Boekenplank:
Kies
 • Home
 • G
 • Jean-Christophe Grangé

Boeken van Jean-Christophe Grangé

Meer over Jean-Christophe Grangé

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1961

Geboorteland: Frankrijk


Overzicht

 • Bloeddorstige driften - La forêt des mânes
 • De bloedrode gletsjer - Les rivières pourpres
 • De passagier - Le passager
 • De vlucht van de ooievaars - Le vol des cigognes
 • Duivelseed - Le Serment des Limbes
 • Godenstemmen - Miserere
 • Het stenen concilie - Le concile de pierre
 • Het wolvenrijk - L'empire des loups
 • Voorbij de zwarte lijn - La ligne noire

gedetailleerd overzicht

OverzichtBloeddorstige driften
Jeanne Korowa, briljant officier van justitie met een desastreus liefdesleven, onderzoekt samen met François Taine een serie bijzonder gewelddadige moorden in Parijs: afgehakte ledematen, kannibalisme en macabere mise-en-scènes.

Jeanne maakt misbruik van haar positie en installeert afluisterapparatuur in het bureau van Antoine Féraud, de psychoanalyticus die wekelijks haar ex-vriend ontvangt. Ze beluistert per ongeluk een vreemde sessie waarbij een vader spreekt over de bloeddorstige driften van zijn autistische zoon en diens daden.

Autisme, vruchtbaarheid en prehistorie: ze leiden Jeanne naar Nicaragua, Guatemala en Argentijnse moerassen. Aan het einde van de rit zal ze in het woud een waarheid ontdekken die ze liever nooit had willen kennen.
Schrijver: Jean-Christophe Grangé
Oorspronkelijke titel: La forêt des mânes
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789044516944
Ebook: 9789044521382
Uitgever: De Geus
De bloedrode gletsjer
Wie haat zaait zal geweld oogsten...

Pierre Niémans, een eigengereide commissaris van politie, en Karim Abdouf, een inspecteur van Arabische komaf, duiken in de krochten van het verleden en doen hallucinerende ontdekkingen.

Ze dachten dat ze op het gebied van dood en geweld ondertussen alles wel hadden gezien. Voor smerissen zoals zij is het dagelijkse kost. Maar zo zout als dit hebben ze het nog nooit gegeten: verminkte, gemartelde lichamen die in foetushouding worden aangetroffen in een wereld van ijs en mineralen. Een macaber drama in de Alpen.

Een duivelse sekte of een bende geschifte moordenaars? De werkelijkheid overtreft ieders nachtmerrie.
Schrijver: Jean-Christophe Grangé
Oorspronkelijke titel: Les rivières pourpres
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789029058209
Uitgever: Meulenhoff
De passagier
Mathias Freire lijdt aan een vreemde ziekte: hij is zijn geheugen kwijt. Om erachter te komen wie hij werkelijk is, moet hij het spoor volgen van zijn vorige identiteiten: een zwerver in Marseille, een gestoorde schilder in Nice, een vervalser in Parijs.

Maar er staat meer op het spel: Freire wordt verdacht van een reeks koelbloedige moorden. Kan hij bewijzen dat hij de dader niet is?
Schrijver: Jean-Christophe Grangé
Oorspronkelijke titel: Le passager
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789044524338
Ebook: 9789044524345
Uitgever: De Geus
De vlucht van de ooievaars
Louis is net klaar met zijn studie geschiedenis wanneer de oude Zwitserse ornitholoog Max Böhm hem vraagt op reis te gaan om de verdwijning van een groep ooievaars te onderzoeken.

Nog voordat Louis aan zijn tocht kan beginnen, treft hij Max dood aan. De politie heeft een ongewone belangstelling voor de dood van de ornitholoog. Daarom besluit Louis de zoektocht naar de verdwenen ooievaars alsnog te ondernemen. 

Zijn reis brengt hem van Oost-Europa tot in het hart van Afrika. Beetje bij beetje rijst bij Louis het vermoeden dat Max met heel andere dingen bezig was dan met onschuldige trekvogels.
Schrijver: Jean-Christophe Grangé
Oorspronkelijke titel: Le vol des cigognes
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789044500424
Uitgever: De Geus
Duivelseed
De Parijse inspecteur Mathieu Durey gelooft niet dat zijn collega en jeugdvriend Luc Soubeyras er de man naar is om een zelfmoordpoging te doen. Net als Mathieu is Luc namelijk een diepgelovige katholiek. Iets of iemand moet Luc tot zijn wanhoopsdaad hebben gedreven.

Mathieu gaat daarom na waar Luc zich de laatste tijd mee heeft beziggehouden en ontdekt dat hij zich - in het geheim - verdiepte in een reeks moorden verspreid over Europa, waarbij duivelse symbolen in het spel zijn. Mathieu gaat verder met het onderzoek waar Luc aan begonnen is.

Hij ontdekt dat de daders één ding gemeen hebben: ze hebben allen vroeg in hun leven een bijna-doodervaring meegemaakt. Via de Jura, Sicilië, het Vaticaan (waar Mathieu wordt toegelaten tot de geheime kelders) en Lourdes komt Mathieu tot een verbijsterende ontdekking die zijn eigen verleden volledig op zijn kop zet.
Schrijver: Jean-Christophe Grangé
Oorspronkelijke titel: Le Serment des Limbes
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044511444
Uitgever: De Geus


Godenstemmen
De koordirigent van de Armeense kerk in Parijs wordt vermoord gevonden. Het slachtoffer blijkt een homoseksueel met een zwak voor jongen mannen en een zeer duister verleden in het Chili van Pinochet. De sporen lijken duidelijk in een bepaalde richting te wijzen.

Het aparte speurdersduo Kasdan en Volokine - geen van beiden nog officieel in dienst van de politie, maar met ieder een heel persoonlijk motief om het kwaad te bestrijden - komt een nog veel gruwelijker complot op het spoor. Uit een viertal kinderkoren in Parijs blijken de mooiste kinderstemmen één voor één verdwenen te zijn. De experimenten waarvan zij het slachtoffer worden, tarten elke verbeelding.
Schrijver: Jean-Christophe Grangé
Oorspronkelijke titel: Miserere
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789044513967
Uitgever: De Geus
Het stenen concilie
De 30-jarige Diane Thiberge leidt een evenwichtig bestaan. Ze is mooi, afgestudeerd als bioloog en kampioene oosterse vechtkunst. Maar ze mijdt elk contact met mannen. Omdat ze wel moeder wil worden, besluit ze een kind uit Thailand te adopteren.

Enkele weken nadat ze Lucien heeft opgehaald, krijgt ze in Parijs een zwaar auto-ongeluk. Lucien is met zitje en al door de zijruit van de auto naar buiten geslingerd en ligt in een diep coma.

Diane weet zeker dat ze het zitje goed vastgegespt had. Ze komt tot de conclusie dat iemand het op haar kind gemunt heeft en gaat vastberaden op onderzoek uit. De ontdekkingen die ze doet brengen haar tot in de hoofdstad van Mongolië. Langzaam wordt de ware identiteit van het kind onthuld.
Schrijver: Jean-Christophe Grangé
Oorspronkelijke titel: Le concile de pierre
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789044504361
Uitgever: De Geus
Het wolvenrijk
Anna Heymes lijdt aan geheugenverlies. Ze herkent soms haar eigen man niet meer. Bovendien krijgt ze steeds sterker het gevoel iemand anders te zijn dan wie ze is.

Elders in Parijs start inspecteur Paul Nerteaux een onderzoek naar drie moorden op Turkse vrouwen. Hun gezichten zijn ernstig verminkt. Hij ontdekt dat de Grijze Wolven aan het moorden zijn geslagen. Maar waarom hebben ze het op vrouwen uit hun eigen gemeenschap voorzien?

Anna's zoektocht naar haar ware identiteit en de jacht op een moordenaarsbende komen op een overrompelende manier samen.
Schrijver: Jean-Christophe Grangé
Oorspronkelijke titel: L'empire des loups
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044504132
Uitgever: De Geus
Voorbij de zwarte lijn
Journalist Marc Dupeyrat hoopt eindelijk de drijfveren van een moordenaar te kunnen achterhalen door contact te leggen met Jacques Reverdi, een seriemoordenaar die in Maleisië in gevangenschap op zijn rechtszaak wacht.

Reverdi's slachtoffers zijn altijd mooie jonge vrouwen. Dupeyrat heeft daarom maar één kans om Reverdi te benaderen. In zijn brieven doet hij zich voor als de argeloze jonge studente Elisabeth Bremen die van Reverdi informatie wil voor een scriptie.

De journalist en de seriemoordenaar raken verstrikt in een emotionele omstrengeling.
Schrijver: Jean-Christophe Grangé
Oorspronkelijke titel: La ligne noire
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789044507201
Uitgever: De Geus