Boekenplank:
Kies

Boeken van Marian Keyes

Meer over Marian Keyes

Genre: Roman

Geboren: 1963

Geboorteland: Ierland

Website: Marian Keyes


Overzicht

 • Betrapt! - The other side of the story
 • De belofte - Sushi for beginners
 • Die charmante man - This charming man
 • Later als ik groot ben - Grown Ups
 • Lucy gaat trouwen - Lucy Sullivan is getting married
 • Met een knipoog - The woman who stole my life
 • Nu even niet - The break
 • Nu of nooit - Last Chance Saloon
 • Sterrenregen - The brightest star in the sky

De Walsh familie

 1. Watermeloen - Watermelon
 2. De vakantie van Rachel - Rachel's holiday
 3. Zoals ze is - Angels
 4. Kom terug bij mij - Anybody out there?
 5. Ben je gek - The mystery of Mercy Close

Non-Fictie

 • Onder mijn dekbed - Under the duvet

Dubbel uitgegeven titels

 • Al ga je op je kop staan - zie Lucy gaat trouwen
 • De andere kant van het verhaal - zie Betrapt!
 • Sushi voor beginners - zie De belofte

gedetailleerd overzicht

OverzichtBetrapt!
Wat te doen als de kans op wraak je in de schoot wordt geworpen?

Jojo Harvey is literair agente in Londen. Zij is slim, sexy en succesvol - en verliefd op haar getrouwde baas. Jojo krijgt nog meer problemen met een paar cliënten, Gemma en Lily, twee vrouwen die tot voor kort de allerbeste vriendinnen waren.

Lili Wright, de lange, slanke, blonde bestsellerauteur. Haar debuutroman sloeg destijds in als een bom. Lily heeft het voorschot voor haar tweede boek allang opgemaakt, maar er staat nog geen letter op papier. En de deadline nadert met rasse sprongen.

Gemma Hogan was Lily's hartsvriendin. Tot Lily Anton van haar afpakte. Hij was Gemma's droomprins. Van schrik koopt ze vijf paar nieuwe schoenen. Haar hilarische e-mails belanden via via op het bureau van Jojo. Die ziet daar wel een bestseller in.            

 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Marian Keyes
Oorspronkelijke titel: The other side of the story
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044314199
Uitgever: The House of Books
De belofte
Lisa, een ambitieuze carrièrevrouw in Londen, ziet er flitsend uit en is spijkerhard. Ze eet liever haar Prada-pumps op dan toegeven dat haar overplaatsing naar Dublin op een enorme teleurstelling is uitgelopen. Maar haar charmante nieuwe baas Jack maakt veel goed.

Ashling is de nieuwe assistente van Lisa. Zij heeft geen vriend, geen taille en koopt te veel handtassen. Ondanks haar zorgen zet Ashling zich volledig in om de lancering van het nieuwe, sexy modetijdschrift Colleen te laten slagen.

Clodagh is Ashlings beste vriendin. Het leven heeft haar altijd toegelachen. Ze is getrouwd met haar droomprins en woont in een prachtig huis. Waarom heeft Clodagh dan de laatste tijd zo'n zin om een kikker wakker te kussen?

De belofte gaat over liefde en vriendschap, intrige en bedrog. Soms wordt het geluk gevonden op vreemde plaatsen - en soms raakt het voor altijd verloren. Want als je de dingen te lang onder de oppervlakte laat broeien, kookt de boel vroeg of laat onherroepelijk over!
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Marian Keyes
Oorspronkelijke titel: Sushi for beginners
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789051085785
Uitgever: The House of Books
Die charmante man
Paddy de Courcy is de charmantste politicus van Ierland. Het nieuws dat hij gaat trouwen slaat dan ook in als een bom. Vooral bij Lola, styliste in Dublin, die dacht dat Paddy háár verloofde was. Ook bij Grace, de journaliste die hem haat. En bij haar tweelingzus Marnie, die zo graag gelukkig wil zijn zonder Paddy, als ze maar wist hoe. En ten slotte bij Alicia, Paddy's nieuwste verloofde.

De vrouwen ondervinden stuk voor stuk hoe hun liefde voor deze man hun leven dreigt te verwoesten. Zijn verraad blijft lang onopgemerkt. Tot iemand hem plotseling ontmaskert. Dan gaat die charmante Paddy en plein public met de billen bloot...
Schrijver: Marian Keyes
Oorspronkelijke titel: This charming man
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044323795
Uitgever: The House of Books
Later als ik groot ben

Opgroeien is hard werken… zelfs als je al volwassen bent...

Johnny, zijn twee broers Ed en Liam, hun prachtige, getalenteerde vrouwen en hun kinderen brengen veel tijd samen door - op verjaardagen, jubileumfeestjes en weekendjes weg. Ze zijn de perfecte familie.

Onder de oppervlakte broeien er echter problemen. Sommige familieleden kunnen elkaar niet uitstaan en andere vinden elkaar juist veel te leuk. Toch lijkt alles onder controle, totdat Eds vrouw Cara een hersenschudding oploopt en ze haar gedachten niet langer voor zichzelf kan houden. Een ongepaste opmerking op Johnny’s verjaardagsfeestje zorgt ervoor dat Cara de geheimen van alle familieleden boven tafel brengt. In de daaropvolgende chaos realiseert ieder familielid zich dat het waarschijnlijk eens tijd is om... eindelijk volwassen te worden?

Schrijver: Marian Keyes
Oorspronkelijke titel: Grown Ups
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022593288
Ebook: 9789402316896
Uitgever: Boekerij
Lucy gaat trouwen
Lucy gaat trouwen! Of toch niet?

Ze heeft nog niet eens een vriend (en eerlijk gezegd is ze tot nu toe niet bijster gelukkig in de liefde geweest). Maar een waarzegster heeft haar de tarotkaarten gelezen en daarbij voorspeld dat Lucy nog voor de blaadjes weer van de bomen vallen naar het altaar zal lopen. Oftewel in gewone-mensen-taal: dat ze binnen een jaar zal trouwen!

Karen en Charlotte, met wie Lucy een flat deelt, gruwen van het nieuws. Met z'n drieën leiden ze een chaotisch leventje van afhaaleten, goedkope wijn en ontelbare vriendjes. Hoe moet dat nou als Lucy zou vertrekken?

Maar Lucy stelt hen gerust. Ze heeft veel te veel aan haar hoofd om te gaan trouwen. Plus: ze heeft geen vriend, laat staan een verloofde.

Maar dan ontmoet ze Gus, de verleidelijke Gus. Is hij de man die...? Of toch Chuck, de knappe Amerikaan? Of Daniel, wereldkampioen flirten? Is het eigenlijk wel zo onwaarschijnlijk dat Lucy Sullivan binnenkort gaat trouwen?
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Lucy Sullivan Is Getting Married - 1999 - TV-serie
Regisseur: Brian Grant & Sarah Hellings
Cast: Alisa Bosschaert, Noel White, Jonah Russell, e.a.
Schrijver: Marian Keyes
Oorspronkelijke titel: Lucy Sullivan is getting married
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789022525661
Uitgever: Boekerij


Met een knipoog
Een jaar lang leefde Stella Sweeney een New Yorkse droom: ze promootte haar succesvolle zelf hulpboek, deed mee aan talkshows in heel Amerika en leidde met haar kinderen een luxeleventje in een prachtig tienkamerappartement in de Upper West Side.

Maar haar glamoureuze, opwindende leven was van korte duur. Nu zit ze weer op een zolderkamertje in Dublin, met een writer's block en een doos vol roze koeken. Ze doet alles om haar oude leven terug te krijgen. Maar kan dat wel? En wil ze het eigenlijk wel echt?
Schrijver: Marian Keyes
Oorspronkelijke titel: The woman who stole my life
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022577714
Ebook: 9789402303346
Uitgever: Boekerij
Nu even niet
Amy’s man Hugh wil een pauze. Hij zegt dat hij niet bij haar weg wil; hij houdt nog steeds van haar. Hij wil alleen een pauze, van hun huwelijk, van hun kinderen, van hun leven samen. Hij wil zes maanden weg, helemaal weg, naar Zuidoost-Azië. En wat Amy er ook van vindt, hij moet en zal gaan.

Een midlifecrisis? Zeker. En een pauze hoeft niet tot een breuk te leiden… Maar in zes maanden kan er veel gebeuren, aan beide kanten van de wereld. Als Hugh terugkomt, is hij dan nog dezelfde man? En is Amy nog dezelfde vrouw? Want, als híj een pauze neemt van zijn huwelijk, dan doet zíj dat ook.
Schrijver: Marian Keyes
Oorspronkelijke titel: The break
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022582688
Ebook: 9789402310344
Uitgever: Boekerij
Nu of nooit
Tara, Katherine en Fintan zijn beste vrienden sinds de middelbare school in Ierland, toen beenwarmers, roze stretchbroeken en Duran Duran furore maakten. Nu zijn ze begin dertig, wonen in Londen en zijn nog steeds samen. Alleen Fintan heeft 'de ware' gevonden.

Tara, vanaf haar geboorte non-stop op dieet, heeft een tot mislukken gedoemde relatie met de gierige Thomas. Maar als je eenendertig bent is het nu of nooit. En dus is een man die zijn kleingeld als een havik bewaakt beter dan geen man.

Katherine is het daar helemaal niet mee eens. Alles wat ze wil is een leven van regelmaat, rust (weliswaar met beha en bijpassende slipjes) en een relatie met de afstandsbediening. Joe Roth, haar nieuwe mannelijke collega, zal daar niets aan kunnen veranderen...

De dikke vrienden van weleer zijn niet bereid hun leven te veranderen. Dus pakt het leven hen in de kraag. En ook het lot in de vorm van de amorele, gevaarlijke, werkloze maar o zo knappe acteur Lorcan Larkin is niet te beroerd een handje te helpen...
Au secours, j'ai trente ans! - 2004
Regisseur: Marie-Anne Chazel
Cast: Pierre Palmade, Giovanna Mezzogiorno, Nathalie Corré, e.a.
Schrijver: Marian Keyes
Oorspronkelijke titel: Last Chance Saloon
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789022539026
Uitgever: Boekerij
Sterrenregen
In het centrum van Dublin staat een groot huis dat is opgedeeld in vier appartementen.

Op de bovenste verdieping woont Katie. Zij maakt zich ernstige zorgen over haar 'workaholic' vriend en de omvang van haar dijen. Lydia, een stoere taxichauffeur, is de onderbuurvrouw van Katie. Zij heeft een zwak voor gespierde Poolse bouwvakkers en leidt een losbandig liefdesleven.

De eerste verdieping wordt bewoond door de helderziende Jemima, haar valse hond en haar knappe pleegzoon Fionn. En op de begane grond wonen Matt en Maeve, heel erg verliefd, maar de wanhoop nabij door een groot geheim dat ze aan niemand durven te vertellen.

Tot een mysterieuze bezoeker op Star Street 66 de boel eens flink door elkaar komt schudden...
Schrijver: Marian Keyes
Oorspronkelijke titel: The brightest star in the sky
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044327014
Ebook: 9789044328059
Uitgever: The House of Books

De Walsh familieWatermeloen
Dat Claire's man James haar verlaat op de dag dat hun eerste kind wordt geboren is tot daaraan toe, maar hij had tenminste het fatsoen kunnen hebben om haar te verlaten voor een jonger en slanker iemand!

James pakt gewoon zijn spullen en laat Claire achter met een pasgeboren baby zonder naam, een gebroken hart, ongeveer tien kilo extra en een... eh... geboortekanaal dat ongeveer tien keer zo groot is als normaal.

Bij gebrek aan alternatief gaat Claire met de baby naar haar ouderlijk huis: naar haar twee mooie zusjes Helen en Anna, haar soapkijkende moeder en haar verblufte vader. In de weken die volgen gaat het steeds beter met Claire. Heel veel beter...

Zo veel beter, dat wanneer James terug komt kruipen, hem een onprettige verrassing staat te wachten.
Watermelon - 2003
Regisseur: Kieron J. Walsh
Cast: Anna Friel, Ciarán McMenamin, Jamie Draven, e.a.
Schrijver: Marian Keyes
Oorspronkelijke titel: Watermelon
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789044332391
Ebook: 9789044333107
Uitgever: Boekerij
De vakantie van Rachel
Rachel houdt van uitgaan en mannen. En in trendy Manhattan valt er altijd wel een spannende affaire of twee te beleven. Tot alles helemaal fout gaat...

Op een maandagochtend wordt ze wakker in een ziekenhuis, met een stevige drugsverslaving. Rachel gelooft er helemaal niets van. Maar opeens heeft ze geen werk meer, geen vrienden en ook geen geld. Haar vader neemt haar mee terug naar lerland om af te kicken.

Met een flesje valium in haar onderbroek meldt Rachel zich bij een exclusieve kliniek in Dublin. Misschien zijn daar wel beroemde acteurs of rocksterren. In elk geval denkt Rachel aan een welverdiende vakantie te beginnen, met iedere dag jacuzzi en zonnebank. Dream on, Rachel!
Schrijver: Marian Keyes
Oorspronkelijke titel: Rachel's holiday
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789044316568
Ebook: 9789044337228
Uitgever: The House of Books
Zoals ze is
'Over enkele ogenblikken landen we op de luchthaven van Los Angeles. Let er alstublieft op dat uw stoel rechtop staat, dat u minder weegt dan 50 kilo en dat u stralend witte tanden heeft...'

Maggie Walsh heeft altijd alles volgens het boekje gedaan. Tot ze op een dag ontdekt dat haar man, met wie ze negen jaar getrouwd is, een affaire heeft. Diezelfde dag wordt ze ook nog ontslagen. Dan stapt Maggie zomaar op een vliegtuig richting Hollywood.

In het zonnige Californië doet ze dingen die ze nog nooit heeft gedaan. Er zijn non-stop feesten, iedereen ziet er fantastisch uit, de martini blijft stromen en zelfs de palmbomen zijn dun. Maggie ontmoet beroemde filmsterren en geniet van haar sprankelende nieuwe leven.

Tot ze op een dag ontdekt dat ze het liefst gewoon weer thuis zou willen zijn...
Schrijver: Marian Keyes
Oorspronkelijke titel: Angels
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789044337198
Ebook: 9789044337204
Uitgever: The House of Books
Kom terug bij mij
Anna Walsh ligt volkomen uitgeteld bij haar ouders op de bank in Dublin. Ze was zo gelukkig met haar knappe echtgenoot Aidan, haar appartement in Manhattan en haar wereldbaan. Nu kan ze nog maar aan één ding denken: waar is Aidan gebleven?

Anna belt en mailt hem elke dag, maar Aidan reageert niet. Anna besluit terug te gaan naar New York, naar haar huis en haar werk. Daar is het leven er niet eenvoudiger op geworden.

Wat is er toch met haar huwelijk aan de hand dat Aidan niet meer met haar wil praten? Nog steeds in de war zoekt Anna het 'hogerop'.
Schrijver: Marian Keyes
Oorspronkelijke titel: Anybody out there?
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044318814
Ebook: 9789044337242
Uitgever: The House of Books
Ben je gek
Helen Walsh, vierendertig, privédetective, zit er doorheen. Geen geld, geen huis, geen werk en met haar nieuwe vriend botert het ook niet zo. Mismoedig stort Helen zich op een verdwijningszaak.

De zanger van de Laddz, Ierlands meest viriele en beroemde boysband ooit, lijkt in het niets verdwenen. Bij familie, vrienden en het management van de band ontdekt Helen vele verborgen duistere motieven. De tijd dringt. Helen zakt steeds dieper in de problemen.
Schrijver: Marian Keyes
Oorspronkelijke titel: The mystery of Mercy Close
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789044336986
Ebook: 9789044336993
Uitgever: The House of Books

Non-FictieOnder mijn dekbed
"Wanneer mensen me vragen wat ik voor de kost doe en ik vertel ze dat ik schrijfster ben, denken ze meteen dat mijn leven een voortdurend feest is van limo's, televisie-optredens en kappersbezoeken. Het is tijd om dat even recht te zetten...

Ik schrijf in bed en tot nu toe is dat me goed bevallen, vooral sinds ik ben begonnen me regelmatig om te draaien om doorliggen te voorkomen."

Persoonlijke verhalen over hoge hakken, reizen, baby's, chocolade, gewichtsverlies, familie, en andere rampen...

Onder mijn dekbed staat barstensvol met hilarische observaties over het leven, die u doen huiveren van herkenning en laten schudden van het lachen.                           
Schrijver: Marian Keyes
Oorspronkelijke titel: Under the duvet
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044311662
Uitgever: The House of Books

Dubbel uitgegeven titelsAl ga je op je kop staan
Zie voor de beschrijving van dit boek: Lucy gaat trouwen.
Schrijver: Marian Keyes
Oorspronkelijke titel: zie Lucy gaat trouwen
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789044343618
Uitgever: The House of Books
De andere kant van het verhaal

Zie voor de beschrijving van dit boek: Betrapt!.

Schrijver: Marian Keyes
Oorspronkelijke titel: zie Betrapt!
Eerste uitgave: 2004
Ebook: 9789402307009
Uitgever: Boekerij
Sushi voor beginners

Zie voor de beschrijving van dit boek: De belofte.

Schrijver: Marian Keyes
Oorspronkelijke titel: zie De belofte
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789044303872
Uitgever: The House of Books