Boekenplank:
Kies

Boeken van David Poyer

Meer over David Poyer

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1949

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: David Poyer


Dan Lenson

  1. De zesde vloot - The med
  2. Operatie Golf - The Gulf
  3. Het Cuba incident - The passage

gedetailleerd overzicht

Dan LensonDe zesde vloot
Het vliegkampschip de USS Guam, de jager USS Ault en het landingsschip de USS Spiegel Grove, behorend tot Task Force 61, patrouilleren als onderdeel van de Amerikaanse Zesde Vloot in de Middellandse Zee. De patrouille verloopt zonder problemen, tot er op Cyprus onlusten uitbreken.

De situatie escaleert al snel en luitenant Dan Lenson, aan boord van de Guam, moet alle Amerikaanse staatsburgers van het eiland evacueren. Gebruikmakend van de verwarring op Cyprus valt een groep PLO-terroristen de Amerikaanse ambassade binnen. Er vallen doden en er worden mensen gegijzeld...

De Verenigde Staten plannen een tegenaanval. Het doelwit is het terroristenkamp in Syrië. Dan Lenson wordt belast met de uitvoering van het hachelijke plan...
Schrijver: David Poyer
Oorspronkelijke titel: The med
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789022519967
Uitgever: Boekerij
Operatie Golf
De uitkijk op de boeg, een twintigjarige matroos, stak juist zijn vijftiende sigaret van die morgen op toen hij de raket zag naderen...

In het grillige, hete en winderige klimaat van de Perzische Golf begint Operatie Golf met de vernietiging van een Amerikaanse torpedojager door een Iraanse raket. Daaruit ontwikkelt zich een adembenemende, huiveringwekkend authentieke plot waarin een groep mannen en vrouwen zich voorbereidt op de onvermijdelijke confrontatie.

Benjamin Shaker, de commandant van de USS Turner van Zandt, een kapitein die zijn vak verstaat, maar heimelijk op wraak zint voor het verlies van zijn eerste schip.

Dan Lenson, de idealistische ondercommandant van de Van Zandt, die probeert zijn schip en zijn bemanning er doorheen te slepen - zelfs als hij daarvoor tegen Shakers orders in moet gaan.

Chunky Schweinberg en Buck Hayes, twee ruige helikopterpiloten die wel van een verzetje houden en bovendien de beschikking hebben over het nieuwste speelgoed van de Amerikaanse marine.

Bernard Phelan, een voormalige deserteur, nu matroos bij de marine - een kleine crimineel die in het heetst van de strijd zichzelf leert kennen.
Schrijver: David Poyer
Oorspronkelijke titel: The Gulf
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789022512258
Uitgever: Boekerij
Het Cuba incident
In Het Cuba Incident is Dan Lenson officier op de Amerikaanse torpedojager de USS Barrett, die is gestationeerd voor de kust van Cuba, in de Baai van Guantánamo. De routinemissie krijgt al snel een grimmig karakter als een spion binnen de marine een riskante internationale confrontatie veroorzaakt, waarin de Barrett een belangrijke rol speelt.

Dan Lenson - Zijn carrière bevindt zich in de kritieke fase. Zijn huwelijk is op de klippen gelopen en nu staat hij voor een enorme uitdaging.

Thomas Leighty - Een geboren leider, een dapper man, een goede huisvader en... homofiel. Hoe zal hij onder druk reageren, als zijn geheim dreigt uit te lekken?

Jay T. 'Duke' Harper - Een populair bemanningslid én wapenexpert. Zijn nationalistische denkbeelden en zijn rechtse filosofieën zijn uiterst verontrustend.

Graciela Gutierrez - Cubaanse. Zij is zwanger en droomt ervan een bestaan van armoede en onderdrukking te ontvluchten. Op een gammel vlot wordt haar moed zwaar op de proef gesteld.
Schrijver: David Poyer
Oorspronkelijke titel: The passage
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789022519349
Uitgever: Boekerij