Boekenplank:
Kies

Boeken van Liz Fenwick

Liz Fenwick groeide op in Boston en woonde jarenlang in Engeland. Tegenwoordig verdeelt ze haar tijd tussen haar huis in Cornwall en haar huis in Dubai, waar ze meestal woont.

Meer over Liz Fenwick

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Liz Fenwick


Overzicht

  • Een affaire in Cornwall - A Cornish affair
  • Een huis aan de rivier - The river between us
  • Een vreemdeling in Cornwall - A Cornish stranger
  • Een zomer vol herinneringen - One Cornish summer
  • Het huis op de kliffen - The returning tide
  • Het pad naar de zee - The path to the sea
  • Onder de hemel van Cornwall - Under a Cornish sky
  • Sterren boven Cornwall - The Cornish house

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen affaire in Cornwall
Als Jude voor het altaar staat, wordt de druk van haar aanstaande huwelijk haar plotseling te veel. Ze vlucht de kerk uit en laat heel wat achter: een verbijsterde verloofde, haar woedende moeder en gasten die genoeg stof tot roddelen hebben voor de rest van het jaar.

Vol schuldgevoel en schaamte trekt Jude zich terug in Pengarrock, een vervallen landhuis boven op een klif in Cornwall. Hier mag ze de uitgebreide bibliotheek van de familie Trevillion catalogiseren. Het huis is een welkome schuilplaats voor Jude en ze raakt er zelfs compleet van in de ban wanneer ze een tragische geschiedenis ontdekt, met daarin de suggestie van een verborgen schat.

Maar de huidige eigenaar blijkt niet half zo veel van Pengarrock te houden als zij, en wil het huis verkopen. Kan ze hem op tijd op andere gedachten brengen?

Schrijver: Liz Fenwick
Oorspronkelijke titel: A Cornish affair
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022569603
Ebook: 9789460239267
Uitgever: Boekerij
Een huis aan de rivier

Een vergeten huis herbergt een geheim dat meer dan een eeuw verborgen bleef...

Na haar scheiding verhuist Thea naar een pittoreske, vervallen cottage aan de rivier Tamar, die precies tussen Cornwall en Devon loopt. Op deze prachtige plek hoopt ze eindelijk rust te vinden. Maar vlak na haar aankomst vindt ze een aantal brieven, samengebonden met een lint, die zijn geschreven door een man die zich ‘Z’ noemt. De brieven zijn tijdens de Eerste Wereldoorlog vanaf het front aan een geliefde gestuurd; het lijkt een liefdesverhaal met een tragisch einde te zijn.

Terwijl ze de cottage en het land eromheen weer tot leven brengt, ontdekt Thea steeds meer over de twee mysterieuze geliefden. En haar eigen familiegeschiedenis blijkt meer te maken hebben met deze plek dan ze had kunnen vermoeden...

Schrijver: Liz Fenwick
Oorspronkelijke titel: The river between us
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022596012
Ebook: 9789402319187
Uitgever: Boekerij
Een vreemdeling in Cornwall
Als de bejaarde Jaunty, die een teruggetrokken bestaan leidt, te zwak wordt om voor zichzelf te zorgen, trekt haar kleindochter Gabriela bij haar in. Samen wonen ze in Jaunty's afgelegen huis aan Frenchman’s Creek. Ooit was de oudere vrouw een bekend kunstenares. Nu, aan het einde van haar leven, vindt ze geen rust; ze wordt achtervolgd door herinneringen, vooral aan het vergaan van het schip de Lancasteria in de oorlog.

Op een stormachtige dag klopt er een knappe vreemdeling bij hen aan. Deze Finn heeft een schilderij van een zeilboot geërfd. De zoektocht naar de oorsprong ervan heeft hem naar dit prachtige binnenwater in Cornwall geleid. Gabriela en Jaunty kunnen hem verder helpen, maar daarbij komt er een opmerkelijk verhaal over liefde en misleiding aan het licht...

Schrijver: Liz Fenwick
Oorspronkelijke titel: A Cornish stranger
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022572580
Ebook: 9789402303230
Uitgever: Boekerij
Een zomer vol herinneringen

Lucy wil niets liever dan het verleden vergeten, terwijl haar tante juist alles doet om haar herinneringen vast te houden...

Hebe is nog maar drieënvijftig als ze te horen krijgt dat ze een vroege vorm van alzheimer heeft. Ze doet haar best de kwaliteit van haar leven, haar baan en de relatie met haar man en kinderen te behouden, maar als ze elke dag een beetje meer van zichzelf verliest, raakt ze in paniek. Ze vlucht naar de enige plek waar ze zich veilig en geborgen voelt: het familievakantiehuis in Cornwall.

Hebes nichtje Lucy worstelt juist met herinneringen die ze maar niet kan vergeten, hoe graag ze ook zou willen. Ze volgt haar tante naar Cornwall, in de hoop daar de rust te vinden die ze zo nodig heeft. Maar bij aankomst wordt al snel duidelijk dat het geheim dat Lucy al tien jaar heeft moeten bewaren zo zijn eigen manieren heeft om aan de oppervlakte te komen.

De twee vrouwen ontdekken ieder voor zich dat ze in de loop der tijd uit het oog hebben verloren wat echt belangrijk voor hen is, en dat loslaten ook een bevrijding kan betekenen.

Schrijver: Liz Fenwick
Oorspronkelijke titel: One Cornish summer
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022586747
Ebook: 9789402312959
Uitgever: Boekerij
Het huis op de kliffen
Als Engeland tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt -bedreigd door een invasie, stuurt het Amerikaanse leger een peloton soldaten naar de ruige kust van Cornwall. Amelia en Adele, twee zusjes die wanhopig hun best doen om zich staande te houden tijdens de grimmige oorlogsjaren, vinden hun aanwezigheid een meer dan welkome afleiding. Maar op een avond wordt er een verraad gepleegd dat de zusjes voorgoed uit elkaar zal drijven.

Decennia later besluit Lara na een akelige scheiding naar Windward te gaan, een landhuis in Cornwall dat ze alleen kent van familiefoto's. Als ze aankomt bij het landgoed valt ze midden in een trouwerij, een huwelijk dat bij voorbaat gedoemd lijkt te mislukken… Rust er door een dramatische gebeurtenis in het verleden een vloek op het huis die ieders toekomst zal beïnvloeden?
Schrijver: Liz Fenwick
Oorspronkelijke titel: The returning tide
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022581209
Ebook: 9789402309386
Uitgever: Boekerij


Het pad naar de zee

Wanneer drie generaties vrouwen bij elkaar komen in hun oude familiehuis, kan het schokkende verleden niet langer verborgen blijven...

Het schitterende, imposante huis dat boven op een klif in Cornwall staat, betekent voor elk van de drie vrouwen van de familie Trewin iets anders.

Voor Joan was het een paradijs toen ze er in de jaren zestig woonde, pasgetrouwd en dolgelukkig. Maar het huwelijk eindigde in een nooit opgehelderd drama. Diana, haar dochter, droomt nog steeds van haar jeugd in het mooie huis: de weidse blauwe hemel, de kamers vol boeken, de feesten en het geluid van de zee aan het einde van het pad. Maar alle familieleden die ze zo liefhad, zijn door oude geheimen van elkaar vervreemd. Voor kleindochter Lottie betekent het huis een veilige haven waar ze zichzelf en haar gebroken hart wat rust kan gunnen.

Maar wanneer de drie generaties vrouwen bij elkaar komen in het oude familiehuis, kan het tragische verleden niet langer verborgen blijven en beleven ze een zomer die hun leven voorgoed zal veranderen.

Schrijver: Liz Fenwick
Oorspronkelijke titel: The path to the sea
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022586754
Ebook: 9789402312966
Uitgever: Boekerij
Onder de hemel van Cornwall
Demi ziet het even niet meer zitten: ze is niet aangenomen voor haar droombaan, en na het bedrog van haar vriend is ze dakloos, met geen andere plek om naartoe te gaan dan het boerderijtje van haar opa in Cornwall. In de slaaptrein daarnaartoe vraagt ze zich vertwijfeld af waarom alles haar tegen lijkt te zitten.

Victoria denkt dat ze eindelijk heeft wat ze altijd al wilde: Boscawen, het prachtige landgoed in Cornwall dat al generaties lang van haar familie is, zou nu, na de plotselinge dood van haar echtgenoot, aan haar moeten toevallen. Na een liefdeloos huwelijk van vele jaren kijkt Victoria uit naar de vrijheid die voor haar ligt. Maar er wacht beide vrouwen een verrassing.

Het door boomgaarden, tuinen en de zee omringde landgoed Boscawen zal een onverwachte rol in hun levens gaan spelen. Kunnen twee totaal verschillende vrouwen een nieuwe weg inslaan als een meevaller hun leven zo drastisch verandert?

Schrijver: Liz Fenwick
Oorspronkelijke titel: Under a Cornish sky
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022574393
Ebook: 9789402305739
Uitgever: Boekerij
Sterren boven Cornwall
Kunstenares Maddie erft een huis in Cornwall. Ze grijpt deze kans op verandering met beide handen aan en vestigt zich met haar stiefdochter Hannah in het prachtige maar verwaarloosde huis, dat een mysterieuze voorgeschiedenis heeft. Tot haar verbazing blijken de vrouwen die er voorheen leefden raakvlakken te hebben met haar eigen leven.

Helaas staat Maddies droom van een rustig leven op het platteland ver van de realiteit. Het verdriet om haar overleden man, het constante gevecht met Hannah en financiële problemen zorgen ervoor dat ze geen inspiratie meer vindt voor haar schilderijen. Ze ziet zich genoodzaakt het huis te koop te zetten. Maar dan komen er geheimen aan het licht die generaties lang verborgen zijn geweest...

Schrijver: Liz Fenwick
Oorspronkelijke titel: The Cornish house
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022570968
Ebook: 9789460233876
Uitgever: Boekerij