Boekenplank:
Kies

Boeken van Michael Collins

Meer over Michael Collins

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Michael Collins


Overzicht

  • De wederopstandelingen - The Resurrectionists
  • Dolende zielen - Lost souls
  • Het geheime leven van E. Robert Pendleton - The secret life of E. Robert Pendleton
  • Hoeders van de waarheid - The keepers of truth

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe wederopstandelingen
Bijna dertig jaar geleden, toen Frank vijf was, kwamen zijn ouders om het leven. Nu is Franks oom ook dood, neergeschoten door een mysterieuze vreemdeling die in coma in het ziekenhuis ligt.
Frank en zijn gezin besluiten naar het noorden te rijden om de aanspraken van zijn neef op de erfenis te betwisten en het verleden op te rakelen.
Hoe dichter hij bij zijn geboorteplaats komt, hoe meer hij ook wenst dat de vragen over zijn verleden en psychiatrische behandeling in zijn jeugd beantwoord worden.
De vreemdeling die in het ziekenhuis tussen leven en dood balanceert kan de sleutel tot Franks verleden zijn.
Schrijver: Michael Collins
Oorspronkelijke titel: The Resurrectionists
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-414-0694-8
Uitgever: Ambo | Anthos
Dolende zielen
Halloween begint met een tragedie. Behalve het gebruikelijke vandalisme ontdekt een lokale agent een doodgereden meisje tussen de hopen bijeengeharkte bladeren; een driejarig meisje verkleed als engeltje.
Op het eerste gezicht lijkt het een recht-toe-recht-aan aanrijding. Maar als het onderzoek vordert blijkt al snel dat de zaak minder eenvoudig ligt.
De politiechef en burgermeester blijken de kwestie zo snel mogelijk in de doofpot te willen stoppen zodra blijkt dat de hoofdverdachte een jonge talentvolle football-speler is die de toekomst van het stadje kan veranderen.
De enige die zich iets van het lot van het meisje lijkt aan te trekken, agent Lawrence, dreigt ten onder te gaan in het politieke spel dat nu wordt gespeeld.
Schrijver: Michael Collins
Oorspronkelijke titel: Lost souls
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 978-90-414-1165-5
Uitgever: Ambo | Anthos
Het geheime leven van E. Robert Pendleton
Robert Pendleton, ooit een veelbelovende jonge auteur, slijt gedesillusioneerd zijn dagen als docent Engels aan een universiteit. Wanneer zijn vroegere beste vriend en bestsellerauteur Allen Horowitz een lezing komt geven op zijn school, breekt de puist van jaloezie en frustratie pas goed open.
Pendleton doet een mislukte zelfmoordpoging, en belandt in coma in het ziekenhuis. Wanneer tussen zijn bezittingen het manuscript van een literaire thriller wordt gevonden, neemt zijn leven nóg een onverwachte wending.
Horowitz zorgt ervoor dat het boek wordt uitgegeven, en het wordt een groot succes. Critici bejubelen het ‘existentiële meesterwerk’, maar gaandeweg ontstaat er steeds meer ophef over het al dan niet autobiografische gehalte van het verhaal, dat een gruwelijke kindermoord in het verleden beschrijft. Was Pendleton zelf de dader of toch niet?
Schrijver: Michael Collins
Oorspronkelijke titel: The secret life of E. Robert Pendleton
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-414-1139-6
Uitgever: Ambo | Anthos
Hoeders van de waarheid
Bill, nazaat van een uitstervende familie van industriëlen, woont alleen in een groot landhuis in een provinciestad in verval.
Hij droomt van een toekomst als journalist, schrijvend over de teloorgang van de Amerikaanse droom. Zijn dagelijks leven is helaas minder meeslepend: hij schrijft stukjes voor de lokale krant de Waarheid, over schoolsportdagen en kookwedstrijden.
Als de oude Lawson vermoord wordt, verdenkt iedereen onmiddellijk diens zoon, Ronny, het enfant terrible van het stadje. Merkwaardigerwijs leidt de daad van geweld tot een opleving van de stad. Plotseling staan de bewoners weer in de belangstelling, er komen cameraploegen langs en Bill krijgt nationale primeurs met zijn stukken in de Waarheid.
Bill blijkt echter nauwer betrokken te zijn bij het misdrijf dan hij ooit had kunnen vermoeden. De moord en de stemming die in de stad heerst leiden tot de ondergang van velen en veranderen de stad en haar inwoners blijvend.
Schrijver: Michael Collins
Oorspronkelijke titel: The keepers of truth
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-414-1008-2
Uitgever: Ambo | Anthos

Gerelateerde schrijvers