Boekenplank:
Kies

Boeken van Susan Wiggs

Susan Wiggs werkte na haar studie aan Harvard University als leraar wiskunde. Wiggs schrijft voornamelijk historische en hedendaagse romantische fictie.

Meer over Susan Wiggs

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Susan Childress

Geboren: 1958

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Susan Wiggs


Overzicht

 • Alles tussen jou & mij - Between you & me
 • De zomer dat alles anders werd - Map of the heart
 • Haar eigen recept - Sugar and salt
 • Het suikerhuis - Family tree
 • Thuis bij zonsopgang - The Oysterville sewing circle

Avalon Serie / Lakeshore Chronicles

 1. Zomer aan het meer - Summer at Willow Lake
 2. Winter in de bergen - The winter lodge
 3. Zon op het water - Dockside
 4. Samen op het ijs - Snowfall at Willow Lake
 5. Dicht bij het vuur - Fireside
 6. Schitterende ijsster - Lakeshore Christmas
 7. Leven vol liefde - The summer hideaway
 8. Achter de wolken - Marrying Daisy Bellamy
 9. Droom van een zomer - Return to Willow Lake
 10. Kerst aan Willow Lake - Candlelight Christmas
 11. Maanlicht over het meer - Starlight on Willow Lake

Bella Vista

 1. De appelboomgaard - The apple orchard
 2. Land van honing - The beekeeper's ball
 3. De boekwinkel vol liefde - The lost and found bookshop

Tudor Trilogie / Tudor Rose Trilogy

 1. Koninklijk bevel - At the king's command / Circle in the water
 2. Uit naam van de liefde - The maiden's hand / Vows made in wine
 3. Zoals de koningin verlangt - At the Queen's summons / Dancing on air

Verzamelbundels

 • Het afgesproken uur - The trysting hour
 • Het wisselkind - The changeling
 • Ster voor één nacht - Cinderfella

E-books

 • Een schaatsje van zilver - The St. James affair
 • In perfecte harmonie - The borrowed bride
 • Zomer op het eiland - Island time

Dubbel uitgegeven titels

 • Het mooiste verhaal - zie De boekwinkel vol liefde
 • Kerst special / Een schaatsje van zilver - The St. James affair
 • Zomer special / Rosie - zie Zomer op het eiland
 • Zon over het water - zie Leven vol liefde

gedetailleerd overzicht

OverzichtAlles tussen jou & mij

Ze leven in totaal verschillende werelden tot een dramatisch voorval hen samenbrengt...

Caleb Stolz heeft zijn broer op diens sterfbed beloofd dat hij zijn twee jonge kinderen zal grootbrengen. Dit betekent dat hij terug moet naar de kleine gesloten Amish-gemeenschap die hij jaren eerder heeft verlaten. Het valt hem zwaar, maar toch is hij gelukkig op de boerderij met zijn neefje en nichtje. Tot het noodlot toeslaat en zijn neefje zwaargewond raakt. Caleb kan niet anders dan het kind naar een ziekenhuis in de stad laten brengen, waarmee hij zich de woede van de hele gemeenschap op de hals haalt. Hij staat er alleen voor, maar dan ontmoet hij Reese Powell, een toegewijde arts tot wie hij zich onmiddellijk aangetrokken voelt.

Reese worstelt met de hoge werkdruk in het ziekenhuis en de nog hogere verwachtingen van haar familie. Caleb zet haar leven op zijn kop, maar is liefde tussen mensen uit zulke verschillende werelden wel mogelijk?

Schrijver: Susan Wiggs
Oorspronkelijke titel: Between you & me
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789402707434
Ebook: 9789402757873
Uitgever: HarperCollins
De zomer dat alles anders werd

De zomer waarin haar leven voorgoed verandert...

Na de dood van haar echtgenoot, vijf jaar geleden, doet Camille haar uiterste best om op de been te blijven en haar dochter alleen op te voeden. Dat lukt best aardig, maar het is dan ook wel het enige wat ze met haar leven doet. Ze neemt namelijk geen enkel risico meer: ze begint niet aan nieuwe relaties, reist niet meer... Zo houdt ze haar leven veilig en overzichtelijk.

Dan komt haar vader, oorspronkelijk een Fransman, aanzetten met een kist vol oude spullen en foto's die hem uit Frankrijk is opgestuurd. De foto's roepen veel vragen op over het verleden, en hij wil niets liever dan in de zomer terugkeren naar zijn geboorteplaats - mét Camille en haar dochter...

Schrijver: Susan Wiggs
Oorspronkelijke titel: Map of the heart
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789402700879
Ebook: 9789402755107
Uitgever: HarperCollins
Haar eigen recept

Het perfecte recept voor een nieuw begin, op smaak gebracht met een snufje liefde...

Margot Salton heeft haar leven als Margie Salinas achter zich gelaten. Voorgoed, wat haar betreft. Want in haar verleden zijn dingen gebeurd die diepe sporen hebben achtergelaten, en ze wil nu juist zo graag vooruit. Ze wil haar grote droom waarmaken: in San Francisco een eigen barbecuerestaurant beginnen.

Ze vindt een perfect pand op Perdita Street, neemt mensen aan, brengt haar visie tot leven - en hoewel het keihard werken is, geniet ze met volle teugen. Dat de eigenaar van de bakkerij naast haar, Jerome Sugar, heel aantrekkelijk is, helpt ook mee. Kortom: het lijkt er echt op dat ze die nieuwe start inderdaad kan maken.

Maar dan duikt iemand uit haar verleden op, en dreigt alles wat ze heeft opgebouwd in elkaar te storten...

Schrijver: Susan Wiggs
Oorspronkelijke titel: Sugar and salt
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789036010719
Ebook: 9789402565911
Uitgever: Harlequin
Het suikerhuis

Annie Rush leidt een ideaal leven - ze heeft een geweldige carrière, een uitzonderlijk talent, een leuke man. Maar dan gaat het mis, en blijkt maar weer dat een ongeluk nooit alleen komt: in korte tijd verliest ze alles.

Lijkt het... want met hulp van haar familie, een oude vriend en haar eigen doorzettingsvermogen leert Annie dat een nieuwe weg inslaan mooier is dan ze ooit had durven dromen.

Schrijver: Susan Wiggs
Oorspronkelijke titel: Family tree
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789402716504
Ebook: 9789402751482
Uitgever: HarperCollins
Thuis bij zonsopgang

“Ze was thuis. Thuis op de plek waar haar hart en haar herinneringen lagen, maar niet haar toekomst. Tenminste, dat had ze tot op dit moment gedacht.” 

Tien jaar geleden verliet Caroline Shelby het slaperige stadje Oysterville voor een droomcarrière als modeontwerper in New York. Na jaren ploeteren spat die droom als een zeepbel uit elkaar wanneer niet alleen haar mooiste ontwerpen worden gestolen, maar ook haar beste vriendin, Angelique, overlijdt.

Ze zoekt haar toevlucht in de enige veilige haven die ze kent: Oysterville - met op de achterbank de vijf jaar oude Addie en de zes jaar oude Flick, Angeliques kinderen, die nu aan haar zijn toevertrouwd. In haar geboorteplaats komt ze langzaamaan tot zichzelf. Haar creativiteit krijgt een frisse impuls, de rol van moeder gaat haar steeds beter af, en een jeugdliefde kruist opnieuw haar pad.

Dan dient zich onverwacht de volgende uitdaging aan, die haar dwingt te vechten voor alles wat haar lief is…

Schrijver: Susan Wiggs
Oorspronkelijke titel: The Oysterville sewing circle
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789034772923
Ebook: 9789402549713
Uitgever: Harlequin

Avalon Serie / Lakeshore ChroniclesZomer aan het meer

Na de zoveelste teleurstelling in de liefde heeft het zelfvertrouwen van Olivia Bellamy een knauw gekregen. Het liefst wil ze haar ex, haar ouders en iedereen in Manhattan ontvluchten. De opdracht om het idyllisch gelegen oude zomerkamp van haar familie in de originele staat terug te brengen zou dus als geroepen moeten komen. Haar grootouders willen er dolgraag hun gouden bruiloft vieren, met al hun vrienden en familie.

Maar voor Olivia brengt de terugkeer naar Kamp Kioga ook een hoop ongemakkelijke herinneringen met zich mee uit de tijd dat ze nog een brildragende, te dikke tiener was. Zonder vrienden, behalve één heel bijzondere jongen: Connor Davis. Hij was net zo ongelukkig en eenzaam als zij. En hij brak haar hart, de laatste zomer voordat ze ging studeren.

Al op de eerste dag dat ze in het verwaarloosde kamp aan de slag gaat, ontdekt ze dat er in de wijde omtrek maar één aannemer is die haar kan helpen - en hij heet Connor Davis!

Schrijver: Susan Wiggs
Oorspronkelijke titel: Summer at Willow Lake
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789402700602
Ebook: 9789402511758
Uitgever: Harlequin
Winter in de bergen

Zo op het eerste gezicht leidt Jenny Majesky een heerlijk leven. Ze heeft een rustig, beschermd bestaan in Avalon, het rustieke bergstadje waar ze is opgegroeid. Als uitbaatster van de lokale bakkerij, die al generaties in haar familie is, kent ze iedereen. En omdat ze een wekelijkse column heeft waarin ze aan de hand van de recepten van haar grootmoeder over eten schrijft, is ze zelfs een beetje beroemd. Rustig, ideaal, evenwichtig.... ware het niet dat ook Rourke McKnight in Avalon woont.

Rourke, de man van wie ze zielsveel houdt, maar die onbereikbaar voor haar is. In hun gezamenlijke verleden is iets verschrikkelijks gebeurd, iets wat hen er al jaren van weerhoudt toe te geven aan hun gevoelens voor elkaar. Hoeveel pijn het haar ook doet, ze weet dat ze Rourke beter op een afstand kan houden. En hij, op zijn beurt, doet zijn uiterste best haar te ontlopen. Als een uitslaande brand Jenny's huis in de as legt en Rourke, als hoofd van politie, erbij wordt geroepen, worden beiden echter gedwongen de confrontatie met het verleden aan te gaan...

Schrijver: Susan Wiggs
Oorspronkelijke titel: The winter lodge
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789034756350
Ebook: 9789461993458
Uitgever: Harlequin
Zon op het water

Nu haar dochter het huis uit is, heeft Nina eindelijk eens tijd voor iets nieuws. Daten, reizen... alles kan, en ze geniet van haar vrijheid. Maar net wanneer ze gewend is aan haar nieuwe leven, valt ze voor Greg – de eigenaar van een hotelletje, de Willow Lake Inn, en alleenstaand vader met twee kinderen...

Gregs eerste huwelijk liep op de klippen omdat hij getrouwd was met zijn carrière. Nu gaat al zijn aandacht naar de Inn, de zorg voor zijn zoon en bijna volwassen dochter. Tijd voor een relatie heeft hij niet. En dezelfde fout maken als vroeger in zijn huwelijk, dat wil hij niet. Toch lijkt het met Nina allemaal anders...

Schrijver: Susan Wiggs
Oorspronkelijke titel: Dockside
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789402713107
Ebook: 9789402751185
Uitgever: Harlequin
Samen op het ijs

Gerechtigheid voor iedereen, overal ter wereld... dat is waar juriste Sophie Bellamy voor vecht met haar werk bij het Internationaal Strafhof. Maar terwijl ze dat doet, glipt haar huwelijk haar door de vingers. Ze mag dan succesvol zijn, ze is ook eenzaam.

Noah Shepherd wil niets liever dan een gezin stichten, maar welke vrouw zit te wachten op een leven met een plattelandsdierenarts? Dan ontdekt hij tijdens een sneeuwstorm opeens een van de weg geraakte auto, met daarin een bloedmooie mysterieuze vrouw.

Hoewel ze een totaal verschillende achtergrond hebben, worden Noah en Sophie verliefd op elkaar, en lijkt er een mooie toekomst voor hen te liggen. Tot Sophie iets ontdekt wat haar ernstig aan het twijfelen brengt...

Schrijver: Susan Wiggs
Oorspronkelijke titel: Snowfall at Willow Lake
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789034756763
Ebook: 9789402505795
Uitgever: Harlequin
Dicht bij het vuur

Nadat Kimberly's relatie met een profbasketballer op dramatische wijze is gestrand, besluit ze een tijdje bij haar moeder te gaan wonen, die het huis waar Kimberly is opgegroeid, heeft omgetoverd tot een B&B.

Een van de gasten is Bo, een honkbalprof, die tevens haar eerste cliënt als mediatrainer is. Bo heeft eindelijk zicht op een contract bij een grote club, als hij tenminste niet alles verpest met zijn losbandige gedrag. Kimberly moet ervoor zorgen dat hij geen imagoschade oploopt. Ondertussen moet ze toegeven dat ze zijn geflirt met haar stiekem wel leuk vindt, maar ze besluit uit alle macht de vlinders in haar buik te negeren. Want een topsporter... dat nooit meer!

Schrijver: Susan Wiggs
Oorspronkelijke titel: Fireside
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789402705195
Ebook: 9789402514513
Uitgever: Harlequin


Schitterende ijsster

Maureen Davenport organiseert voor het eerst de jaarlijkse kerstvoorstelling van Avalon, en ze is vastbesloten er een spectaculair succes van te maken. Er is echter één obstakel: Eddie Haven, de ruig aantrekkelijke beroemdheid die haar als onderdeel van een taakstraf moet helpen bij de voorbereidingen. En er zijn maar weinig mensen die een grotere hekel aan de feestdagen hebben dan hij...

Al snel komen Maureens bangste vermoedens uit. Zijn opdringerige vrouwelijke fans, de zenuwachtige auditanten, de meningsverschillen tussen Eddie en haar over de muziek en - tot haar grote ergernis - de vlinders in haar buik zorgen niet bepaald voor een soepel repetitieproces. En dan dreigt haar geliefde bibliotheek ook nog de deuren te moeten sluiten. Als dat geen rampzalige kerst wordt!

Maar ziet ze dat nu goed... en bekijkt Eddie haar ineens met een begerige blik in zijn ogen?

Schrijver: Susan Wiggs
Oorspronkelijke titel: Lakeshore Christmas
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789034757562
Ebook: 9789402516050
Uitgever: Harlequin
Leven vol liefde

Als privéverpleegster zorgt Claire Turner voor mensen in de laatste fase van hun leven. Het is haar roeping, en het tijdelijke karakter van het werk komt haar perfect uit. Ze is namelijk al jaren op de vlucht voor haar verleden. Haar patiënt George Bellamy zoekt het verleden juist op. Hij wil nog één keer terug naar Avalon, waar hij de zomers van zijn jeugd doorbracht.

Ross Bellamy weigert te accepteren dat zijn grootvader zich heeft verzoend met zijn naderende einde en is vastbesloten hem over te halen zich verder te laten behandelen. Als hij in Avalon aankomt, blijkt zijn opa echter al een verpleegkundige te hebben ingehuurd. Al voelt hij zich onmiddellijk aangetrokken tot de mooie, mysterieuze Claire, hij vertrouwt haar voor geen cent. Wie zegt dat ze niet uit is op het familiefortuin?

Wat hij niet weet, is dat George zo zijn eigen plannetjes heeft met Ross en Claire. Terwijl de tijd hem dreigt in te halen, hoopt de oude man hun duidelijk te maken dat het in het leven maar om één ding draait: de liefde!

 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Susan Wiggs
Oorspronkelijke titel: The summer hideaway
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789034757746
Ebook: 9789402519686
Uitgever: Harlequin
Achter de wolken

Daisy Bellamy prijst zichzelf gelukkig: ze heeft een prachtige zoon van vier en een bloeiende zaak als huwelijksfotograaf. Toch ontbreekt er nog één ding: een echt gezin. Dus wanneer haar grote liefde Julian haar ten huwelijk vraagt, barst ze bijna van geluk.

Voor ze hem haar jawoord kan geven, beslist het lot echter anders: Julian, officier bij de luchtmacht, keert niet terug van een geheime missie in het buitenland. Wanneer enige tijd later de vader van haar zoon haar een aanzoek doet, zegt ze ja, in de hoop alsnog ware liefde te vinden.

Daisy’s droom van een happy end lijkt uit te komen, en ze ziet de toekomst voorzichtig optimistisch tegemoet. Maar dan gebeurt het ondenkbare: Julian is terug!

Schrijver: Susan Wiggs
Oorspronkelijke titel: Marrying Daisy Bellamy
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789402705737
Ebook: 9789402526691
Uitgever: Harlequin
Droom van een zomer

Met nog twee jaar te gaan, kan Sonnet Romano al bijna alles afvinken van haar to-do-lijstje-voor-mijn-dertigste. Carrière: check! Ze heeft net een prestigieuze reisbeurs in de wacht gesleept. Relatie: ze heeft een vriendje, die iets erg belangrijks doet in de politiek. En haar vader, met wie ze sinds kort contact heeft - ook een punt op het lijstje - vindt hem echt een heel goede partij voor haar. Twee keer check! En dan woont ze ook nog in Manhattan. Wat wil een meisje nog meer? Misschien verliefd - écht verliefd worden?

Wanneer haar moeder ernstig ziek wordt, besluit ze baan, beurs en vriendje in de wacht te zetten en terug te keren naar Avalon, het dorpje aan het meer waar ze is opgegroeid. En waar Zach Alger rondloopt, ultrablonde vrijbuiter, talentvol filmmaker, en ooit haar beste vriend. Tot die nacht aan Willow Lake waarin hun monden elkaar plotseling vonden, en aan hun vriendschap een einde kwam. Toch lijkt uitgerekend Zach degene te zijn die haar kan laten zien waar haar hart werkelijk thuis is. En… bij wie!

Schrijver: Susan Wiggs
Oorspronkelijke titel: Return to Willow Lake
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789402702781
Ebook: 9789402529920
Uitgever: Harlequin
Kerst aan Willow Lake

Logan O'Donnell geniet ervan om vader te zijn. Alleen jammer dat hij het alleen moet doen. Bovendien woont zijn zoontje, Charlie, ver weg, waardoor hij hem niet zo vaak kan zien. Toch is Logan niet verbitterd na zijn scheiding. Sterker nog, hij is des te vastbeslotener om nu wél voor happily-ever-after te gaan. Wanneer de hele familie O'Donnell besluit om de feestdagen door te brengen in Avalon, neemt zijn zus haar beste vriendin mee. En deze Darcy Fitzgerald is precies wat Logan wil hebben voor kerst!

Darcy hoeft niet zo nodig meer een relatie. Nadat ze is bedrogen, vindt ze het prima om single te zijn. Zij hoeft dit jaar geen date onder de kerstboom! Maar, toegegeven, de broer van haar vriendin is bijzonder appetijtelijk...

Weet Logan het hart van Darcy alsnog te veroveren, of kan hij daarbij wel een beetje kerstmagie gebruiken?

Met een heerlijk bonusverhaal van Susan Wiggs, Een schaatsje van zilver (The St. James affair, 2003), waarin Elaine St. James niet veel meer verwacht van de liefde nadat Tony Fiore haar jaren geleden op kerstavond liet zitten - en ze hem plotseling weer tegen het lijf loopt...

Schrijver: Susan Wiggs
Oorspronkelijke titel: Candlelight Christmas
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789034758132
Ebook: 9789402531862
Uitgever: Harlequin


Maanlicht over het meer

Thuisverpleegster Faith McCallum weet het zeker: het mooie Avalon is de ideale plek om een nieuwe toekomst op te bouwen met haar twee dochters. Maar er staat haar meteen een uitdaging te wachten, in de vorm van haar lastige nieuwe cliënt, Alice Bellamy. Faith weet al snel raad met de scherpe tong van Alice, maar in de buurt van Alice' knappe zoon, Mason, kan ze geen woord uitbrengen. Hij ziet haar alleen niet staan en wil duidelijk zo snel mogelijk terug naar zijn jetsetleventje in Manhattan!

Het afgelegen Avalon, ver verwijderd van zijn geliefde New York, is wel de laatste plek waar Mason Bellamy wil zijn. Maar ja, hij kan zijn gehandicapte moeder niet zomaar in de steek laten. Faith McCallum is zijn ticket naar de vrijheid. Door haar aan te nemen als thuisverpleegster, kan hij met een gerust hart terug naar zijn oude leventje. Toch blijkt het niet zo makkelijk om zijn moeder de rug toe te keren. Of heeft dit te maken met zijn onweerstaanbare verlangen om Faith te kussen?

Schrijver: Susan Wiggs
Oorspronkelijke titel: Starlight on Willow Lake
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789034739247
Ebook: 9789402534801
Uitgever: Harlequin

Bella VistaDe appelboomgaard

In het bezette Kopenhagen weet een jongetje te ontsnappen aan de nazi's. Op zijn vlucht neemt hij alleen een paar familiefoto's mee, en een Fabergé-ei van onschatbare waarde.

Tess is gefascineerd door de verborgen geschiedenis van dierbare voorwerpen, en van die passie heeft ze haar beroep gemaakt. Ze reist de wereld rond om gestolen kunstschatten aan hun rechtmatige eigenaars terug te geven. Van haar eigen geschiedenis weet ze vrijwel niets. Haar vader is onbekend, en haar moeder wil niets over hem vertellen.

Dan krijgt ze het bericht dat haar grootvader - van wie ze niet eens wist dat hij bestond! - in coma ligt en dat hij haar de helft van een appelboomgaard wil nalaten. Maar dat is niet de grootste schok. De andere helft van de boomgaard gaat naar Isabel Johansen haar halfzus.

Met wat vage aanknopingspunten, een Deense naam en een paar foto's gaan de zussen op zoek naar hun achtergrond. Op een van de foto's staat een afbeelding van een goudkleurig ei...

Schrijver: Susan Wiggs
Oorspronkelijke titel: The apple orchard
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789034754363
Ebook: 9789402502169
Uitgever: Harlequin
Land van honing

Isabels droom komt eindelijk uit: ze begint een kookschool in de prachtige Californische haciënda Bella Vista, het huis waarin ze is opgegroeid. Het opgeknapte landhuis en de omliggende landerijen zijn er de perfecte plek voor. En dat ze door alle drukte haar verleden even achter zich kan laten, is natuurlijk mooi meegenomen.

Lang lukt dat echter niet: journalist Cormac O'Neill duikt plotseling op. Hij wil een boek schrijven over Isabels grootvader, Magnus Johansen, en over diens oorlogsverleden in Denemarken.

Door Macs aanwezigheid blijft van Isabels geordende leventje weinig over.. Bovendien confronteert hij haar met haar geschiedenis, iets wat ze juist niet wil. Het lijkt haar dus maar beter om hem helemaal niet meer te zien...

Schrijver: Susan Wiggs
Oorspronkelijke titel: The beekeeper's ball
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789402727807
Ebook: 9789402753042
Uitgever: Harlequin
De boekwinkel vol liefde

Na een grote tragedie wordt ze gedwongen het roer om te gooien...

Natalie Harper lijkt alles te hebben: een baan, een huis en een vaste relatie. Toch is ze niet echt gelukkig. Maar voor ze tijd heeft om uit te zoeken waarom dat zo is, verliest ze door een tragisch ongeluk haar verloofde én haar moeder. Daar zit ze dan, opgezadeld met een erfenis van torenhoge schulden, een noodlijdende boekwinkel in San Francisco en de zorg voor haar dementerende opa. Maar net wanneer het Natalie allemaal te veel dreigt te worden, staat de aantrekkelijke Peter Gallagher op de stoep met de mededeling dat hij door haar moeder is ingehuurd om te komen klussen.

Met de komst van Peter lijkt er nieuwe energie in de winkel te stromen, wat Natalie de moed geeft zich op haar nieuwe bestaan als boekhandelaar en mantelzorger te storten. Kan ze de winkel en haar opa redden? En is er voor haar misschien ook een happy end weggelegd?

 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Susan Wiggs
Oorspronkelijke titel: The lost and found bookshop
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789402709766
Ebook: 9789402764543
Uitgever: HarperCollins

Tudor Trilogie / Tudor Rose TrilogyKoninklijk bevel

Wie de koning beledigt, wordt gestraft...

Als een zigeunerin op zijn paard springt en weggaloppeert, aarzelt baron Stephen de Lacy niet: hij zet de achtervolging in. Kennelijk begaat hij hiermee een grote vergissing, want Koning Henry VIII neemt het ongewassen wicht in bescherming en gebiedt hem met haar te trouwen.

Tot Stephens verbijstering is de vrouw niet eens dankbaar en totaal niet onder de indruk van zijn rijkdom. Ze beweert dat ze Juliana Romanov is, een Russische prinses, en dat ze op de vlucht is voor de bojaren die haar familie uitgemoord hebben.

Ongewild raakt Stephen steeds meer in de ban van zijn ongetemde, maar ook opwindende echtgenote. De gedachte aan haar mooie lichaam beheerst zijn nachten. Dan maakt een nieuw bevel van de koning een wreed eind aan alle dromen...

Schrijver: Susan Wiggs
Oorspronkelijke titel: At the king's command / Circle in the water
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789036002578
Ebook: 9789402524215
Uitgever: Harlequin
Uit naam van de liefde

Hij is een schelm, rokkenjager en gokker...

Oliver de Lacey heeft geleefd alsof elke dag zijn laatste was. En hoewel dat moment nu lijkt aangebroken - hij staat op het schavot met een strop om zijn nek - heeft hij geen spijt van zijn wilde jaren.

Lark leeft maar voor één ding: samen met haar protestantse geloofsgenoten strijden tegen de dodelijke terreur van de katholieke koningin Mary. Als Oliver, via het luik van de galg, letterlijk haar leven binnenvalt, besluit ze deze schelm toch maar naar een veilig onderkomen te brengen.

Een preutse dame en een levensgenieter - een onmogelijke combinatie! Toch lukt het hen samen te werken en na verloop van tijd laaien er zelfs opwindende gevoelens op. Maar dan worden ze verraden en dreigen ze elkaar voor altijd te verliezen...

Schrijver: Susan Wiggs
Oorspronkelijke titel: The maiden's hand / Vows made in wine
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789036002615
Ebook: 9789402524963
Uitgever: Harlequin
Zoals de koningin verlangt

Queen Elizabeth ruikt een complot...

Pippa Trueheart hoopt aan het Engelse hof iemand van haar familie te vinden, maar voordat dat lukt, wordt ze om niets opgepakt door de autoriteiten. Een Ierse chieftain werpt zich op als haar beschermheer en zorgt dat ze vrijkomt. Eerst vertrouwt ze hem voor geen cent, maar gaandeweg verovert de stoere Ier haar hart.

Aidan O'Donoghue wacht op een audiëntie met Queen Elizabeth om de zaak van het Ierse volk te bepleiten. Hij voelt veel voor Pippa, maar als de strijd van zijn volk hem dwingt te vertrekken, moet hij haar achterlaten aan het hof.

Dan krijgt Queen Elizabeth lucht van een Iers complot tegen de Engelsen, en Aidan wordt in de Tower opgesloten wegens hoogverraad. Pippa is weer helemaal alleen en weet niet of ze haar grote liefde kan redden...

Schrijver: Susan Wiggs
Oorspronkelijke titel: At the Queen's summons / Dancing on air
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789036002639
Ebook: 9789402525298
Uitgever: Harlequin

VerzamelbundelsHet afgesproken uur

Dit verhaal is te vinden in de Candlelight Zomerspecial 1, Land van Betovering uit 2002.

Het afgesproken uur:

In het oude Tara ontwaakte prinses Aideen uit een droom... om later de minnaar uit haar droom te ontmoeten.

Schrijver: Susan Wiggs
Oorspronkelijke titel: The trysting hour
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789037821895
Uitgever: Audax
Het wisselkind

Dit verhaal is te vinden in de Candlelight Zomerspecial 2, Land van Betovering II uit 2002.

Het wisselkind:

Een diepbedroefde jongeman werd door een mysterieuze schoonheid door een wereld geleid die vergeten leek te zijn door de tijd. Samen begonnen ze aan een zoektocht naar een verleden waar tragedie en toverkracht hand in hand gingen, op zoek naar een nieuw begin.

Schrijver: Susan Wiggs
Oorspronkelijke titel: The changeling
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789037821987
Uitgever: Audax
Ster voor één nacht

Dit verhaal is te vinden in de Kerstspecial 49 van Harlequin uit 1997.

Ster voor één nacht:

Wat gebeurt er als je een stoere knaap uit Texas uit zijn eeuwige versleten spijkerbroek en trui pelt en in een onberispelijke smoking naar een chic societyfeestje stuurt? Juist, hij belandt met de prinses van het bal in bed. Maar dan slaat de klok…

Schrijver: Susan Wiggs
Oorspronkelijke titel: Cinderfella
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789034735492
Uitgever: Harlequin

E-books

Een schaatsje van zilver

Sinds Tony Fiore haar jaren geleden op kerstavond liet zitten, verwacht Elaine St. James niet veel meer van de liefde. Omdat ze geen zin heeft om in haar eentje te gaan zitten kniezen, zorgt ze dat de kerstdagen volgepland zijn met party's en dinertjes.

Dan loopt ze onverwacht Tony tegen het lijf. Kan hij haar uitleggen waarom hij haar destijds in de steek liet?

Dit verhaal is ook opgenomen in de Kerstspecial 85 van Harlequin uit 2007 en als bonusverhaal in Kerst aan Willow Lake.

Schrijver: Susan Wiggs
Oorspronkelijke titel: The St. James affair
Eerste uitgave: 2003
Ebook: 9789402771046
Uitgever: Harlequin
In perfecte harmonie

Tijdens haar verlovingsfeestje wordt Isabel zo goed als ontvoerd door haar oude liefde, Sam Black Horse. Zelf heeft ze haar indiaanse afkomst achter zich gelaten, want haar jeugdherinneringen zijn niet erg prettig.

In Sams gezelschap komt alles echter terug, en ze wordt voor een moeilijke keuze gesteld: kiest ze voor veiligheid en daarmee voor haar verloofde, of kiest ze voor passie en avontuur, en dus voor Sam?

Schrijver: Susan Wiggs
Oorspronkelijke titel: The borrowed bride
Eerste uitgave: 2010
Ebook: 9789461997012
Uitgever: Harlequin
Zomer op het eiland

Op Spruce Island, ver van de drukte van alledag, lijkt de tijd te vertragen. Het zonovergoten eiland zou zelfs de ergste workaholic nog doen ontspannen. Alleen ondernemer Mitchell Baynes Rutherford III lijkt volstrekt immuun voor de weldadige rust. Hij wil er gewoon snel een jachthaven bouwen en dan weer vertrekken.

Het lot beslist anders en brengt bioloog Rosalinda Galvez op zijn pad, die in zo’n beetje alles zijn tegenpool is. Als onverbeterlijke romanticus is ze vastbesloten hem de magie van het eiland te laten zien. En hopelijk zijn ogen te openen voor nog veel meer...

 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Susan Wiggs
Oorspronkelijke titel: Island time
Eerste uitgave: 1998
Ebook: 9789402764697
Uitgever: HarperCollins

Dubbel uitgegeven titels

Het mooiste verhaal

Zie voor de beschrijving van dit boek: De boekwinkel vol liefde.

Schrijver: Susan Wiggs
Oorspronkelijke titel: zie De boekwinkel vol liefde
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789034789617
Ebook: 9789402551129
Uitgever: Harlequin
Kerst special / Een schaatsje van zilver

Dit verhaal is ook opgenomen in de Kerstspecial 85 van Harlequin uit 2007 en als bonusverhaal in Kerst aan Willow Lake.

Zie voor de beschrijving van dit verhaal bij e-books Een schaatsje van zilver.

Schrijver: Susan Wiggs
Oorspronkelijke titel: The St. James affair
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789034735850
Uitgever: Harlequin
Zomer special / Rosie

Dit verhaal is te vinden in de Harlequin Zomerspecial 59 uit 1999.

Zie voor de beschrijving van dit boek: Zomer op het eiland.

Schrijver: Susan Wiggs
Oorspronkelijke titel: zie Zomer op het eiland
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789034735591
Uitgever: Harlequin
Zon over het water

Zie voor de beschrijving van dit boek: Leven vol liefde.

Schrijver: Susan Wiggs
Oorspronkelijke titel: zie Leven vol liefde
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789402707274
Ebook: 9789402761917
Uitgever: HarperCollins

Gerelateerde schrijvers