Boekenplank:
Kies

Boeken van Larry Bond

Meer over Larry Bond

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1952

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Larry Bond


Overzicht

  • Brandhaard - Cauldron
  • De invasie van de Rode Feniks - Red Phoenix
  • Vortex - Vortex

Jerry Mitchell

  1. Vluchtplan - Exit plan
  2. Ramkoers - Shattered trident

Thorn & Gray

  1. Spanningsveld - The enemy within
  2. Sabotage - Day of wrath

Dubbel uitgegeven titels

  • Rookgordijn - zie Spanningsveld
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtBrandhaard
Europa, de jaren negentig. Etnische brandhaarden, economische conflicten en een grimmige handelsoorlog brengen het ooit zo gedegen West-Europa tot aan de rand van de afgrond.

De NAVO is ontbonden, Frankrijk en Duitsland maken van de ontreddering gebruik en slaan de handen ineen. Doel: een onoverwinnelijke supermacht die strekt van de Atlantische Oceaan tot aan de Oeral.

Amerika en Groot-Brittannië vormen een gigantische alliantie, die direct tot de aanval overgaat. Op alle fronten worden bloedige gevechten geleverd. Hypermodern wapentuig doorklieft het luchtruim, de Amerikaanse marine vecht voor wat zij waard is, bestoken door onderzeeërs, mijnen en Franse kernraketten.

Tot overmaat van ramp mengen ook het GOS en de voormalige Oostbloklanden zich in de strijd...
Schrijver: Larry Bond
Oorspronkelijke titel: Cauldron
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789022516218
Uitgever: Boekerij
De invasie van de Rode Feniks
Hoe reageert de wereld op een nieuwe oorlog in Zuidoost-Azië? Wat doet de Verenigde Staten als de gehele Stille Zuidzee wordt bedreigd? Hoe zou die oorlog eruit zien? Welke supermachten zouden bij die oorlog betrokken raken?

Larry Bond - voormalige officier van de Amerikaanse inlichtingendienst, militair strateeg en duikbootexpert - geeft in deze thriller antwoord op deze vragen.

De Invasie van de Rode Feniks is een indringende roman over moderne oorlogvoering, pakkend, complex en angstaanjagend realistisch. Het ontvouwt een beklemmend beeld van een gigantisch slagveld - en neemt de lezer mee van een bemande cockpit van een F-16 naar de onderzeese stilte van een moderne duikboot en naar de machtscentra van Washington, Moskou en Peking.
Schrijver: Larry Bond
Oorspronkelijke titel: Red Phoenix
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 9789022518328
Uitgever: Boekerij
Vortex
Zuid-Afrikaanse troepen doen een inval in Zimbabwe, waar commando's een bijzondere vondst doen: uiterst geheime aanvalsplannen die toebehoren aan het ANC. De plannen komen terecht bij een militante factie van het Zuid-Afrikaanse bewind.

Deze lieden weten op ingenieuze wijze het ANC zó te manipuleren, dat het radeloze ANC de vrijwel complete zittende regering uitmoordt, daarmee ongewild de weg vrijmakend voor een nieuwe regering... een blanke, extreemrechtse dictatuur.

De wereld reageert geschokt op het nieuwe bewind. De strijd die dan ontbrandt is er een van ongekende afmetingen. Heel Zuid-Afrika verandert in een vlammend strijdtoneel. Zowel chemische als nucleaire wapens worden door de regering op scherp gezet. De wereld houdt haar adem in, terwijl op diverse plaatsen ver van Zuid-Afrika de rassenonlusten aanzwellen tot een hels inferno.

De Amerikaanse legerleiding bereidt in allerijl een gigantische militaire operatie voor: codenaam Brave Fortune. Doel: een democratisch Zuid-Afrika zonder Apartheid.
Schrijver: Larry Bond
Oorspronkelijke titel: Vortex
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789022512685
Uitgever: Boekerij

Jerry MitchellVluchtplan
2013, Arabische Zee. Jerry Mitchell bevindt zich in de onderzeeër USS Michigan voor oefeningen net buiten de Pakistaanse kust als de boot opdracht krijgt om zich naar de Iraanse kust te begeven. Eenmaal daar aangekomen wordt een missie voorbereid om een SEAL-team aan land te krijgen dat vervolgens twee Iraanse dissidenten moet oppikken die over gevoelige informatie omtrent het nucleaire programma van Iran beschikken.

Onderweg naar de kust vindt er in de mini-onderzeeër die Mitchell en zijn team aan land moet brengen een explosie plaats waarbij één van de teamleden om het leven komt en zien de overlevenden zich gedwongen op eigen krachten aan land te komen. Daar treffen ze de twee Iraniërs, maar moeten ze een nieuw plan bedenken om hen in veiligheid te brengen. Die plannen worden gedwarsboomd door de Iraanse kustwacht en als de Iraanse veiligheidsdienst zich ermee gaat bemoeien, lijkt ontsnappen helemaal onmogelijk.

Als Mitchell en zijn mannen omsingeld zijn door de Iraanse Revolutionaire Garde, bedenken ze een gewaagd plan om over zee weg te komen. Het is een uiterste poging, maar de enige mogelijkheid om bewijs voor de ontwikkeling van een Iraanse kernbom in Amerikaanse handen te krijgen... en een verwoestende oorlog te voorkomen.
Schrijver: Larry Bond
Oorspronkelijke titel: Exit plan
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789045201986
Uitgever: Karakter
Ramkoers
Tijdens het schaduwen van een Chinese kernonderzeeboot ziet Jerry Mitchell, commandant van de USS North Dakota, tot zijn grote verbijstering dat de Chinese boot een torpedo afvuurt op een Vietnamees koopvaardijschip.

Deze schaamteloze uiting van geweld is de openingszet in een oorlog die voor de Verenigde Staten als donderslag bij heldere hemel komt, maar waarin al snel alle landen rond het westelijk deel van de Grote Oceaan verwikkeld raken.

Een oorlog waarmee China, omdat zijn macht tanende is, het heft met bruut geweld weer in handen wil krijgen en waarin het voor niets of voor niemand terugdeinst. Maar de Chinese politiek leiders hebben daarbij niet op Jerry Mitchell gerekend, die namens de VS de machtsgreep moet zien te voorkomen.

In een race tegen de klok moeten de onderzeeboten van Mitchells eskader hun missie zien te volbrengen om te voorkomen dat de wereld door een economische catastrofe wordt getroffen of, erger nog, door een kernoorlog.
Schrijver: Larry Bond
Oorspronkelijke titel: Shattered trident
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789045205427
Uitgever: Karakter

Thorn & GraySpanningsveld
Wanneer een Iraanse terreurgroep in de Verenigde Staten een aanslag pleegt waarbij honderden doden en gewonden vallen, slaat de grootmacht terug met een gerichte raketaanval op Teheran.

Deze veroorzaakt een machtsvacuüm waarvan generaal Taleh handig gebruik maakt. Hij neemt de leiding in het land over en belooft de Amerikanen dat hij de onrust in zijn land onder controle heeft.

Kolonel Peter Thorn krijgt de opdracht ter plekke een oogje in het zeil te houden. En niet voor niets, want korte tijd later breekt de hel opnieuw los en Thorn heeft zo zijn vermoedens wie daar achter zit...
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Larry Bond
Oorspronkelijke titel: The enemy within
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789022520017
Uitgever: Boekerij
Sabotage
Rusland - Een Antonov-32 turboprop stort onder verdachte omstandigheden neer. Aan boord is John Avery, hoofd van het On-Site Inspection Agency (OSIA), die zojuist de wapenvoorraden op de Russische basis Kandalaksha heeft geïnspecteerd.

Een van de Amerikaanse waarnemers die na het ongeluk naar Rusland worden gestuurd om te assisteren bij het onderzoek naar het ongeluk, is Peter Thorn. Op de plek des onheils ontmoet hij FBI-agent Helen Gray, een oude geliefde. Hun onderzoek brengt een voorraad heroïne aan het licht en de oorzaak van het ongeluk: sabotage.

De verantwoordelijke kapitein pleegt zelfmoord en hoewel hij in een afscheidsbrief schrijft dat de hele zaak draait om drugssmokkel, blijkt uiteindelijk dat de Russische basis betrokken is bij de clandestiene verkoop van Su-24 bommenwerpermotoren.

Saoedi-Arabië - Bij een terroristische aanslag komt de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken om het leven. En dan... Gray en Thorn ontdekken dat er een verband bestaat tussen de gebeurtenissen in Rusland en Saoedi-Arabië. En ze merken dat er zelfs onder hun superieuren krachten aan het werk zijn die hun onderzoek bemoeilijken.

Dan doen ze een huiveringwekkende ontdekking: de gesmokkelde bommenwerpermotoren zijn in werkelijkheid tactische kernwapens, onderweg naar Texas. Binnen tweeënzeventig uur zullen ze worden afgevuurd op twintig Amerikaanse steden. Tenzij Thorn en Gray, ondanks gebrek aan steun en toestemming van hogerhand, in staat zijn een kernramp te voorkomen...
Schrijver: Larry Bond
Oorspronkelijke titel: Day of wrath
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789022524053
Uitgever: Boekerij

Dubbel uitgegeven titelsRookgordijn

Zie voor de beschrijving van dit boek: Spanningsveld.

Schrijver: Larry Bond
Oorspronkelijke titel: zie Spanningsveld
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789045202600
Uitgever: Karakter