Boekenplank:
Kies

Boeken van Bernard Werber

Meer over Bernard Werber

Genre: Fantasy / SF

Website: Bernard Werber


De mieren

  1. De mieren - Les fourmis
  2. De wraak van de mieren - Le jour des fourmis
  3. De revolutie van de mieren - La révolution des fourmis

Non-Fictie

  • Het boek van de reis - Le livre du voyage

gedetailleerd overzicht

De mierenDe mieren
Wanneer wetenschapper Edmond Wells sterft aan de gevolgen van een wespenaanval laat hij zijn huis na aan zijn neef Jonathan, die er met zijn vrouw en zoon intrekt. Zij ontdekken in de kelder een met een groot hangslot afgesloten deur, maar Wells heeft een gebiedende boodschap nagelaten: ga nooit de kelder in! Op het moment dat Jonathan toch de kelder ingaat, zetten zes kilometer verder in de stad Bel-o-Kan achttien miljoen mieren zich in beweging...
Schrijver: Bernard Werber
Oorspronkelijke titel: Les fourmis
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 90-6974-041-9
Uitgever: Arena
De wraak van de mieren
De rode bosmieren voelen zich bedreigd in hun bestaan. Ze verklaren de oorlog aan de mens en met hun legers rukken zij op om deze 'soort' te vernietigen. In de mensenwereld overlijden de drie broers Salta, fabrikanten van een dodelijke insekticide, onder vreemde omstandigheden. Commissaris Jacques Méliès en journaliste Laetitia Wells gaan op onderzoek uit en ontdekken de ondergrondse geheimen van het mierenrijk.
Schrijver: Bernard Werber
Oorspronkelijke titel: Le jour des fourmis
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 90-6974-096-6
Uitgever: Arena
De revolutie van de mieren
In het bos van Fontainebleau vindt de jonge Julie Pinson een vreemd boek: het derde deel van de Encyclopedie van de relatieve en absolute kennis van een zekere Edmond Wells. Vlak daarna overlijdt Julies vader aan de voet van een mysterieuze piramide. Het begin van een adembenemend avontuur waarin de eigenzinnige rode mieren een hoofdrol spelen. Zal Julie erin slagen om door middel van een geweldloze revolutie de vastgeroeste wereld te veranderen? Weet de kleine, onvoorstelbaar dappere mier 103 haar soortgenoten ervan te overtuigen vreedzame betrekkingen aan te knopen met hun aardsvijand, de mens, de Vingers?
Schrijver: Bernard Werber
Oorspronkelijke titel: La révolution des fourmis
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-6974-288-8
Uitgever: Arena

Non-FictieHet boek van de reis
Stel je eens voor: een boek dat je vriend is, een vriend van papier. Stel je eens voor: een boek dat je helpt je innerlijk te ontdekken. Stel je eens voor: een boek dat je meeneemt op de mooiste, eenvoudigste en meest verbazingwekkende reis die je ooit hebt gemaakt. Een reis door je leven. Een reis door je dromen. Een reis buiten de tijd. Een reis waaruit je sterker en rijker te voorschijn komt. Dat boek heb je nu vast.
Schrijver: Bernard Werber
Oorspronkelijke titel: Le livre du voyage
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-225-2427-2
Uitgever: Boekerij