Boekenplank:
Kies

Boeken van John Shors

John Shors is geboren in Des Moines, Iowa. Nadat hij in 1991 afstudeerde aan Colorado College reisde hij door Azië en woonde een aantal jaar in Japan waar hij Engelse les gaf. Daarna pakte hij het reizen weer op, bezocht 10 landen en beklom zelfs de Himalaya. Na zijn terugkeer naar Amerika werkte hij een tijdje voor een krant en hielp later met het oprichten van een Public Relations bedrijf. Hij is nu full time schrijver en woont met zijn gezin in Boulder, Colorado.

Meer over John Shors

Genre: Roman

Geboren: 1969

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: John Shors


Overzicht

  • De overlevenden - Beside a burning sea
  • Gelukskinderen - Dragon house
  • Paleis van sterren - Beneath a marble sky

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe overlevenden

Het is september 1942. Midden op de Stille Oceaan vaart het hospitaalschip Benevolence, op een missie om mensenlevens te redden. Dan, totaal onverwachts, wordt het schip doormidden gekliefd door een torpedo. Een klein groepje overlevenden, onder wie de gewonde Japanse soldaat Akira en de jonge Amerikaanse verpleegster Annie, slagen erin een onbewoond eiland te bereiken.

Akira is al vijf jaar in dienst van het Japanse keizerrijk, jaren van bloedvergieten en gruwelen. Op het eiland ziet hij zich omringd door vijanden die hij zou moeten haten, maar in wier gezelschap hij juist troost vindt en door wie hij zijn liefde voor poëzie herontdekt. Deze liefde deelt hij met Annie, en samen worstelen ze met de spoken uit het verleden en de uitdagingen in de toekomst.

Ook de andere schipbreukelingen proberen zich elk op hun eigen manier staande te houden op het eiland, in een miniatuurwereld die zowel barbaars als schitterend is, vol zowel haat als liefde, vol verboden en verleidingen...

Schrijver: John Shors
Oorspronkelijke titel: Beside a burning sea
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022558720
Ebook: 9789460231995
Uitgever: Boekerij
Gelukskinderen

De jonge Amerikaanse schrijfster Iris is de dochter van een Vietnam-veteraan. Ze belooft hem op zijn sterfbed dat ze zijn tehuis voor straatkinderen in Ho Chi Minhstad draaiende zal houden. Niet lang daarna reist ze af naar Vietnam, in het spoor van haar vader en vergezeld door haar jeugdvriend Noah, die zelf in de Irak-oorlog diende en sindsdien niet meer helemaal zichzelf is.

In het tehuis treffen ze een kleurrijk gezelschap aan van zowel Amerikanen als Vietnamezen, en ieder heeft zo zijn eigen problemen en trauma's om mee af te rekenen.

In een exotisch land dat vergeven is van corruptie, chaos en armoede vinden de twee vrienden op de meest onverwachte plaatsen schoonheid, onbaatzuchtige liefde en nieuwe inzichten. Oost en west, oorlog en vrede, leven en dood blijken dichter bij elkaar te liggen dan je zou denken.

Schrijver: John Shors
Oorspronkelijke titel: Dragon house
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022558713
Ebook: 9789460231087
Uitgever: Boekerij
Paleis van sterren

In een wereld van onvoorstelbare rijkdom en macht, moordzuchtige familievetes en wrede tirannie, vertelt prinses Jahanara het bijzondere verhaal van de ontstaansgeschiedenis van de Taj Mahal.

De jonge prinses Jahanara is voorbestemd voor een harteloos gearrangeerd huwelijk, maar weet aan haar lot te ontsnappen door zich op te werpen als vertegenwoordiger van het hof in de gesprekken met Isa, de architect van de Taj Mahal. Al snel moet ze laveren tussen de wensen van haar overleden moeder, de rigide rolpatronen opgelegd aan vrouwen, en een verboden liefde.

Met uitzonderlijke moed durft Jahanara tijdens de bouw tegen de onverdraagzaamheid en blindheid van het hof in te gaan. Ze zet alles op alles om het koninkrijk te behoeden voor een burgeroorlog. Als prinses, en als moeder, zus en dochter zal Jahanara haar hart moeten volgen. Pas dan zal ze de ware aard van haar koninklijke erfenis ontdekken.

Schrijver: John Shors
Oorspronkelijke titel: Beneath a marble sky
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789022555484
Ebook: 9789460927447
Uitgever: Boekerij