Boekenplank:
Kies

Boeken van Bernard Minier

Bernard Minier groeide op in Montréjeau aan de voet van de Pyreneeën. Hij studeerde in Tarbes en Toulouse voordat hij een jaar in Spanje doorbracht. Hij woont tegenwoordig in Essonne. Van het boek Een kille rilling is door Netflix een tv-serie gemaakt, Glacé.

Meer over Bernard Minier

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1960

Geboorteland: Frankrijk

Website: Bernard Minier


Lucia Guerrero

  1. Strijder - Lucia

Martin Servaz

  1. Een kille rilling - Glacé
  2. Huivering - Le Cercle
  3. Verduistering - N'étiens pas la lumière
  4. Schemering - Nuit
  5. Weerzin - Soeurs
  6. Afdaling - La Vallée
  7. Afrekening - La Chasse
Lucia Guerrero

gedetailleerd overzicht

Lucia GuerreroStrijder

Een gruwelijke seriemoordenaar gaat al jarenlang zijn gang... en alleen zij kan hem stoppen...

Hoofdinspecteur Lucia Guerrero moet in actie komen als een groep criminologiestudenten van de Universiteit van Salamanca een seriemoordenaar ontdekt die jaren onder de radar heeft weten te blijven. Bij zijn gruwelijke moorden laat hij zich inspireren door renaissanceschilderijen.

Als Lucia haar partner dood en gekruisigd aantreft wordt de zoektocht persoonlijk...

Schrijver: Bernard Minier
Oorspronkelijke titel: Lucia
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789401619240
Ebook: 9789401619257
Uitgever: Xander

Martin ServazEen kille rilling
Een bergdorp in de Pyreneeën. Op weg naar hun werk vinden werknemers van een waterkrachtcentrale een bevroren, onthoofd paard. Politiecommandant Servaz wordt meteen op de zaak gezet. Waarom is het paard op tweeduizend meter hoogte vermoord? Is de gruwelijke verminking van het dier een waarschuwing? Wraak? En waar is het hoofd?

Als Servaz op het kadaver DNA vindt van Julian Hirtmann, een van de gevaarlijkste seriemoordenaars van Europa, roept hij de hulp in van de jonge psycholoog Diane Berg. Zij werkt in de gesloten psychiatrische inrichting waar Hirtmann vastzit. Een reeks onverklaarbare moorden volgt, waarbij al het bewijsmateriaal in Hirtmanns richting wijst. Maar hij zit opgesloten in de zwaarst beveiligde instelling ter wereld. Kan hij wel iets met de moorden te maken hebben?

Schrijver: Bernard Minier
Oorspronkelijke titel: Glacé
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789401602693
Ebook: 9789401602709
Uitgever: Xander
Huivering
Een reeks onverklaarbare moorden zet het Franse universiteitsstadje Marsac op zijn kop. Een dode professor, een verbrande Zweedse kunstenaar en een door honden aangevreten dierenvriend... Wie is het zieke brein achter deze gruwelijke moorden?

Politiecommandant Servaz wordt op de zaak gezet. Al het bewijsmateriaal duidt in de richting van Julian Hirtmann, de meest gevreesde seriemoordenaar aller tijden. Maar kan de tbs-patiënt, waarvan niemand na zijn ontsnapping uit de psychiatrische kliniek ooit nog iets vernam, daadwerkelijk schuldig zijn?

Samen met zijn team probeert Servaz de duistere praktijken te ontrafelen. Maar als de zaak plotseling een heel persoonlijke dimensie aanneemt, wordt de politiecommandant tot het uiterste gedreven.

Schrijver: Bernard Minier
Oorspronkelijke titel: Le Cercle
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789401604185
Ebook: 9789401604192
Uitgever: Xander
Verduistering
Wat doe je als dat wat je het meest vertrouwt, je eigen leven in gevaar brengt?

Dat vraagt radiopresentatrice Christine Steinmeyer zich af als ze op kerstavond een onheilspellende brief ontvangt. Was die brief wel voor haar bestemd? De inhoud wijst maar in één richting: de afzender heeft het op Christine's leven gemunt.

Ook ex-commandant Martin Servaz ontvangt ijzingwekkende post: een envelop met een sleutel van de hotelkamer waar een jaar eerder een gruwelijke moord werd gepleegd. Is de boodschap, dat het moorden nog niet voorbij is en Servaz zijn oude werk weer moet oppakken?

Schrijver: Bernard Minier
Oorspronkelijke titel: N'étiens pas la lumière
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789401606110
Ebook: 9789401606127
Uitgever: Xander
Schemering
Als in de onheilspellende Pyreneeën een bloedstollend duel plaatsvindt, zijn de gevolgen niet te overzien...

Een stormachtige nacht op een booreiland in de Noordzee. Een helikopter zet inspecteur Kirsten Nigaard af. De Noorse inspecteur onderzoekt daar de mysterieuze moord op een technicus.

Ondertussen verschijnt in een zwaarbewaakte gevangenis in de Pyreneeën een man niet op appèl. Zijn naam? Juliann Hirtmann, een gevreesde seriemoordenaar. Kirstin wordt erbij geroepen. In zijn cel vindt ze een stapel foto's van een baby, met achterop de naam Gustav.

Ze roept de hulp van commandant Servaz in, die de opdracht met grote tegenzin aanneemt. Zal het hen samen lukken de ingenieuze moordenaar te slim af te zijn? Of speelt Hirtmann wederom een onheilspellend spel, waarbij de commandanten gevaarlijk op de proef worden gesteld?

Schrijver: Bernard Minier
Oorspronkelijke titel: Nuit
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789401607810
Ebook: 9789401608183
Uitgever: Xander
Weerzin

Het is 1993 en Martin Servaz staat aan het begin van zijn succesvolle carrière. Hij raakt als kersverse agent verwikkeld in de spraakmakende en onopgeloste zaak van de dood van twee zussen die geobsedeerd waren door een misdaadschrijver.

Vijfentwintig jaar later kruist diezelfde misdaadschrijver nogmaals Servaz' pad en krijgt de zaak een zeer onheilspellend vervolg...

Schrijver: Bernard Minier
Oorspronkelijke titel: Soeurs
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789401610391
Uitgever: Xander


Afdaling

Hoofdinspecteur Martin Servaz, gevierd rechercheur, is geschorst vanwege zijn optreden in een groot onderzoek het jaar ervoor. Een telefoontje van zijn verloren gewaande grote liefde brengt hem naar een mysterieus bos in een vallei in de Pyreneeën.

Als de vallei door een explosie wordt afgesloten van de buitenwereld en drie mannen worden gevonden die op gruwelijke wijze zijn vermoord, kan Servaz het niet laten zich te bemoeien met het onderzoek - zeker als de dorpsbewoners het heft in eigen hand willen nemen...

Schrijver: Bernard Minier
Oorspronkelijke titel: La Vallée
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789401614115
Ebook: 9789401614122
Uitgever: Xander
Afrekening

In de bossen bij Toulouse wordt een naakte jongeman dood aangetroffen met het woord ‘gerechtigheid’ op zijn borst gebrand. Hij is als opgejaagd wild aangereden, en aan Servaz de taak om deze zaak op te lossen - voordat de situatie nóg verder uit de hand loopt.

In deze meedogenloze thriller met een verbluffende finale schetst Minier een haarscherp beeld van de huidige tijd: een wereld vol demonstraties, complotdenkers, geweld tegen de politie en natuurlijk een groeiende kloof tussen inwoners van hetzelfde land.

Schrijver: Bernard Minier
Oorspronkelijke titel: La Chasse
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789401616843
Ebook: 9789401616881
Uitgever: Xander