen.
Schrijver: Juliet Marillier
Oorspronkelijke titel: The dark mirror
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789024551064
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het Zwaard van Fortriu
De tegenkrachten die de jeugdige koning Bridei voor hun zaak probeerden te winnen zijn verslagen. Voorlopig...

Maar er dreigt nieuw gevaar. In het door oorlogen verdeelde rijk neemt de onrust toe en de vredelievende Bridei heeft geen andere keuze dan aan het hoofd van zijn troepen op te trekken tegen de Gaels.

Vrijwel tegelijkertijd wordt Ana, die als gijzelaar wordt vastgehouden aan het hof van Fortriu, gedwongen tot een gevaarlijke reis naar het onbekende noorden. Aan het hoofd van haar escorte staat de lepe Faolan, Bridei's spion en sluipmoordenaar, een man voor wie Ana diepe minachting koestert.

Intussen wordt duidelijk dat Bridei niet alleen een nederlaag tegemoet marcheert, maar, erger nog, een zekere dood. Er is slechts één persoon die in staat is hem tijdig te bereiken en hem te waarschuwen.

Maar als deze persoon wordt ingezet, zal broeder tegenover broeder komen te staan, zuster tegenover zuster. De gevolgen zullen enorm zijn, voor alle betrokkenen.
Schrijver: Juliet Marillier
Oorspronkelijke titel: Blade of Fortriu
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789024551163
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De Schaduwbron
Koning Bridei is een man met een missie in zijn leven. Zijn wens om het koninkrijk te verenigen lijkt evenwel een schier onmogelijke taak. Bovendien zijn de tegenkrachten die hem sinds zijn geboorte voor hun duistere doeleinden proberen te winnen, nog lang niet verslagen.

Om zijn missie te kunnen volbrengen, stuurt Bridei zijn meest toegewijde adviseur en tevens meesterspion en sluipmoordenaar Feolan de wereld in om te achterhalen wie vriend is en wie vijand. Feolan zal vele geheimen ontsluieren, waarvan sommige de sleutel tot Brideis toekomst in zich hebben.

Maar nog belangrijker is wellicht dat die geheimen ook het geheim zullen onthullen dat Feolan al vele jaren diep in zijn ziel heeft weggestopt. Hoe het zij, beiden hebben nog een lange en gevaarlijke weg te gaan.
Schrijver: Juliet Marillier
Oorspronkelijke titel: The Well of Shades
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789024551262
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Saga van de Eilanden van het licht / Saga of the Light IslesDrager van de wolvenvacht
De jonge Eyvind brandt van verlangen een groot Viking krijger te worden en eervol te strijden in naam van Thor. Die kans krijgt hij als zijn oudere broer Ulf hoort van een magisch land overzee, waar voor moedige mannen rijkdom en onsterfelijke faam te behalen zijn.

In gezelschap van Ulf en een grote groep volgelingen kiest Eyvind het ruime sop. Na een bepaald woelige reis komen ze terecht in een kaal en stormachtig gebied, vol onverwachte schoonheid, verborgen schatten en een hartelijke bevolking: de Orkney-eilanden.

Maar in het gezelschap zeevaarders bevindt zich iemand die niet is wie hij lijkt, Somerled, de jeugdvriend met wie Eyvind ooit een bloedband is aangegaan. En dat is nog maar het eerste van de vele problemen die de reisgenoten te wachten staan.
Schrijver: Juliet Marillier
Oorspronkelijke titel: Wolfskin
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789024546114
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Drager van het vossenmasker
Als Thorvald onverwacht op een duister geheim stuit, onderneemt hij een gevaarlijke reis: een speurtocht naar zijn onbekende vader. Daarbij wil hij zijn trouwe schaduw Creidhe achterlaten, maar zij laat zich niet zo gemakkelijk afschudden.

De Verloren Eilanden, De Eilanden van het Licht, hun reisbestemming, worden geregeerd door een tiran; de mensen zijn er achterdochtig en bang. Niemand wil vertellen waarom Creidhe haar gouden haar moet verbergen, of waarom er zo weinig kinderen zijn.

Maar als er dan toch een kind geboren wordt, hoort Creidhe van de vloek die de Onbespreekbaren het volk oplegden na de roof van het Vossenmasker, hun ziener. Om hem over te halen terug te keren en zodoende de vrede te doen wederkeren, onderwerpen de eilandbewoners zich elk jaar aan een jachtritueel.

Toch is er nog een andere - onvoorstelbare - manier om de vervloeking ongedaan te maken...
Schrijver: Juliet Marillier
Oorspronkelijke titel: Foxmask
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789024546213
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

ShadowfellVerboden magie
In het koninkrijk Alban gaat het volk gebukt onder het schrikbewind van koning Keldec. Het gebruik van magie is er verboden. Contact met een van de vele magische wezens die het land bevolken, wordt steeds vaker met de dood bestraft.

De vijftienjarige Neryn is samen met haar vader op de vlucht voor de krijgers van Keldec. Dan gebeurt er iets verschrikkelijks. Haar vader ondergaat als het ware een gedaanteverwisseling, en vóór het goed en wel tot Neryn doordringt, wordt ze door hem verspeeld in een illegaal dobbelspel. Neryn rest geen andere keuze dan zich te schikken naar de wensen van de geheimzinnige onbekende die nu haar heer en meester is.

Maar er is hoop. Neryn ontdekt dat zij beschikt over een unieke gave, een onverwacht talent dat haar het doelwit maakt van verschillende partijen, onder wie de trawanten van Keldec. En dat talent komt maar wat van pas als Neryn het vluchten zat is en besluit terug te vechten...
Schrijver: Juliet Marillier
Oorspronkelijke titel: Shadowfell
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789024554119
Ebook: 9789024554256
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Ravenvlucht
Nu Neryn eindelijk de rebellen gevonden heeft bij Schaduwrots, is het haar taak zo snel mogelijk de ondergedoken Hoeders te bezoeken. Of ze de geheimzinnige wezens kan vinden is de vraag, maar het is wel van groot belang voor haar training als Ontbieder.

De vier krachtige wezens hebben echter al jaren een slechte relatie met de mensheid en het is aan Neryn om eerst hun vertrouwen terug te winnen voordat zij überhaupt aan haar training kan beginnen. Ze heeft de hulp van de Hoeders hard nodig bij haar gave, zeker als het gaat om haar strijd tegen de duistere koning Keldec, die elke vorm van magie verboden heeft.

Neryn gaat op reis, maar een romance met Flint brengt haar al snel onnodig in gevaar als blijkt dat hij niet helemaal te vertrouwen is. Flint heeft informatie in handen van de koning die hun kansen in de strijd kan doen keren. Maar het is maar de vraag met wie hij die informatie zal delen...
Schrijver: Juliet Marillier
Oorspronkelijke titel: Raven flight
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789024560653
Ebook: 9789024560660
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De ontbieder
Niet veel meer dan een jaar geleden leerde Neryn voor het eerst haar krachten kennen en was de rebellenbasis van Schaduwrots nog slechts een vage droom. Nu is zij het geheime wapen geworden van de rebellen en hun enige hoop op overleven in de geplande hinderlaag van koning Keldec bij Zomerfort.

Het lot van Alban ligt in Neryns handen, maar voordat ze klaar is voor de bloedige strijd die gaat volgen, moet ze eerst op zoek naar de twee Hoeders die haar meer over haar krachten kunnen leren.

Ondertussen wekt Flint, als spion aan het hof van de koning, achterdocht op de verkeerde plekken. En deze keer staat er extra veel op het spel, waaronder de kans voor Flint en Neryn om eindelijk samen te zijn.
Schrijver: Juliet Marillier
Oorspronkelijke titel: The caller
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789024560677
Ebook: 9789024560684
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

WildwoodWildewoud
Heel ver hiervandaan, in een onherbergzame streek, staat op eenzame hoogte een kasteel. De grimmig uitziende vesting, overblijfsel van weleer, is het thuis van vijf zusters en hun verzottende vader. Desondanks is het leven er goed, vooral wat betreft Jena, een van de zussen die haar vrije tijd het liefst doorbrengt in de uitgestrekte bossen van het Wildewoud. Want daar is Portaal, waarvan alleen Jena en haar zussen het bestaan kennen. Elke volle maan biedt het portaal een geheime doorgang naar de betoverende wereld van het Andere Koninkrijk.

Met de lieve vrede is het abrupt gedaan als de vader ernstig ziek wordt en voor herstel naar het zuiden afreist. Zijn plaats wordt ingenomen door een oudere neef, de booswillige Cazar. Hoewel hij de meisjes door de winter heen moet helpen, wordt al gauw duidelijk dat hij andere, duistere bedoelingen heeft.

Nog erger is dat een van de zussen verliefd wordt op een wezen uit het Andere Koninkrijk, wat ongehoord, onfatsoenlijk en onacceptabel is. En zo heeft Jena opeens meer problemen omhanden dan goed voor haar is.
Schrijver: Juliet Marillier
Oorspronkelijke titel: Wildwood dancing
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789024554195
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Cybele's geheim
Nauwelijks zeventien jaar is Paula als ze met haar vader Teodor, een reizende koopman, naar Istanbul reist om daar te proberen een eeuwenoud artefact - dat bekendstaat als Cybele's geschenk - in handen te krijgen.

Dat zit zo. Paula's liefste wens, de weg terugvinden naar het Andere Rijk, het geheimzinnige rijk dat zij in haar jeugd met haar zussen bezocht, heeft inmiddels plaatsgemaakt voor de wens een beroemd handelaar in oude boeken en manuscripten te worden. Maar de beweegredenen van het Andere Rijk zijn onvoorspelbaar. Hints en gefluisterde woorden maken Paula duidelijk dat ze aan een magische queeste is begonnen, die best wel eens gestuurd zou kunnen worden door haar spoorloos verdwenen zus Tati.

Eenmaal onderweg worden ze geconfronteerd met puzzels, raadsels en krachtproeven die het uiterste van hen vragen en die hun loyaliteit op het scherp van de snede testen. Maar ze moeten doorzetten, want falen betekent een vrijwel zekere dood.
Schrijver: Juliet Marillier
Oorspronkelijke titel: Cybele's secret
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789024554294
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Zeven Wateren / Sevenwaters SeriesDochter van het woud
De vesting van Zeven Wateren is een afgelegen, vreemde en stille plaats. Ze wordt bewaakt door zwijgende mannen die in grijze kledij door de wouden sluipen en hun wapens scherp houden. Want er zijn vijanden in de bossen: vernielzuchtige Britten en Vikingen op oorlogspad.

En nu is er ook een vijand binnen de muren van de vesting: Vrouwe Oonagh. Zij is een zwarte tovenares, die heer Colum in haar bekoringen heeft verstrikt en die de familie wil vernietigen. Daarom betovert ze de zes zoons van heer Colum.

Sorcha is de enige die de betovering kan verbreken. Als zij faalt, zullen haar broers sterven.

Dan wordt Sorcha ontvoerd door de Britse strijders en meegenomen naar hun land. Daar komt ze voor de moeilijke keuze te staan tussen haar plicht om de vloek over haar broers te verbreken, en haar groeiende verboden liefde voor de strijdheer die haar gevangenhoudt.
Schrijver: Juliet Marillier
Oorspronkelijke titel: Daughter of the forest
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789024538737
Ebook: 9789024574650
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Zoon van de Schaduwen
De woudgeesten waarschuwen Liadan, de dochter van Sorcha, dat ze voor eeuwig in Zeven Wateren blijven moet. Want zij hebben in Liadans toekomst een vervloekte liefde gezien, dood, een kind en een verschrikkelijke keuze.

Ierland is in oorlog. De kuststreken staan bloot aan roofovervallen - en een nieuw geloof veroorzaakt tweespalt onder de bevolking.

In dit gevaarlijke tijdsgewricht wordt één man boven alle andere gevreesd: de Beschilderde Man. Hij is de leider van vogelvrije vechters en staat bekend als de meedogenloze huurling, de sluwe bedrieger, de angstaanjagende schim die komt roven en als bij toverslag weer verdwijnt.

Juist door deze bandiet wordt Liadan gevangengenomen - zal de strijd om de heilige eilanden in een tragedie eindigen? Valt er een vloek over Zeven Wateren door Liadams verboden liefde?
Schrijver: Juliet Marillier
Oorspronkelijke titel: Son of the shadows
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789024538836
Ebook: 9789024574667
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Kind van de profetie
Het grote ogenblik is aangebroken. Het Kind van de Profetie is een volleerd krijger geworden. Met hem als aanvoerder, en met een leger bondgenoten zoals er nooit eerder op de been is gebracht, kan de overwinning hun gewoon niet ontgaan.

De jonge tovenares Fainne, opgegroeid in een schuilplaats aan de rotsige westkust, is naar Zeven Wateren gezonden met een vreselijke opdracht.

Uit alle macht en tot elke prijs moet zij voorkomen dat het Feeënvolk de Eilanden herovert - gehoorzaamt zij niet, dan sterven allen die zij liefheeft.
Schrijver: Juliet Marillier
Oorspronkelijke titel: Child of the prophecy
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789024538935
Ebook: 9789024574674
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Erfgenaam van Zeven Wateren
De stamhoofden van de Zeven Wateren zijn van oudsher de opzichters van een uitgestrekt en geheimzinnig woud. Mensen en bewoners van andere werelden leven er zij aan zij, hoewel, helemaal vertrouwen doen ze elkaar niet. Als de lente aanbreekt constateert Vrouwe Aisling dat zij in blijde verwachting is, er is een nieuwe erfgenaam van de Zeven Wateren op komst.

Bij de geboorte slaat de vreugde abrupt om in wanhoop als blijkt dat de pasgeborene is verdwenen, ontvoerd of... In plaats van de baby treffen ze in de wieg iets aan dat van onnatuurlijke aard is - anders laat de vondst zich niet omschrijven.

Zus Clodagh heeft geen andere keuze dan de schaduwwereld van Anderswereld binnen te gaan: dat is de enige manier om haar pasgeboren broertje gezond te maken. Om die taak tot een goed einde te brengen, zal ze eerst de confrontatie aan moeten gaan met de machtige prins die in Anderswereld regeert.
Schrijver: Juliet Marillier
Oorspronkelijke titel: Heir to Sevenwaters
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789024530120
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Ziener van Zeven Wateren
Sibeal, de vijfde dochter van de heer van Zeven Wateren, wil niets liever dan druïde worden. Sibeals oom en mentor, Ciarán, stuurt haar daarom naar het afgezonderde eiland Inis Eala. Daar wil hij zien of zij het zware leven van een druïde wel aankan.

Sibeal voelt zich verraden door Ciarán, maar een aangespoeld scheepswrak vraagt al snel al haar aandacht. Een van de overlevenden van het wrak is Felix, afkomstig uit Armorica, die kampt met geheugenverlies. De bard wint meteen het hart van Sibeal, maar door haar roeping mag ze geen gehoor geven aan deze gevoelens.

Als Felix zijn geheugen terug begint te krijgen, ziet Sibeal in een voorspelling dat hij op een gevaarlijke missie moet gaan. Meegaan betekent een kans op echte liefde, maar daarvoor moet zij wel de spiritualiteit van de druïden opgeven.
Schrijver: Juliet Marillier
Oorspronkelijke titel: Seer of Sevenwaters
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789024535002
Ebook: 9789024535484
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


Vlam van Zeven Wateren
Maeve, de dochter van de heer van Zeven Wateren, heeft als kind ernstige brandwonden opgelopen. Lange tijd had ze het moeilijk met de littekens die haar leven bepaalden. Na tien jaar bij haar oom en tante op Harrowfield te hebben gewoond, keert ze terug naar huis. In de tussentijd is Maeve veranderd in een moedige vrouw met een speciale gave voor het temmen van wilde dieren. En ze komt net op tijd.

Zeven Wateren is in rep en roer. Mac Dara, de kwaadaardige prins van de Andere Wereld, onderneemt wanhopige pogingen om zijn enige zoon, Maeves zwager, terug te halen naar zijn rijk. Om de heer van Zeven Wateren hiertoe te dwingen, heeft Mac Dara op diens grondgebied een groep onschuldige reizigers gegijzeld en op wrede wijze gedood.

Als Maeve een van de vermiste reizigers dood aantreft, is dit het begin van een reeks zware beproevingen die ze samen met haar broer Finbar moet ondergaan om een eind te maken aan Mac Dara's gewelddadige heerschappij - en is ze vastbesloten zich door niets of niemand te laten weerhouden.
Schrijver: Juliet Marillier
Oorspronkelijke titel: Flame of Sevenwaters
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789024572656
Ebook: 9789024535590
Uitgever: Luitingh-Sijthoff