Boekenplank:
Kies
  • Home
  • J
  • Sébastien Japrisot

Boeken van Sébastien Japrisot


Overzicht

  • Dame in auto met bril en geweer - La dame dans l'auto avec des lunettes et un fusil
  • Hartstocht en vrouwen - La passion des femmes
  • De lange zondag van de verloving - Un long dimanche de fiançailles
  • Moordzomer - L'été meurtrier

gedetailleerd overzicht

OverzichtDame in auto met bril en geweer
Slachtoffer of dader? Ik ben Michèle Isola... Twintig jaar... Het verhaal dat ik u vertel gaat over een moord... Ik ben degene die de zaak onderzoekt... Ik ben de getuige... Ik ben het slachtoffer... Ik ben de dader... Ik ben die vier bij elkaar - maar wie ben ik dan? * Dit boek is ook uitgebracht onder de titel Michèle Isola.
The Lady in the Car with Glasses and a Gun - 1970
Regisseur: Anatole Litvak
Cast: Samantha Eggar, Oliver Reed, John McEnery, e.a.
Schrijver: Sébastien Japrisot
Oorspronkelijke titel: La dame dans l'auto avec des lunettes et un fusil
Eerste uitgave: 1966
ISBN/EAN: Zwarte Beertjes 1182
Uitgever: Bruna
Hartstocht en vrouwen
Op een strand ergens aan de Franse westkust zakt een man in elkaar. Hij is neergeschoten. Maar door wie? En waarom? Vlak voordat hij bezwijkt ziet hij de vrouwen die hij heeft gekend aan zich voorbij trekken. Acht vrouwen en elk van hen vertelt haar eigen verhaal van haar avontuur met deze man. Die verhalen draaien om de drie A's: Amour, Ambition, Argent - Liefde, Ambitie, Geld. De verhalen vormen samen de fascinerende reconstructie van de carrière van een onverbeterlijke verleider.
Schrijver: Sébastien Japrisot
Oorspronkelijke titel: La passion des femmes
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 90-295-2330-1
Uitgever: De Arbeiderspers
De lange zondag van de verloving
In 1917 worden vijf soldaten ter dood veroordeeld, ze moeten voor het executiepeloton verschijnen. Alle vijf hebben ze een gewonde hand, omdat ze zichzelf verminkt hebben. Dat is verraad... Op dat moment van de oorlog wordt er meestal van hogerhand gratie verleend, maar door de wreedheid van een officier belanden de vijf in het niemandsland tussen de loopgraven. Daar heerst al lange tijd een impasse, niemand valt aan, de situatie is onleefbaar. Misschien verandert dat als ze de mannen, hun handen vastgebonden, over de rand zetten... Inderdaad breekt de strijd los, en niemand kan na afloop nog precies navertellen wat er allemaal gebeurd is. Maar er worden wel vijf lichamen gevonden met een van de handen in het verband. Dus neemt men aan dat ze allemaal de dood gevonden hebben. Zoals gebruikelijk wordt de familie verwittigd, dat hun geliefde in de strijd is gestorven. Twee jongedames leggen zich daar niet bij neer. Mathilde, de verloofde van de jongste, is er van overtuigd dat haar "groentje" zoals hij genoemd werd, nog leeft. Ze gaat op onderzoek uit, ze wil weten wat er gebeurd is. En ze stuit op verhalen die elkaar tegenspreken, maar ook op vijf graven met houten kruisen. En op tegenstand... iemand wil niet dat ze verder gaat met haar onderzoek.
Un long dimanche de fiançailles - 2004
Regisseur: Jean-Pierre Jeunet
Cast: Audrey Tautou, Gaspard Ulliel, Jodie Foster, e.a.
Schrijver: Sébastien Japrisot
Oorspronkelijke titel: Un long dimanche de fiançailles
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 90-290-7602-X
Uitgever: Meulenhoff
Moordzomer
In de jaren vijftig wordt op een avond een jonge Duitse vrouw in Frankrijk mishandeld en verkracht door drie verhuizers die met een vrachtauto een pianola vervoeren. Door deze misdaad raakt de vrouw zwanger en de dochter die nadien wordt geboren, en die door haar man niet wordt erkend, noemt ze Elaine. Deze Elaine, als tiener een ogenschijnlijk egoistisch en agressief schepsel dat met iedereen het bed in duikt, heeft in werkelijkheid in haar leven geen ander doel dan het onrecht te wreken dat haar moeder werd aangedaan. Als ze tenslotte is opgegroeid tot een uitzonderlijk mooie vrouw besluit zij aan de vooravond van een lange, hete zomer dat de tijd rijp is om het drietal brute verkrachters op meedogenloze wijze voor hun daad te laten boeten...
L'été meurtrier - 1983
Regisseur: Jean Becker
Cast: Isabelle Adjani, Maria Machado, Alain Souchon, e.a.
Schrijver: Sébastien Japrisot
Oorspronkelijke titel: L'été meurtrier
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 90-225-3828-1
Uitgever: Uitgeverij M

Gerelateerde schrijvers