Boekenplank:
Kies

Boeken van Stephen Coonts

Meer over Stephen Coonts

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Stephen Coonts


Overzicht

 • Combat - Combat
 • Squadron F-22 - Fortunes of war

Jake Grafton

 1. De vlucht van de Intruder - Flight of the Intruder
 2. Laatste vlucht - Final flight
 3. De minotaurus - The minotaur
 4. Staat van beleg - Under siege
 5. De Rode Ruiter - The Red Horseman
 6. De intruders - The intruders
 7. Vlucht over Cuba - Cuba
 8. Missie Hongkong - Hong Kong
 9. De USS America - America
 10. Verborgen vijand - Liberty

gedetailleerd overzicht

OverzichtCombat
Terwijl de wereld de 21e eeuw binnentreedt, zijn het de Verenigde Staten van Amerika die de grenzen van onze westerse maatschappij bewaken. Aan het front van deze vooruitgeschoven linies liggen mannen en vrouwen van de Amerikaanse strijdkrachten, die tegen elke prijs hun land beschermen tegen elke indringer of aanvaller.
Stephen Coonts, auteur van wereldwijde bestsellers, brengt voor het eerst in de geschiedenis de beste militaire-fictie-auteurs bijeen met hun visie op de oorlog, zoals die wordt gevoerd in de 21e eeuw.
Combat bevat de volgende vijf verhalen:
Stephen Coonts beschrijft het opvallende verbond tussen een ex-marinier en een vrouwelijke piloot, van wie de ouders door terroristen in een vliegtuigongeluk zijn omgekomen. Een vergelding is onafwendbaar.
Dale Brown neemt u mee in de wereld van de B52-bommenwerpers en haar piloten. De ultieme confrontatie volgt, als een Iraans oorlogsvliegtuig het luchtruim binnendringt.
Larry Bond verkent de grenzen van de space-oorlogsvoering, waarbij de kwaliteit van de techniek bepaalt wiens satellieten in de lucht blijven of worden neergehaald.
James Cobb laat de Verenigde Staten te hulp komen, wanneer een Afrikaanse natie dreigt te bezwijken onder de aanval van een agressieve buurstaat.
Harry W. Coyle brengt verslag uit vanuit de loopgraven van de informatieoorlog. Een hacker probeert binnen te dringen in de geheime bestanden van een Amerikaans militair bedrijf, waarop het leger genadeloos terugslaat.
Schrijver: Stephen Coonts
Oorspronkelijke titel: Combat
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-269-8248-8
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Squadron F-22
In Tokio dringen fanatieke Japanse nationalisten met geweld het keizerlijk paleis binnen en onthoofden de keizer. Het is de eerste weerzinwekkende daad van een sinistere groep samenzweerders die wil profiteren van een verzwakt Rusland om het olierijke Siberië binnen te vallen.
Het doel? De heerschappij over de wereld. De prijs? Een derde wereldoorlog.
Omdat de Verenigde Staten in het geheim een overeenkomst hebben gesloten met Rusland om dit land te hulp te schieten in geval er een oorlog dreigt, stuurt Washington luchtmachtkolonel Jack Cassidy en een squadron gevechtsvliegtuigen naar Siberië om het binnendringen door Japan van het Russische luchtruim te verijdelen.
Cassidy en zijn F-22's moet het opnemen tegen het geheime wapen van Japan: een high-tech stealth jet, gevlogen door kolonel Jiro Kimura, Cassidy's beste vriend uit de tijd dat ze samen in Amerika trainden. Beide mannen weten, dat ze, als ze dat willen, een eind aan het conflict kunnen maken voordat het escaleert.
Maar als de Russische kapitein-ter-zee Pavel Saratov met zijn verouderde onderzeeër de wateren van Japan binnendringt en een gedurfde aanval in de baai van Tokio onderneemt, beseffen ze dat de tegenover elkaar staande partijen aansturen op het ondenkbare: een nucleaire oorlog...
Schrijver: Stephen Coonts
Oorspronkelijke titel: Fortunes of war
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-269-8141-4
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Jake GraftonDe vlucht van de Intruder
Hoofdpersonen in De vlucht van de intruder zijn de vliegers van de gigantische A-6 Intruders in de laatste fase van de Vietnamoorlog. Met angstaanjagend realisme en met de precisie die alleen een insider kan geven, roept Stephen Coonts in dit even harde als ontroerende boek de bizarre wereld op van de mannen die vanaf vliegdekschepen opstijgen in hun hi-tech machines om de meest onmogelijke opdrachten uit te voeren. De lezer stijgt mee in in de cockpit, wordt deelgenoot van hun angsten en zorgen, leert de vliegers kennen in hun grandeur en misère.
Bombardementsvluchten boven Noord-vietnam, achtervolgingen door vijandelijke Mig's, verradelijke nachtelijke landingen in nauwelijks meer functionerende kisten op onbekend terrein; ze worden in dit boek bijna tastbare werkelijkheid.
Bovenal geeft de schrijver echter een ongeëvenaard beeld van de ongehoorde spanningen die het vliegen met deze machines met zich meebrengt; spanningen die zich ontladen in haat jegens de vijand, in onderlinge jaloezie en in wanhopige pogingen alles in Filippijnse bars te vergeten. Want sterker dan de haat en de onderlinge afkeer is de geest van de kameraadschap en verbondenheid, die deze harde wereld dragelijk maakt.
Flight of the Intruder - 1991
Regisseur: John Milius
Cast: Danny Glover, Willem Dafoe, Brad Johnson, e.a.
Schrijver: Stephen Coonts
Oorspronkelijke titel: Flight of the Intruder
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 90-5112-063-X
Uitgever: Zuid-Hollandsche U.M.
Laatste vlucht
Laatste vlucht is het angstaanjagend realistische verslag van een terroristische overval vanuit het Midden-Oosten, die de wereld aan de rand van de Derde Wereldoorlog brengt.
Een nachtmerrie dreigt onheilspellende werkelijkheid te worden wanneer Arabische terroristen aan boord weten te komen van het ultramoderne vliegdekschip USS United States in de Middellandse Zee.
Hun missie: het stelen van de kernkoppen die het schip vervoert. Hun doel laat zich alleen maar raden, maar is ongetwijfeld explosief voor de wereldvrede.
Slechts één man kan de terroristen tegenhouden: Jake Grafton, Vietnamveteraan, commandant van de air wing van het vliegdekschip. Het lot van de wereld ligt in zijn handen wanneer zijn F-14D Tomcat het mediterrane luchtruim kiest...
Schrijver: Stephen Coonts
Oorspronkelijke titel: Final flight
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 90-269-7487-6
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De minotaurus
Jake Grafton, voormalig vlieger van A-6 Intruders en ex-commandant van de air wing van een vliegdekschip, is overgeplaatst naar het Pantagon in Washington.
Grafton wordt aangesteld als leider van een project voor de ontwikkeling van de A-12, een ultra-modern, top secret aanvalsvliegtuig voor de Amerikaanse strijdkrachten, uitgerust met de laatste snufjes op het gebied van de
stealth-techniek.
ALs Grafton dacht dat hij een vervelend kantoorbaantje zou krijgen, dan komt hij al gauw bedrogen uit. Er zijn namelijk duidelijke aanwijzingen dat zich een 'mol' in de gelederen heeft genesteld, een waanzinnig slimme figuur die de testresultaten doorsluist naar een vreemde mogendheid...
Tegen wil en dank raakt Grafton betrokken bij de spionage-activiteiten en allengs weet hij door te dringen tot de kern van een huiveringwekkend komplot.
Schrijver: Stephen Coonts
Oorspronkelijke titel: The minotaur
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 90-269-7149-4
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Staat van beleg
De leider van het Medellin-drugkartel is door een Amerikaanse militaire eenheid uit Colombia ontvoerd en naar Washington D.C. gebracht om daar te worden berecht.
Het antwoord van het machtige drugkartel op deze provocerende daad volgt onmiddellijk: het hart van de Verenigde Staten, Washington D.C., is doelwit van hun terreuraanval. Hun wapens zijn: terrorisme, moordcommando's, corruptie, manipulatie... en een huurmoordenaar wiens opdracht luidt om de president en de leden van zijn kabinet te vermoorden.
Hun doel is de totale politieke en sociale ontwrichting van de Verenigde Staten. Noch het leger noch de CIA zijn op deze ongekende aanval op eigen grondgebied voorbereid. De Verenigde Staten staan aan de rand van de afgrond...
Jake Grafton staat tegenover de meest verschrikkelijke en ongrijpbare vijand die hij ooit heeft moeten bestrijden.
Schrijver: Stephen Coonts
Oorspronkelijke titel: Under siege
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-269-7229-6
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De Rode Ruiter
Als de Sovjetunie voor de ogen van de hele wereld ineenstort, komen ca. 20.000 tactische atoomwapens voor het grijpen te liggen. De CIA is ervan overtuigd dat de wapens binnen niet al te lange tijd op de markt zullen komen, beschikbaar voor de hoogste bieder.
Jake Grafton, schout-bij-nacht bij de Amerikaanse marine en plaatsvervangend hoofd van de DIA, het Defense Intelligence Agency, wordt naar Moskou gestuurd. Zijn opdracht is om, samen met andere westerse militairen, erop toe te zien dat de atoomwapens worden ontmanteld voor ze in handen kunnen vallen van terroristische groeperingen of fundamentalistische regeringen.
Vlak voordat Jake naar Moskou vertrekt, ontdekt hij dat de kantoren van het DIA worden afgeluisterd door de CIA en dat er mensen binnen de regering zijn, die zijn missie liever zien mislukken. En via zijn contacten van de Mossad hoort hij dat de CIA achter de aanslagen zit, die op het oog niets met zijn opdracht te maken lijken te hebben.
In het wankele machtsevenwicht van Rusland wordt Jake geconfronteerd met nieuwe en oude vijanden. Hij moet terugvallen op zijn ervaring als gevechtspiloot om de dreiging van een vernietigende oorlog in het Midden-Oosten te verkomen. En hij komt oog in oog met Saddam Hussein, de beul van Bagdad.
Schrijver: Stephen Coonts
Oorspronkelijke titel: The Red Horseman
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-269-7257-1
Uitgever: Van Holkema & Warendorf


De intruders
Het is juni 1973 en wat de Amerikanen betreft is de oorlog in Vietnam afgelopen. Maar voor luitenant-ter-zee der tweede klasse Jake Grafton gaat de strijd door. Want de groeiende dreiging van de Russische marine en de opleving van de Koude Oorlog vormen nieuwe gevaren.
Na te zijn hersteld van zijn verwondingen, opgelopen in de Vietnam-oorlog, wordt Jake overgeplaatst naar het vliegkampschip Columbia dat een trainingstocht door het gebied van de Stille Oceaan maakt. Hij krijgt de opdracht de piloten van een mariniers-eenheid te instrueren in de operationele kant van het vliegen.
Schijnaanvallen, de aanwezigheid van Russische schepen en gevechtsvliegtuigen, onverklaarbare ongelukken... Officieel is er geen oorlog, maar het wordt iedereen aan boord van de Columbia al snel duidelijk dat de strijd om macht en overheersing nooit ophoudt.
En als Jake tijdens een routinevlucht vanaf een onbekend schip wordt beschoten met een 20mm-kanon moet hij al zijn ervaring als gevechtspiloot aanwenden om aan een dreigende dood te ontsnappen.
Schrijver: Stephen Coonts
Oorspronkelijke titel: The intruders
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-269-7333-0
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Vlucht over Cuba
In Cuba ligt Fidel Castro op sterven, en de Verenigde Staten anticiperen op de onvermijdelijke machtsstrijd.
In verband met de stabiliteit in de regio, hebben zij er groot belang bij wie het op het strategisch belangrijke Cuba voor het zeggen krijgt.
Bovendien heeft de Amerikaanse president nog een ander punt van zorg: zonder dat de Amerikaanse bevolking dat weet, liggen op Cuba Amerikaanse geheime wapens verborgen in de militaire basis Guantanemo Bay.
Wanneer een van de Cubaanse politieke bewegingen achter de opslagplaats van de wapens komt, begint de onrust. Alleen admiraal Jake Grafton, aan boord van een vliegdekschip voor de kust van Cuba, weet wat voor een gevaar deze wapens voor de Verenigde Staten kunnen betekenen, en alleen hij kan de Verenigde Staten redden van een ramp waarbij de Varkensbaai-crisis kinderspel zou lijken...
Schrijver: Stephen Coonts
Oorspronkelijke titel: Cuba
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-269-8187-2
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Missie Hongkong
Wanneer admiraal Jake Grafton naar Hongkong wordt uitgezonden om uit te zoeken in welke mate de consul-generaal van de Verenigde Staten betrokken is bij een politiek geldschandaal, neemt hij zijn vrouw Callie mee. Het lijkt een mooie gelegenheid, want Jake en Callie werden verliefd in Hongkong, ten tijde van de oorlog in Vietnam. Bovendien is de consul-generaal, Virgil 'Tiger' Cole, een oude vriend van vroeger.
De Graftons komen er al snel achter dat in Hongkong een explosieve situatie heerst, die onhoudbaar lijkt. Na een politieke moord en de sluiting van een buitenlandse bank door de communistische regering, loopt de zaak dan ook uit de hand. Tiger Cole blijkt zich in het middelpunt van de gebeurtenissen te bevinden.
Als Callie wordt gekidnapt door een militante groepering, wordt Jake meegesleurd in de maalstroom van de high-tech burgeroorlog.
Met hulp van CIA-man Tommy Carmellini probeert Jake zijn vrouw te redden. Maar dit zal hem alleen lukken als hij erachter kan komen wie hij kan vertrouwen van de Westerse groepen, die proberen de macht te grijpen, en van de Chinese patriotten die vechten voor de toekomst van hun land. Opnieuw staat Jake voor de taak om partij te kiezen...
Schrijver: Stephen Coonts
Oorspronkelijke titel: Hong Kong
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-269-8237-2
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De USS America
Honderden mensen zijn komen kijken naar de tewaterlating van de USS America, de nieuwste en meest geavanceerde nucleaire onderzeeër van de Amerikaanse marine.
Wat dan gebeurt is bijna ondenkbaar: onder de ogen van het publiek komen gewapende mannen uit de sleepboot die de USS America naar open zee zal brengen, gaan aan boord van de onderzeeër en nemen de besturing over. Voordat torpedojagers in actie kunnen komen, is de USS America verdwenen...
Admiraal Jake Grafton is op vakantie maar wordt onmiddelijk opgeroepen. Aan hem wordt gevraagd uit te zoeken wie de onderzeeër heeft gekaapt en met welk motief. Grafton vermoedt dat er een groep voormalige CIA-ers achter de operatie zit, die ooit getraind zijn om een Russische onderzeeër te stelen.
Wie het ook zijn en wat hun doel ook is, ze nemen het serieus: enkele uren na de overmeestering van de USS America wordt er een raket afgevuurd die de bovenste verdieping van het Witte Huis verwoest. Een tweede raket legt de electriciteitsvoorziening in Washington stil en haalt een verkeersvliegtuig neer...
Grafton moet zo snel mogelijk uitvinden wie er achter deze aanslagen zit, zodat de moorddadige plannen van de daders verijdeld kunnen worden: de jacht op de onderzeeër is begonnen.
Schrijver: Stephen Coonts
Oorspronkelijke titel: America
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-269-8259-3
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Verborgen vijand
Admiraal Jake Grafton ontvangt schokkende informatie: een Russische generaal heeft vier kernwapens verkocht aan een radicale islamitische groepering, die de bommen in Amerika wil laten ontploffen in een ultieme terroristische aanslag.
Nadat Grafton deze angstaanjagende boodschap aan zijn superieuren heeft overgebracht, wordt hij door de president ingeschakeld om zowel de terroristen als de bommen te vinden. Grafton doet wat hij kan om, met de hulp van de trouwe Toad Tarkington en de voor de CIA werkende inbreker Tommy Carmellini, achter de waarheid te komen. Ze schakelen zelfs twee criminele computerexperts in.
Terwijl hij jacht maakt op de terroristen, krijgt Jake meer dan hem lief is te maken met machtsspelletjes, anarchisten en spionnen. Bovendien ontdekt Jake dat de gevaarlijkste terroristen niet uit het Midden-Oosten komen, maar veel dichter bij huis te vinden zijn. Aan sommigen biedt de president zelfs een luisterend oor...
Schrijver: Stephen Coonts
Oorspronkelijke titel: Liberty
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-269-7229-6
Uitgever: Van Holkema & Warendorf