Boekenplank:
Kies
  • Home
  • C
  • Laetitia Colombani

Boeken van Laetitia Colombani

Meer over Laetitia Colombani

Genre: Roman

Geboren: 1976

Frankrijk


Overzicht

  • De vlecht - La tresse
  • Het vrouwenpaleis - Les Victorieuses

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe vlecht
Drie vrouwen, drie continenten, één verlangen naar vrijheid.

De Indiase Smita is een vrouw die behoort tot de kastelozen, de onaanraakbaren, gedoemd een mensonwaardig bestaan te leiden. Haar grootste wens is dat haar dochtertje dit lot bespaard blijft en ze doet er alles aan om haar naar school te laten gaan. Tegelijkertijd werkt op Sicilië de twintiger Giulia in het pruikenatelier van haar vader. Wanneer ze onverwacht het atelier moet overnemen, komt ze erachter dat het bedrijf op de rand van faillissement balanceert. Aan de andere kant van de wereld ontdekt de Canadese Sarah, carrièrevrouw en moeder, dat ze ernstig ziek is.

Zonder het van elkaar te weten, volgen deze drie sterke vrouwen eenzelfde pad: ze weigeren zich neer te leggen bij hun lot en besluiten te vechten voor hun toekomst.

Schrijver: Laetitia Colombani
Oorspronkelijke titel: La tresse
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026340383
Ebook: 9789026340390
Uitgever: Ambo | Anthos
Het vrouwenpaleis

De veertigjarige Solène offerde alles op voor haar carrière als advocaat: haar dromen, haar vrienden, haar liefdesleven. Maar op een dag stort ze in en ze krijgt het advies om vrijwilligerswerk te gaan doen. Solène komt terecht bij het Palais de la Femme, een opvanghuis voor vrouwen. Contact leggen is echter moeilijk: de vrouwen zijn achterdochtig en ongrijpbaar. Maar langzaam maar zeker wint ze hun vertrouwen en neemt Solènes leven een verrassende wending.

Een eeuw eerder droomde Blanche Peyron als hoofd van het Franse Leger des Heils ervan onderdak te bieden aan verstoten vrouwen. Ze begon een krankzinnig project: het bouwen van een paleis voor hen...

Met Het vrouwenpaleis geeft Laetitia Colombani een stem aan degenen die zelden gehoord worden, aan hun tegenslagen en zware lot, maar ook aan hun levenskracht en vrijgevigheid. Wat resulteert is een ontroerende roman over twee vrouwen die alles opzijzetten om te strijden voor hun idealen.

Schrijver: Laetitia Colombani
Oorspronkelijke titel: Les Victorieuses
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789026349768
Ebook: 9789026349775
Uitgever: Ambo | Anthos

Gerelateerde schrijvers