Boekenplank:
Kies

Boeken van Susanna Clarke

Meer over Susanna Clarke

Genre: Fantasy / SF

Geboren: 1959

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

  • Jonathan Strange & Mr. Norrell - Jonathan Strange & Mr. Norrell
  • Piranesi - Piranesi

gedetailleerd overzicht

OverzichtJonathan Strange & Mr. Norrell
Twee tovenaars zullen in Engeland verschijnen. De eerste zal mij vrezen; de tweede zal ernaar verlangen mij te aanschouwen...

Engeland, 1806. In de stad York komt een genootschap van tovenaars iedere derde woensdag van de maand bijeen om gezamenlijk de geschiedenis van de magie in Engeland te bestuderen. Naar de mening van de leden van het genootschap zijn er geen praktiserende tovenaars meer in Engeland. Maar dan verschijnt de teruggetrokken meneer Norrell van Hurtfew Abbey ten tonele en prompt beginnen de standbeelden van de kathedraal van York te praten en te bewegen.

Het nieuws van de terugkeer van de Engelse magie gaat als een lopend vuurtje door het land, en ervan overtuigd dat hij de regering moet helpen in de oorlog tegen Napoleon, trekt meneer Norrell naar Londen. Daar ontmoet hij een jonge, geniale tovenaar, die bij hem in de leer gaat. Jonathan Strange is charmant, rijk en ietwat over het paard getild.

Samen verbluffen zij het land met hun daden. Maar de samenwerking slaat al snel om in rivaliteit. Meneer Norrell heeft zijn gewoonte alles in het verborgene te verrichten nooit kunnen overwinnen, terwijl Strange zich altijd aangetrokken zal blijven voelen door de meest extreme en roekeloze magie. Hij raakt in de ban van de schemeringe Ravenkoning en zijn nietsontziende queeste naar een verloren gegane magie bedreigt niet alleen zijn samenwerking met Norrell, maar alles wat hem lief is.
Jonathan Strange & Mr Norrell - 2015 - mini-serie
Regisseur: Toby Haynes
Cast: Bertie Carvel, Eddie Marsan, Marc Warren, e.a.
Schrijver: Susanna Clarke
Oorspronkelijke titel: Jonathan Strange & Mr. Norrell
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789050005753
Uitgever: Vassallucci
Piranesi

Jonathan Strange & Mr. Norrell heeft meer dan vier miljoen lezers meegevoerd in zijn mysterieuze wereld. De roman werd meteen een klassieker en werd alom geprezen als een van de beste boeken van de 20ste eeuw. Nu, zestien jaar later, is het eindelijk tijd om het Huis binnen te gaan en Piranesi te ontmoeten.

Het Huis waarin Piranesi woont is geen gewoon gebouw: de kamers hebben geen begrenzingen, de gangenstelsels zijn oneindig, langs de muren staan duizenden en duizenden standbeelden, elk verschillend van de ander. Binnen het labyrint van zalen wordt een oceaan gevangengehouden; golven beuken op de trappen, kamers overstromen binnen enkele ogenblikken.

Maar Piranesi is niet bang; hij kent de getijden zoals hij het het patroon van het labyrint zelf kent. Zijn leven is gewijd aan het leren kennen van het Huis. Af en toe ziet hij zijn vriend, de Ander, die hij helpt bij zijn onderzoek naar Grote en Geheime Kennis. Dan beginnen er boodschappen te verschijnen; alles is niet wat het lijkt. Een vreselijke waarheid komt aan het licht als de bewijzen zich opstapelen dat er nog iemand anders bestaat, en wellicht een andere wereld.

Piranesi is een subliem geschreven en meeslepende historische roman over magie en verbeelding en zal iedere lezer van de eerste tot de laatste pagina betoveren.

Schrijver: Susanna Clarke
Oorspronkelijke titel: Piranesi
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789493081680
Uitgever: Orlando