Boekenplank:
Kies

Boeken van Andrew Gross

Meer over Andrew Gross

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1952

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Andrew Gross


Overzicht

  • Alleen hij - The one man
  • Code Blauw - The blue zone
  • De loopjongen - Button man
  • De saboteur - The saboteur
  • De vijfde colonne - The fifth column

Ty Hauck

  1. Valse lading - The dark tide
  2. Dodelijke gok - Don't look twice
  3. Roekeloos - Reckless

gedetailleerd overzicht

OverzichtAlleen hij
1944. Terwijl in Europa de Tweede Wereldoorlog voortduurt, werken de Amerikanen uit alle macht aan het Manhattanproject. De code die ontbreekt is ontwikkeld door de Poolse natuurkundige Alfred Mendl, die uit het getto van Warschau op transport naar Auschwitz is gezet.

De jonge Pool Nathan Blum is Europa ontvlucht en werkt als vertaler voor de Amerikanen. Hij spreekt vloeiend Duits en Pools, hij is vindingrijk en nu hij alles en iedereen is verloren in de oorlog, is hij vooral vastbesloten zijn leven een zinvolle nieuwe wending te geven.

Wanneer de Amerikanen hem vragen het welhaast onmogelijke te doen, aarzelt hij niet. Hij zal terugkeren naar Europa en infiltreren in Auschwitz in een poging Alfred Mendl te bevrijden.
Schrijver: Andrew Gross
Oorspronkelijke titel: The one man
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026142697
Ebook: 9789026142703
Uitgever: De Fontein
Code Blauw
Uit het Handboek Beschermde Getuige:

Code Rood: de getuige is in verzekerde bewaring gesteld.

Code Groen: de getuige en zijn familie leven veilig onder een nieuwe identiteit.

Code Blauw: de geheime identiteit is ontmaskerd en de getuige is spoorloos...

Kate Raab had het goed voor elkaar: een geweldige familie, een boeiende baan en een fantastische vriend. Maar dat was vóórdat de FBI haar vader arresteerde op verdenking van witwassen van drugsgeld. En vóórdat haar familieleden werden overgebracht naar een onbekende locatie in het getuigebeschermingsprogramma - zonder Kate.

Een jaar later loop de situatie uit de hand. Haar vader is plotseling verdwenen en zijn zaakwaarneemster is op wrede wijze vermoord - Code Blauw is van kracht. Terwijl de FBI in het duister tast over de toedracht van de zaak en haar vader verdenkt, voelt Kate dat ze in de gaten gehouden wordt en een belangrijke pion is in een haar onbekend spel.

Wanneer een vriendin gedood wordt door een kogel, weet Kate dat die voor haar bedoeld was. Ze ziet zich genoodzaakt Code Blauw te trotseren en op zoek te gaan naar de waarheid over haar vader. Wat houdt hij voor haar verborgen - en wat heeft hij nou precies op zijn geweten?
Schrijver: Andrew Gross
Oorspronkelijke titel: The blue zone
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789026122682
Uitgever: De Fontein
De loopjongen

De Joodse broers Rabishevsky groeien in grote armoede op in het New York van de jaren 20 en 30. Morris, de jongste en meest ambitieuze, maakt snel carrière binnen de kledingindustrie. Al op 21-jarige leeftijd runt hij de business, samen met zijn broer Sol. Broer Harold raakt echter verzeild in de gangs van Lower East Side en uiteindelijk in de joodse maffia.

Naarmate de zaak van Morris en Sol groeit, komen ze steeds vaker hard in aanvaring met de vakbond die in handen is van de meest gevreesde gangster van de stad, voor wie hun broer Harold een van de loopjongens is. Een harde confrontatie tussen de broers is onvermijdelijk...

Schrijver: Andrew Gross
Oorspronkelijke titel: Button man
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789026148675
Ebook: 9789026148682
Uitgever: De Fontein
De saboteur
Eén man neemt het op tegen een elitekorps van SS'ers om de loop van WO II te veranderen...

Wanneer het Noorse verzet er in 1943 achter komt dat de nazi’s in het geheim bezig zijn met het bouwen van een atoomwapen, is Kurt Nordstrum degene die gedropt wordt in het vrijwel ondoordringbare berggebied om die plannen te verstoren.

Eén man die het moet opnemen tegen een elitecorps van SS’ers. Met niet alleen zijn eigen leven op het spel, maar ook de loop van een vernietigende oorlog.
Schrijver: Andrew Gross
Oorspronkelijke titel: The saboteur
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026145810
Ebook: 9789026145827
Uitgever: De Fontein
De vijfde colonne

De rol van één man tegen de opkomst van de nazi's in New York in 1939...

Terwijl in Europa WO II uitbreekt, komen in Madison Square Garden tienduizenden nazisympathisanten bijeen. Zij vormen ‘De vijfde colonne’, spionnen voor de Duitsers, ingebed in het alledaagse leven in New York. De joodse Charles Mossman raakt die avond verwikkeld in een gevecht en verdwijnt voor twee jaar in de gevangenis.

Na vrijlating blijken zijn vrouw en dochtertje Emma verhuisd te zijn naar een wijk waar support voor Hitler normaal is. Terwijl Charles probeert zijn huwelijk te redden, groeit zijn wantrouwen tegenover het echtpaar dat in hetzelfde gebouw woont en dat een opvallende interesse in zijn dochtertje Emma toont.

Terwijl Amerika zich mengt in de oorlog, realiseert Charles zich dat de Bauers wellicht onderdeel zijn van een sinister complot en dat Emma een onschuldige prooi vormt...

Schrijver: Andrew Gross
Oorspronkelijke titel: The fifth column
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026151286
Ebook: 9789026151293
Uitgever: De Fontein

Ty HauckValse lading
Op een doordeweekse dag wordt het Grand Central Station in New York opgeschrikt door een explosie: de trein die Charles Friedman dagelijks neemt naar zijn werk op Wall Street, wordt opgeblazen. Na enkele dagen moet zijn vrouw Karen de waarheid onder ogen zien: haar man is te midden van die afgrijselijke ravage omgekomen.

Op de dag van het treinongeluk komt een jongeman om het leven bij een verkeersongeval. In zijn hand heeft hij een papiertje geklemd met daarop het telefoonnummer van Charles Friedman.

Pas maanden later, wanneer twee mannen Charles' huis en spullen doorzoeken, wordt de link tussen deze twee zaken duidelijk. Er blijken miljoenen dollars te zijn kwijtgeraakt en het spoor leidt naar Charles en zijn hedge fund.

Karen heeft geen idee waar de mannen naar op zoek zijn en neemt privédetective Ty Hauck in de arm om erachter te komen wat haar man voor haar verborg. Bij nader onderzoek blijkt Charles een bankkluis en een rekening te bezitten, waarop meer geld staat dan hij ooit had kunnen verantwoorden. En de laatste storting dateert van ná het treinongeluk...
Schrijver: Andrew Gross
Oorspronkelijke titel: The dark tide
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789026125942
Uitgever: De Fontein
Dodelijke gok
Dodelijke gok opent explosief met een schietpartij uit een langsrijdende auto in de villawijk in Greenwich, Connecticut, waarbij een omstander om het leven komt. Het heeft er alle schijn van dat het gaat om een koelbloedige afrekening in het criminele circuit. Rechercheur Ty Hauck wordt op de zaak gezet en komt op het spoor van een grootscheepse gokzwendel.

Als de jonge restauranteigenaar Annie Fletcher getuige is van iets wat ze niet had mogen zien, gaat ze met de informatie naar Hauck. Er blijkt sprake te zijn van een corruptiezaak waarbij diverse machtige burgers in Greenwich betrokken zijn en waarbij het geweld niet wordt geschuwd. Zelfs Haucks eigen familieleden zijn hun leven niet zeker...
Schrijver: Andrew Gross
Oorspronkelijke titel: Don't look twice
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789026125959
Uitgever: De Fontein
Roekeloos
Ty Hauck is kapot als hij hoort van de brute moord op zijn ex-vriendin en haar gezin. Hij zweert dat hij haar dood zal wreken...

Op hetzelfde moment komt een veiligheidsagent op het spoor van een internationale miljardenzwendel en ziet een bankier zijn wereld instorten. Hauck en Naomi Blum, een agente van het ministerie van Financiën, ontrafelen samen het bewijs achter deze schijnbaar op zichzelf staande gebeurtenissen en ontdekken een sinistere samenzwering van ongekende omvang.

Wat begon met een drama dat de deur naar Haucks verleden opende, eindigt met een zenuwslopende race tegen de klok om een wereldwijde catastrofe te voorkomen.
Schrijver: Andrew Gross
Oorspronkelijke titel: Reckless
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789026125966
Uitgever: De Fontein