Boekenplank:
Kies

Boeken van Esther Freud


Overzicht

  • Bestrijd de vossen - Peerless flats
  • Een kwestie van geluk - Lucky break
  • Hideous kinky - Hideous kinky
  • Huis in zee - The sea house
  • Liefdesval - Love falls
  • Meneer Mac en ik - Mr Mac and me
  • Wildernis - The wild
  • Zomer in Gaglow - Summer at Gaglow

gedetailleerd overzicht

OverzichtBestrijd de vossen
Bestrijd de vossen gaat over het 16-jarige meisje Lisa dat voor haar toneelopleiding met haar moeder en haar op vossen gefixeerde halfbroertje Max naar Londen verhuist. Eerst krijgen ze een 1-kamerflat toegewezen, daarna een 2-kamerflat en dan kunnen ze kiezen uit een saai modern huis waar ze kunnen blijven en een gezellige rammelkast voor anderhalf jaar. Ze kiezen de rammelkast. Lisa is zeer geïmponeerd door haar zus. maar weet ook dat zij niet als Ruby aan de drugs wil of met Jan en alleman naar bed. In het begin van het boek probeert Lisa het nog wel: ze probeert alle verdovende middelen en kruipt bij een paar jongens in bed, maar de sex wil niet en ze wordt panisch voor LSD. De laatste fobie loopt zodanig uit de hand dat Lisa, al blijft ze weed roken, haar eten en drinken laat staan als ze het even uit het oog verliest. Met als resultaat dat Lisa ondervoed raakt. Bron: Biblion recensie
Schrijver: Esther Freud
Oorspronkelijke titel: Peerless flats
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-234-3350-5
Uitgever: De Bezige Bij
Een kwestie van geluk
Op de eerste dag op de toneelschool krijgt een groep nerveuze studenten te horen dat ze hier het Ware Acteren zullen leren. Hier wordt niet zomaar wat verkleed rondgehuppeld op een podium, hier wordt hun de essentie van de theaterkunst bijgebracht, hier leren ze hun eigen wereld te creëren. Maar daarbuiten is de echte wereld, een meedogenloze maar ook aantrekkelijke wereld, waarin de jonge acteurs hun dromen zullen najagen. Gedurende een periode van tien jaar volgen we de levens van vier van deze studenten: de serieuze, gedreven Dan, de onzekere Nell, de verlegen, behaagzieke Hettie en de beeldschone maar arrogante Charlie. In Een kwestie van geluk beschrijft Esther Freud de niets en niemand ontziende competitie tussen de acteurs, de eindeloze stroom tijdelijke baantjes die ze gedwongen moeten aannemen en hun vele, moeizame liefdesrelaties. En dat allemaal voor dat ene, allesoverheersende doel: eeuwige roem.
Schrijver: Esther Freud
Oorspronkelijke titel: Lucky break
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 978-90-234-6354-2
Uitgever: De Bezige Bij
Hideous kinky
Ze is vastbesloten om haar kinderen alles te geven wat zij in haar Engelse jeugd nooit heeft gekend. Liefde, opwinding en vooral vrijheid. Het is het begin van de jaren zestig. Ze neemt ze mee in een autobusje en strijkt met hen neer in Marrakesj. Ze wil haar kinderen van het leven laten genieten. Maar die hebben daar hun eigen idee over... * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel De kleur van henna.
Hideous Kinky - 1998
Regisseur: Gillies MacKinnon
Cast: Kate Winslet, Saïd Taghmaoui, Kevin McKidd, e.a.
Schrijver: Esther Freud
Oorspronkelijke titel: Hideous kinky
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 90-234-3850-7
Uitgever: De Bezige Bij
Huis in zee
De architect Klaus Lehmann hield zielsveel van zijn vrouw Elsa. Hoewel ze elkaar noodgedwongen lange tijd niet zagen, bleef hij dat hun hele huwelijk doen. Bijna een halve eeuw na Lehmanns dood komt een jonge vrouw naar Steerborough om er onderzoek te doen naar zijn leven en werk. Aan de hand van Klaus' brieven aan Elsa reconstrueert Lily hun hartstochtelijke levensverhaal. Maar alleen in haar huisje bij de zee, bekruipt Lily steeds sterker het gevoel dat haar eigen bestaan een leegte kent die, ook als zij weer naar huis terugkeert, niet zal weggaan. Huis in zee is het verhaal van Steerborough: van een dorp, de kwelders en de zee daarachter. Maar meer nog is Huis in zee het verhaal van een generatie die in de voetsporen van de vorige leeft, van een landschap dat gevormd is door mensenlevens, en van mensenlevens die zijn gevormd door het landschap. Met grote subtiliteit en diepgang verkent Esther Freud de grillige paden die mensen volgen - en waar die paden elkaar kruisen.
Schrijver: Esther Freud
Oorspronkelijke titel: The sea house
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-234-1193-5
Uitgever: De Bezige Bij
Liefdesval
De zeventienjarige Lara is opgevoed door haar alleenstaande moeder en kent haar vader nauwelijks. Wanneer ze door hem wordt uitgenodigd om mee te gaan op vakantie naar Italië, twijfelt ze geen moment: binnen de kortste keren heeft ze de uitlaatgassen van Londen verruild voor het prachtige Toscaanse landschap. Avond aan avond praat haar vader over een voor haar onbekend, maar boeiend verleden. Dan wordt Lara uitgenodigd voor een diner bij de Willoughby's, hun buren. Ze wordt verliefd op de enige zoon van de familie, die gelukkig ook in haar geïnteresseerd is. Maar zijn familie blijkt vol van wantrouwen en wrok, en hoe meer de nieuwsgierige Lara bij hen betrokken raakt, hoe meer ze vervuld raakt van twijfel en angst. Liefdesval is een betoverend verhaal over families, geheimen en nieuwe liefde. Een roman over de puberteit met alle bijbehorende ongemakken en spanningen.
Schrijver: Esther Freud
Oorspronkelijke titel: Love falls
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-234-2563-2
Uitgever: De Bezige Bij


Meneer Mac en ik
Het is 1914. Thomas Maggs, de zoon van de plaatselijke kastelein, woont met zijn familie in een dorpje aan de kust van Suffolk. Het leven is rustig en wordt bepaald door de seizoenen, de visvangst en het boerenwerk. Tot op een dag een geheimzinnige Schot in het dorp arriveert. Mac - zo noemen de dorpelingen hem als ze in het café over hem fluisteren - vertoont eigenaardig gedrag: hij trekt er op de vreemdste uren op uit om bloemen te bestuderen en tuurt vanaf het strand over de golven alsof hij naar een teken speurt. Mac is beter bekend als de architect Charles Rennie Mackintosh en voor Thomas wordt hij algauw een bron van fascinatie en verwondering. Juist als de vriendschap tussen Thomas en Mac begint op te bloeien, verklaart Engeland Duitsland de oorlog. De zomergasten verlaten het dorp en voor hen in de plaats komen regimenten soldaten op doortocht naar België. Naarmate het brute oorlogsgeweld zwaarder op de kustgemeenschap drukt, worden de dorpelingen wantrouwender jegens Mac.
Schrijver: Esther Freud
Oorspronkelijke titel: Mr Mac and me
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789023487890
Uitgever: De Bezige Bij
Wildernis
Hoofdpersoon van Wildernis is de elfjarige Tess. Zij woont met haar moeder en broertje Jake in een kleine woongemeenschap met William en zijn drie dochtertjes. De kinderen worden door William aan tal van regels onderworpen. Tess heeft de zorg voor de kippen en doet ook alle andere taken met toewijding, maar het lukt haar niet om aandacht te krijgen van deze dominante man. Als hun moeder per ongeluk zwanger wordt van William, stijgt de spanning in het huis. Hij dwingt Tess en Jake in hun zomervakantie de caravan te verbouwen tot studeerkamer. Ook verbiedt hij ze hun vader in Londen te bezoeken. De verhouding tussen Jake en de vriend van zijn moeder wordt steeds slechter en als de macrobiotische Melody bij hen in huis komt wonen, loopt het echt uit de hand.
Schrijver: Esther Freud
Oorspronkelijke titel: The wild
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-234-3954-6
Uitgever: De Bezige Bij
Zomer in Gaglow
De Londense actrice Sarah Linden brengt een groot deel van haar tijd door met poseren voor haar gesloten, afstandelijke vader. Als de poseersessies beginnen is zij zwanger en bereidt zij zich voor op een leven als alleenstaande moeder. Op een dag komt ter sprake dat Gaglow, een landgoed in de voormalige DDR, aan de familie zal worden teruggegeven. Langzaam krijgt Sarah haar schilderende vader aan de praat over het verleden. In prachtige, fijnzinnige beschrijvingen wordt de lezer meegevoerd naar Gaglow, Berlijn, de Eerste Wereldoorlog, een eenzame moeder en een konkelende gouvernante. * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Gaglow.
Schrijver: Esther Freud
Oorspronkelijke titel: Summer at Gaglow
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-234-1562-0
Uitgever: De Bezige Bij

Gerelateerde schrijvers