Boekenplank:
Kies

Boeken van Rick Campbell

Meer over Rick Campbell

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Rick Campbell


Trident Deception

  1. De Trident deceptie - The Trident deception
  2. Het keizerrijk van de dageraad - Empire rising

gedetailleerd overzicht

Trident DeceptionDe Trident deceptie
Tijdens een routinepatrouille, krijgt de USS Kentucky - uitgerust met lange afstandsraketten met kernkoppen - een bevel om te vuren. Wat de bemanning niet weet, is dat het bevel niet uit het Witte Huis komt, maar van een schimmige groep die de westerse inlichtingendiensten heeft geïnfiltreerd en van plan is om de Kentucky voor hun eigen duistere agenda te gebruiken.

Iran heeft zojuist zijn eerste kernwapen geproduceerd. Tien dagen later moet die neerkomen op het doelwit: Israël. De geheime groep infiltranten wilde dit voorkomen met een vervalste lanceringscode om juist Iran aan te vallen. Als de echte inlichtingendienst dit plan ontdekt en het bevel probeert in te trekken, blijkt tot hun ontzetting dat de Kentucky nergens meer op reageert.

Schrijver: Rick Campbell
Oorspronkelijke titel: The Trident deception
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789045208763
Uitgever: Karakter
Het keizerrijk van de dageraad
De president van de Volksrepubliek China heeft een groot probleem: de steeds beperktere aanvoer van olie die beschikbaar is voor zijn land, dreigt de economische groei en welvaart te verstoren. Zijn plan: agressieve diplomatiek - in dit geval: totale oorlog. Taiwan wordt met een bliksemactie binnengevallen en het Amerikaanse leger stuurt als reactie de volledige vloot.

Maar de missie blijkt veel moeilijker dan verwacht. Met state-of-the-art-onderzeeërs, verborgen langeafstandsraketten en andere topgeheime wapens vernietigt China de Amerikaanse troepen. Daarmee blijven de Amerikanen alleen achter tegenover de enorme overmacht van China. Niets staat een invasie van de rest van Azië in de weg. Japan dreigt het eerste slachtoffer van de Chinese expansiedrift te worden.

Terwijl de VS worstelt om een oplossing te vinden om het tij te keren en de vernietiging van haar bondgenoten te voorkomen, wordt een onwaarschijnlijk bondgenootschap gevormd: National Security Advisor Christine OÇonnor, die cruciale informatie heeft, maar in Beijing gevangenzit; Kapitein Murray Wilson, opperbevelhebber van de USS Michigan, belast met de infiltratie van de Chinese duikbootblokkade; en Navy SEAL Jake Harrison, die een aanvalsteam in vijandelijk gebied moet leiden. Ze zijn de enigen die in de weg van de Chinese oorlogsmachine staan om een vrijwel onvermijdelijke wereldoorlog te voorkomen...

Schrijver: Rick Campbell
Oorspronkelijke titel: Empire rising
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789045213316
Uitgever: Karakter