Boekenplank:
Kies

Boeken van Richard Price

Meer over Richard Price

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Pseudoniem (van): Harry Brandt

Geboren: 1949

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • Bloedbroeders - Bloodbrothers
  • Clockers - Clockers
  • Freedomland - Freedomland
  • Samaritaan - Samaritan
  • Straatleven - Lush life
  • Vetkuiven - The wanderers

gedetailleerd overzicht

OverzichtBloedbroeders
Voor Stony De Coco, achttien jaar, net van school, breekt een beslissende fase in zijn leven aan. Hij woont met zijn vader, een bouwvakker, zijn zenuwzieke moeder en zijn kleine broertje, dat door zijn moeder langzaam maar zeker om zeep wordt geholpen, in een moderne flat in de Bronx.

Stony voelt er weinig voor het lot van alle De Coco's te volgen en in de bouw te gaan. Hij stelt alles in het werk om zich aan de banden van zijn milieu te ontworstelen en neemt, omdat hij met kinderen wil werken, een vakantiebaantje in een ziekenhuis.

Hij doet verwoede pogingen zijn broertje aan de funeste invloed van zijn moeder te onttrekken en zich los te maken van zijn vader, wiens leven bestaat uit zuipen en naar de hoeren gaan. Maar wat hij ook doet, Stony wordt onvermijdelijk meegezogen in de mallemolen van zijn familie...
Bloodbrothers - 1978
Regisseur: Robert Mulligan
Cast: Richard Gere, Paul Sorvino, Tony Lo Bianco, e.a.
Schrijver: Richard Price
Oorspronkelijke titel: Bloodbrothers
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 9789041401267
Uitgever: Ambo | Anthos
Clockers
Clockers is de bijnaam van de jonge zwarte drugsdealers die in opdracht van de grotere bazen op de straathoeken hun handel proberen te slijten. Strike Dunham is zo'n clocker, al is hij in de mistige dealer-hiërarchie langzamerhand wat opgeschoven.

Op een warme juni-avond vindt in de drugswereld van Dempsy een nieuwe moord plaats. Rocco Klein, een uitgebluste, cynische rechercheur die vlak voor zijn pensioen staat, is ervan overtuigd dat het om een doodgewone drugsmoord gaat waar geen politieman nog warm of koud van wordt.

Maar als Victor Dunham, een stille jongen die nog nooit met de politie in aanraking is geweest, de moord bekent, ruikt Rocco lont. Al gauw raakt hij ervan overtuigd dat Victor onschuldig is en dat diens broer Strike de werkelijke moordenaar is.

En Rocco, alsof hij nog één keer wil bewijzen dat zijn leven als politieman de moeite waard is geweest, bijt zich in de zaak vast en begint, als een bloedhond, aan de achtervolging van Strike.
Clockers - 1995
Regisseur: Spike Lee
Cast: Harvey Keitel, Isaiah Washington, Mekhi Phifer, e.a.
Schrijver: Richard Price
Oorspronkelijke titel: Clockers
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789060748183
Uitgever: In den Toren
Freedomland
Een blanke vrouw, haar handen opengehaald en onder het bloed, strompelt een eerstehulppost binnen met een verbijsterend verhaal: ze is uit haar auto gesleurd door een zwarte man, die er met de wagen vandoor is terwijl haar zoontje achterin lag te slapen.

Rechercheur Lorenzo Council uit Dempsy, de wijk waar de misdaad is gepleegd, start een grootscheepse zoektocht naar Brenda Martins verdwenen kind. De pers volgt de zaak op de voet: cameraploegen zwermen uit en verslaggevers trekken elke tip na.

In haar verdriet wendt Brenda zich niet tot familie en vrienden, ze zoekt troost bij oude soulhits. En dat maakt haar verdacht. Lorenzo vermoedt dat Brenda meer weet over de verdwijning van haar zoon dan ze wil toegeven. Dat denkt ook de ambitieuze jonge journaliste Jesse Haus. Op jacht naar mogelijk het beste verhaal uit haar carrière, weet Jesse de broze wereld van Brenda binnen te dringen en sluit ze vriendschap met de radeloze moeder.

Terwijl een enorme politiemacht de vermeende autokaper op de hielen zit, laait de spanning tussen het zwarte Dempsy en het naburige, overwegend blanke Gannon op. Als de politie van Gannon ten slotte een zwarte bewoner van Dempsy arresteert, dreigt de vijandigheid om te slaan in geweld.
Freedomland - 2006
Regisseur: Joe Roth
Cast: Samuel L. Jackson, Julianne Moore, Edie Falco, e.a.
Schrijver: Richard Price
Oorspronkelijke titel: Freedomland
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789041403056
Uitgever: Ambo | Anthos
Samaritaan
Ray Mitchell ligt in het ziekenhuis, hij verliest steeds weer zijn bewustzijn en zijn hoofd is een bloederige puinhoop van verwondingen en verband. Hij weet wie hem dit heeft aangedaan, maar wil het niet zeggen.

Mitchell was een succesvolle en rijke schrijver voor televisie, toen hij besloot terug te keren naar de achterbuurten uit zijn jeugd in Dempsey, New Jersey - met de bedoeling de relatie met zijn dochter te verbeteren en iets terug te doen voor de gemeenschap waarin hij is opgegroeid. Maar barmhartigheid is lang niet altijd eenvoudig, en de reis terug naar zijn jeugdjaren is vanaf het begin moeilijk.
Schrijver: Richard Price
Oorspronkelijke titel: Samaritan
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789041407177
Uitgever: Ambo | Anthos
Straatleven
Eric Cash probeert al acht jaar aan de bak te komen als acteur, schrijver of restauranthouder. Maar op zijn vijfendertigste werkt hij als ober in Café Berkmann, waar hij mensen bedient die hij eigenlijk zou willen zijn. Zijn collega Ike is jong, aantrekkelijk en ambitieus. Hij verhult dat hij in een bar werkt, zegt daarentegen dat hij aan een glorieuze carrière bouwt.

Tot het moment dat twee straatjongens in de Lower East Side Eric en Ike aanhouden en een pistool op hun hoofd richten. Ike's laatste woorden zijn: 'Vanavond niet, vriend.' Tenminste, dat is het verhaal dat Eric aan de politie vertelt...
Schrijver: Richard Price
Oorspronkelijke titel: Lush life
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789023440574
Uitgever: De Bezige Bij


Vetkuiven
Beschrijving niet beschikbaar.
The Wanderers - 1979
Regisseur: Philip Kaufman
Cast: Ken Wahl, Karen Allen, John Friedrich, e.a.
Schrijver: Richard Price
Oorspronkelijke titel: The wanderers
Eerste uitgave: 1974
ISBN/EAN: 9789022972991
Uitgever: Bruna

Gerelateerde schrijvers