Boekenplank:
Kies

Boeken van Kluun

Kluun was, voor hij schrijver werd, actief in de marketing. In 2001 verloor hij zijn eerste vrouw Judith op 36-jarige leeftijd aan kanker. Hij verkocht zijn marketingbureau, vertrok met zijn driejarige dochter naar Australië en verwerkte zijn ervaringen in zijn debuutroman Komt een vrouw bij de dokter, de best verkochte Nederlandse debuutroman aller tijden.

Meer over Kluun

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Raymond van de Klundert

Geboren: 1964

Geboorteland: Nederland


Overzicht

  • DJ
  • God is gek
  • Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!
  • Klunen
  • Klunen2

Stijn van Diepen

  1. Haantjes
  2. Komt een vrouw bij de dokter
  3. De weduwnaar
  4. Familieopstelling

Non-Fictie

  • Help, ik heb een puber!

gedetailleerd overzicht

OverzichtDJ
Kluun is onlangs gescheiden en probeert de draad weer op te pakken. Maar het zit hem niet mee. Met zijn ex strijdt hij om de kinderen en de alimentatie, zijn uitgever zit achter hem aan en zijn boekhouder maant hem zijn inkomsten te verhogen.

Dan krijgt hij een gouden kans. Kluun mag voor de revolutionaire nieuwe tv-show Lonely@TheTop een reportage maken over DJ Thor. Thor is Kluuns jeugdvriend, maar hem in succes ontstegen. Als The Ten Million Dollar Man woont hij in Las Vegas, in een wereld van private jets, viprooms, luxe penthouses, designerdrugs, magnumflessen champagne en paaldanseressen.

In DJ neemt Kluun het stokje over van Stijn uit Komt een vrouw bij de dokter en De weduwnaar. Hij neemt de lezer mee naar de wereld van superstar-dj's in Las Vegas en het Burning Man-festival in Black Rock Desert, Nevada.

DJ is een roman over een wereld waarin iedereen iedereen gebruikt, geld en roem het hoogste goed zijn geworden en niets, maar dan ook niets meer echt is. Of overwint de vriendschap? Dankzij Kluuns vertelvermogen, een uiterst geraffineerd plot, een dikke dosis (zelf)spot en rake beschrijving van een wereld die nog in geen roman zo getoond werd, is DJ een spectaculaire pageturner voor een groot publiek.
Schrijver: Kluun
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789057599033
Ebook: 9789057596759
Uitgever: Podium
God is gek
'Slechts 14% van alle Nederlanders gelooft absoluut niet in een God of hogere macht en zegt overtuigd atheïst te zijn. Ik kreeg de afgelopen jaren de indruk dat die 14% allemaal bij de opiniërende media terechtgekomen is,' schrijft Kluun in God is gek.

Hij gaat bij opiniemakers, wetenschappers en filosofen op zoek naar antwoorden op de vragen: Bestaat God?, Is er leven na de dood?, Weet u dat zeker? Maar hij komt zelf ook uit de kast. Openhartig vertelt hij over zijn spirituele zoektocht, die begon met de dood van zijn vrouw.

God is gek is een echte Kluun: uitgesproken standpunten, verwoord met veel humor en bijtende zelfspot.

* God is gek is een uitgave voor de Maand van de Spiritualiteit en wordt mede mogelijk gemaakt door Altamira-Becht, Ankh-Hermes, Arbeiderspers en Servire en bestaat uit 59 pagina's.
Schrijver: Kluun
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789025960254
Uitgever: Ten Have
Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!
Alles wat u nooit over zwangerschap en baby's wilde weten...

Wat zijn hormonen en hoe ga ik ermee om? Hoe herken ik een wee als ik er een tegenkom? Wat zijn in godsnaam een perineum en een rompertje? Wat is het nut van ontsluiting, Daphne Deckers en een tangbevalling? Zijn tepelhoedjes, bedklossen en voedingsbeha écht bestaande woorden? En hoe zit het met de seks?

Mannen die hun vrouw zwanger hebben gemaakt (of zij die dit van plan zijn) hebben geen flauw idee wat ze over zich afroepen en als het even kan willen ze er ook liever niets van weten. Nu ze er niet langer onderuit komen, biedt Kluun met Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! uitkomst.

Zwangerschapservaringen van en voor mannen wisselt hij af met quasi-handige instructies, de topvijf (films die je een vrouw beter niet kunt laten zien tijdens de zwangerschap, dingen die je nooit tegen haar moet zeggen tijdens de bevalling), en een verklarende woordenlijst: van afkolven en indalen, tot strippen en puffen, bandenpijn en nesteldrang, ofwel, zwangerschapsjargon uitgelegd in voor mannen begrijpelijke woorden.

Extra: vijf kinderliedjes op melodieën waar een man vertrouwd mee is (o.a. Bohemian Rhapsody, Hup Holland Hup en Let Me Entertain You).

Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt! biedt een welkome afwisseling op alle roze (en lichtblauwe) bevallings-, moeder- en vaderboekjes. Informatief en heel grappig.
Schrijver: Kluun
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789057592386
Uitgever: Podium
Klunen
Kluun zorgt voor vuurwerk, of het nu gaat om vrouwen, voetbal, seks, schaamhaar, uitgaan of euthanasie. Op zijn weblog en in columns spreekt hij zich stevig uit over deze en andere belangwekkende aardse zaken, waaronder Het Meest Onuitgelezen Boek Aller Tijden en Zinloos Geweld bij Bevallingen.

Klunen biedt Kluuns beste verhalen, acties, columns, blogs & andere vrolijke onzin van de afgelopen jaren, inclusief een cursus 'Voetbal kijken voor vrouwen'. O ja, en een analyse van het huwelijk.
Schrijver: Kluun
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789057592485
Uitgever: Podium
Klunen2
Korte verhalen, columns en andere onweerstaanbare onzin van Kluun.

Klunen2 is een lawine van hilarische, ontroerende en aanstootgevende verhalen over vrouwen, familie, vaderschap en uiteraard seks. En over een coole eend, Breaking Bad, brutale muizen, driekwartbroeken en plassen met een erectie. Plus een ontroerende ode aan zijn vader.
Schrijver: Kluun
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789057596087
Ebook: 9789057596063
Uitgever: Podium

Stijn van DiepenHaantjes
Amsterdam, 1998. Iedereen verdient geld. De beurs floreert, de reclamewereld bloeit, het nachtleven bruist. RoXY en iT zitten wekelijks vol, Amsterdam is on top of the world. In dat jaar beginnen Stijn en Frenk hun creative & marketing agency Merk in Uitvoering. Het gaat ze voor de wind.

Tot Charles 'de schuld van alles' langskomt met een briljant idee voor de GayGames, die in de zomer van 1998 in Amsterdam worden gehouden. Niet gehinderd door enige kennis van de gayscene danwel door het kritische commentaar van vrouwen in hun omgeving, besluiten Stijn en Frenk Merk in Uitvoering nu eens écht op de kaart zetten.

Kluun's bruisende roman Haantjes is een terugblik op het leven van Stijn en Carmen, toen hun yuppenbestaan nog zonder zorgen was. Hoewel, wie zorgt er voor de amper drie maanden oude Luna, nu Stijn elke avond met GayGames-souvenirs op pad moet?
Schrijver: Kluun
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789057598562
Ebook: 9789057596490
Uitgever: Podium
Komt een vrouw bij de dokter
Stijn en Carmen behoren tot de hip, healthy and wealthy: ze zijn jong, hebben beiden een goedlopend eigen bedrijf en zijn de trotse ouders van de eenjarige Luna. Aan geld en vrienden geen gebrek. Ze leven als God in Amsterdam. Totdat bij Carmen kanker wordt geconstateerd. Van één groot feest verandert hun wereld op slag in een rollercoaster-rit langs artsen en ziekenhuizen.

Terwijl de mooie en optimistische Carmen aan de chemokuren en bestralingen moet, dompelt de hedonistische Stijn zich onder in het nachtleven en de vrouwen van Amsterdam.

Komt een vrouw bij de dokter is het onopgesmukte verslag van een terminale ziekte. In een stijl die net als de diagnose als een mokerslag aankomt, direct en onomwonden, schaamteloos maar zonder effectbejag, en steeds met humor, weet de auteur de lezer vanaf de eerste pagina voor zich in te nemen en tot tranen toe te roeren.

Schrijnende ziekenhuissituaties en rake typeringen van artsen en therapeuten wisselen de vele hartverscheurende momenten in het ziekteproces af. Tegelijkertijd laat Komt een vrouw bij de dokter zien hoe je óók ziek kunt zijn en is het een ode aan de liefde.
Schrijver: Kluun
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789057593208
Ebook: 9789057594021
Uitgever: Podium
De weduwnaar
Na de dood van zijn vrouw Carmen stopt Stijn met werken en dompelt zich onder in het uitgaansleven van Amsterdam en Ibiza. Hij is geen nacht alleen. Aan rouwen komt hij nauwelijks toe. Tot hij met zijn driejarige dochtertje naar Australië vertrekt.

De weduwnaar gaat verder waar Komt een vrouw bij de dokter eindigde, geschreven in de hem kenmerkende stijl: direct, niets-ontziend en heel erg grappig. Het is een ontroerend mooi verhaal over een vader die samen met zijn dochtertje de dood van zijn veel te jong gestorven vrouw verwerkt, in een camper aan de andere kant van de wereld.
Schrijver: Kluun
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789057591808
Ebook: 9789057596513
Uitgever: Podium
Familieopstelling

Stijn is terug. Older, but not so much wiser. Nadat de zoveelste liefde van zijn leven toch niet de ware bleek te zijn, raakt hij in een crisis. Als ook nog zijn moeder met alzheimer wordt opgenomen in een verzorgingstehuis, is het tijd om stappen te nemen. Stijn graaft zich autobio om er eens en voor altijd achter te komen waarom zijn (liefdes)leven zo'n puinhoop is.

De ontroerende maar vaak ook hilarische zoektocht leidt hem langs zijn jeugd in Noord-Brabant, een ingrijpende familiegeschiedenis en een verblijf in de Engelse countryside. Zal hij op zijn 55ste zichzelf weten te vinden? En, belangrijker nog: de liefde?

Schrijver: Kluun
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789048845286
Ebook: 9789048845293
Uitgever: Lebowski

Non-FictieHelp, ik heb een puber!

Help, ik heb een puber! is een survivalgids voor puberouders én een ode aan pubers - de emotioneelste, gekste, levendigste, roekelooste, redelooste, onzekerste en aandoenlijkste wezens die er bestaan.

Schrijver: Kluun
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789083157627
Ebook: 9789083157634
Uitgever: Kluun