Boekenplank:
Kies

Boeken van Brian Haig


Sean Drummond

  1. Missie: Kosovo - Secret sanction
  2. Gesloten gelederen - Mortal allies
  3. De infiltrant - The kingmaker
  4. Dekmantel - Private sector
  5. Moordenaar van de president - The president's assassin

gedetailleerd overzicht

Sean DrummondMissie: Kosovo
Majoor Sean Drummond wordt naar Kosovo gezonden met een gecompliceerde missie: hij moet onderzoek doen naar de wandaden van een peloton Groene Baretten. Deze elite-eenheid wordt beschuldigd van massamoord op een groep van 35 Serviërs en zou daarmee het oorlogsrecht hebben overtreden. Ze zijn geïnterneerd in afwachting van het juridische onderzoek. Al snel realiseert Drummond zich dat hij in een no-win-situatie is beland: als hij de Amerikanen onschuldig verklaart, dan zullen de media hem ervan beschuldigen de zaak in de doofpot te stoppen; maar verklaart hij hen schuldig, dan verraad hij zijn medesoldaten en kan hij zijn carrière wel vergeten. Toch begint hij met twee collega-juristen in Tuzla een intensieve serie verhoren, die echter een hoop tegenstrijdige verklaringen opleveren. Wat is er precies gebeurd op die bewuste middag in de binnenlanden van Kosovo? En waarom houden de mannen elkaar zo duidelijk de hand boven het hoofd? Wie is er te vertrouwen? De antwoorden hierop zal Sean Drummond alleen kunnen krijgen als hij bereid is zijn eigen reputatie op het spel te zetten... * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel De vergelding.
Schrijver: Brian Haig
Oorspronkelijke titel: Secret sanction
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-229-8525-3
Uitgever: Bruna
Gesloten gelederen
Drie Amerikaanse militairen zijn gearresteerd voor de verkrachting van en moord op een Zuid-Koreaanse soldaat. Het slachtoffer is niemand minder dan de zoon van de Zuid-Koreaanse minister van Defensie... JAG advocaat, majoor Sean Drummond, eigenzinnig, onbehouwen en intelligent krijgt de opdracht de hoofdverdachte, de homoseksuele kapitein Thomas Whitehal, te verdedigen. Helaas blijkt al snel dat deze uiterst gevoelige rechtszaak deel uitmaakt van een duistere samenzwering...
Schrijver: Brian Haig
Oorspronkelijke titel: Mortal allies
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-229-8585-7
Uitgever: Bruna
De infiltrant
William Morrison, een belangrijk man op de Amerikaanse ambassade in Moskou, is gearresteerd op verdenking van spionage voor de Russen. Hij zou de namen van Amerikaanse geheim agenten en Russische overlopers aan de Russische geheime dienst hebben doorgespeeld en zo vele levens in gevaar hebben gebracht. Morrison vraagt majoor Sean Drummond als zijn advocaat. Na lang aandringen van Morrisons vrouw Mary, een oude bekende van Drummond, gaat hij akkoord. Samen met Katrina Mazorski - een opmerkelijke verschijning die vloeiend Russisch spreekt - gaat Drummond de strijd aan met het team van aanklagers. Hoewel de bewijzen tegen Morrison overweldigend lijken, blijft hij volhouden dat hij onschuldig is, en dat hij in de val is gelokt. Het is aan Drummond om uit te zoeken hoe de vork in de steel zit. Zijn onderzoek brengt hem naar Moskou, en daar blijken er politieke spelletjes gespeeld te worden die gevaarlijker zijn dan Drummond ooit had kunnen vermoeden...
Schrijver: Brian Haig
Oorspronkelijke titel: The kingmaker
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-229-8710-8
Uitgever: Bruna
Dekmantel
Advocaat Sean Drummond werkt tijdelijk voor Culper, Hutch & Westin, een prestigieus advocatenkantoor in Washington DC. Wanneer Lisa Morrow, een bevriende collega, gewurgd in haar auto wordt gevonden, denkt de politie aan een roofoverval. Sean vermoedt echter dat er meer aan de hand is. Er zit een luchtje aan het bedrijf waarvoor hij werkt, en zeker aan hun belangrijkste cliënt, een telecomgigant die met man en macht probeert een zeer grote defensie-order binnen te halen.
Schrijver: Brian Haig
Oorspronkelijke titel: Private sector
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-229-8808-2
Uitgever: Bruna
Moordenaar van de president
De stafchef van het Witte Huis wordt in zijn zwaarbewaakte woning vermoord. Bij zijn lichaam wordt een boodschap gevonden: er zullen meer slachtoffers volgen, waaronder de president. Majoor Sean Drummond, advocaat in dienst van het Amerikaanse leger en tijdelijk gestationeerd bij de CIA, krijgt samen met FBI-agente Jennifer Margold de opdracht de dader te achterhalen. De jacht concentreert zich op een agent van de Secret Service die wordt vermist.
Schrijver: Brian Haig
Oorspronkelijke titel: The president's assassin
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-229-8994-1
Uitgever: Bruna